Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

Sunt elevă în clasa a 12-a la Seminarul Teologic "Sfântul Gheorghe" din Botoşani. Am fost întrebată de mulţi prieteni ce voi deveni după terminarea seminarului, preoteasă sau monahie?!

Le-am răspuns că vreau să fiu o bună creştină şi să învăţ cum să Îi slujesc lui Dumnezeu, vreau să îmi trăiesc viaţa altfel de cum învaţă societatea că trebuie trăită, vreau să descopăr ce înseamnă să te bucuri cu adevărat şi să ai pace în suflet. Apoi am primit răspunsuri dezamăgitoare: "elevii seminarişti nu mai sunt cum erau cândva..."

Le-am răspuns că este adevărat, dar fiecare om este unic şi special în felul său, eu personal consider că elevul care studiază teologia Îl cunoaşte altfel pe Dumnezeu, el vrea- nu vrea... mai are o Biblie la el, mai participa la o slujbă, îl mai mustra conştiinţa. Le-am spus că nu mă interesează cum trăiesc alţii, eu vreau şi mă voi strădui să fiu aşa cum trebuie.

Atunci prietenii mei s-au depărtat, aproape că nici nu mă mai salutau, dar cu toate acestea eu eram fericită şi am continuat să merg pe calea mea, am privit în jurul meu cât de trişti şi depresivi deveneau, eu am tot mers şi în drumul meu am fost privită de clipiri de ochi, unii care mă apreciau, alţii care mă marginalizau.

Acum eu m-am schimbat, nu mai sunt cea de la începutul drumului, am călătorit şi am cunoscut persoane care m-au ajutat să descopăr lumea frumoasă a credinţei, am găsit răspuns la întrebările mele, de ce trăim şi cum trebuie să trăim?

Pot spune că am învăţat din propria experienţă ca un elev seminarist nu este că ceilalţi elevi, este ca un exemplu pentru societate, mereu este urmărit şi uneori chiar criticat, am auzit guri care spuneau, păi dacă cei de la seminar trec pe lângă Biserică fără să-şi facă Cruce, ce pretenţii să mai ai de la mine?"

Am fost atentă la vocabularul meu ca să nu ispitesc sau să smintesc pe cineva, am fost atentă la vestimentaţia mea, să nu ies în evidenţă, am fost atentă cum mă formez eu ca om, ca să fiu pe placul lui Dumnezeu. Nu am fost rece şi închisă în mine, întotdeauna am fost alături de colegii mei... mai ales de prietenii mei care au avut nevoie de mine.

În concluzie, niciodată nu am uitat de ce am început acest drum şi niciodată nu voi uita cuvintele Sfântului Ioan Kronstadt:, Suntem nimic, am fost nimic şi mergem în braţele lui Dumnezeu".


(Irina Alexandra Bulgaru)

 

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia 

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești