Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

de-la-pamant-la-cerde-la-pamant-la-cerIn zilele noastre mult prea multe suflete sunt pierdute, undeva, intre cer si pamant. Pentru multi, viata nu mai are sens sau un tel anume. Nimeni nu se mai intreaba de unde vine si unde se va duce dupa moarte. Dar ceea ce este mai inspaimantator este faptul ca omul nu se cunoaste pe sine. Acest lucru este consecinta faptului ca omul a pierdut adevarata si completa intelegere a propriului sau suflet, precum si legatura acestuia cu Creatorul sau si cu creatia, cu Dumnezeu si cu natura, cu cerul si pamantul. Legatura vie a relatiei dintre om, cer si pamant piere.
Piere din pricina faptului ca cerul a disparut din mintea oamenilor ca urmare a nenumaratelor atractii pe care le ofera viata moderna. Televizorul a inlocuit icoana; muzica moderna a inlocuit cantecele si imnele religioase, in timp ce fuga dupa placere si iubirea de sine au inlocuit adoratia pe care o datoram lui Dumnezeu. Toate acestea au loc in detrimentul atentiei ce o datoram celor ceresti, "caci stim ca toata faptura impreuna suspina si impreuna are dureri pana acum".(Rom.8, 22). Desi aceasta legatura este gata sa dispara, ea poate fi totusi restabilita inainte de a nu fi prea tarziu. Asa precum floarea soarelui se indreapta mereu spre soare, la fel si sufletul ar trebui sa-L caute pururea pe Fiul lui Dumnezeu - Iisus Hristos.
Asa cum graul este despartit de neghina la vremea secerisului, la fel si dreptii vor fi despartiti de necredinciosi in ziua judecatii, la fel dupa cum zapada este alba si curata; la fel si sufletul ar trebui sa fie pastrat, in deplina puritate si curatenie; si precum din pamant am venit, tot acolo ne vom intoarce intr-o buna zi. Primul pas catre cer se afla inauntrul nostru. Acesta este popasul hotararii, adica de a avea curajul sa renuntam la propriile noastre interese si de a ne hotari sa ne inchinam viata celui mai mare ideal: de a merge pe calea credinciosiei, cautandu-L cu toata inima pe Hristos. Pur si simplu suntem chemati la lepadarea de sine si luarea crucii lui Hristos. Trebuie sa ne lepadam de tot ceea ce ne leaga de cele de jos si liberi sa-L urmam pe Hristos. Daca am face macar acest prim pas, atunci asa cum a fagaduit Hristos, toate lucrurile ni se vor adauga noua aici, pe pamant si ni se va deschide astfel calea catre cer. "De la pamant la cer" Activitatile misionare ale Sfantului Inochentie din Alaska" (Autor: Monah Andrew Wemuth Editura Bunavestire 2002)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Curs online interactiv (live) de introducere în Taina Sfintei Liturghii

Revista Creatorul Universului

Pr. Crăciun Opre

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Tabere

Pelerinaj Israel (24 feb.- 1 martie 2019). Asociația Ortodoxia Tinerilor în colaborare cu Basilica Travel.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia 

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești