Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

“Uraaaaaa!A trecut bacul. Ce bucurie! De acuma petrecem, ne imbatam, dansam, cantam numai de scoala sa nu mai auzim. Tot stresul, toate orele nedormite s-au transformat acum intr-o amintire de care vrem sa uitam cat mai repede.”

Tot mai multi adolescenti gandesc in acest mod si fiecare eveniment important din viata lor il sarbatoresc cu bautura si cu distractie.

In urma cu o saptamana bisericile erau pline de tineri. Toti isi plecau genunchii in fata lui Dumnezeu si Îl rugau sa ii ajute la acest examen dificil din viata lor. Fiecare suflet s-a gandit macar pentru o clipa la ajutorul lui Dumnezeu, deoarece in fiecare suflet se aud cuvintele Mantuitorului: ”cere si ti se va da”. Intreaga Biserica Ortodoxa Romana s-a rugat pentru ca Dumnezeu sa trimita binecuvantarea Sa si peste tinerii absolventi. Si Dumnezeu in bunatatea Sa, i-a ajutat pe fiecare in parte, deoarece El isi respecta promisiunea facuta in fata noastra: ”pe cel ce vine la Mine nu-l voi scoate afara.”

Acum totul s-a sfarsit, dar pasii tinerilor nu se mai indreapta spre Cel care le-a intins mana si le-a ajutat. Acum pasii lor se indreapta spre cel ce ii uraste. In loc sa cada in genunchi catre Salvatorul lor, ei canta si danseaza pentru cel care nu i-a ajutat niciodata. Acum ei beau în exces licori ametitoare, care le tulbura sufletul si trupul, in loc sa manance si sa bea Trupul si Sangele Mantuitorului, cel care linisteste sufletul si trupul. In loc de multumire, ei aduc acum hulă. Cu o saptamana in urma se lepadau de Satana, deoarece stiau ca Hristos le este de folos. Acum cand aparent pentru ei Hristos nu mai este “folositor” se intorc la tatal minciunilor.

Cand apar neimplinirile in viata noastra, ne intoarcem iar la Dumnezeu. Ii cerem pace si liniste, dar ne miram si ne revoltam ca acestea nu apar. Gasim repede vinovatul… normal, este Dumnezeu. Dar uitam ca aceste neimplinri vin numai si numai din cauza noastra. Uitam ca am cerut pacea, dar dupa ce am primit-o, am fugit de ea. Uitam cat de necesar este in viata noastra parintele duhovnic, uitam cat de importanta este Taina Sfantului Maslu pentru sanatatea noastra. Uitam sa traim in curatie si in dragoste. Uitam de post si de rugaciune. Uitam de tot ceea ce este legat de mantuirea noastra. Ne amintim de ele doar cand cadem sub greutatea pacatelor. Chiar si “Cerurile spun slava lui Dumnezeu si facerea mainilor Lui o vesteste taria”, dar noi oamenii, uitam sa ii dam slava Creatorului nostru.

Florin G.

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia 

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești