Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

În vremurile acestea tulburi, dracul se perindă prin faţa noastră în fiecare zi sub forme care mai de care mai diverse. Vara nu pentru puţini dintre noi este anotimpul vacanţelor, al distracţiei fără limite. Mulţi dintre noi se duc la mare, pentru a participa la diferite festivaluri de muzică(care nu le servesc decât pretext pentru a consuma cantităţi industriale de alcool) sau pur şi simplu pentru a colinda discotecile şi, implicit, pentru a se destrăbăla.

Dacă facem un sondaj de opinie în rândul tinerilor descrişi mai sus adresându-le întrebarea „Credeţi că vi se potriveşte moto-ul trăieşte fiecare zi ca şi cum ar fi ultima ?” majoritatea covârşitoare a răspunsurilor vor fi pozitive. Veţi spune poate: "da e firesc să dea astfel de răspunsuri", gândindu-vă că distracţia constituie pentru ei o prioritate.

Dar să vedem lucrurile şi din alt unghi. Moto-ul acesta este aplicabil unui bun creştin?Eu zic că da. Şi culmea prea puţini îl aplică. Ne facem planuri pe termene medii sau lungi şi le vedem ca şi realizate, dar nu ne gândim că mâine s-ar putea să nu mai fim.

Şi totuşi Dumnezeu ne trimite semnale. Unele le vom purta în gând câteva zile poate, cum e cazul situaţiilor când era să ne calce o maşină sau vedem vreun sicriu cu o persoană tânără. Alte semnale de alarmă sunt de-a dreptul dureroase, cum e cazul situaţiilor când unul dintre cei dragi nouă părăseşte această lume şi pe deasupra o mai face şi la o vârsta pe care o catalogăm nefirească.

Abia atunci, poate, ne punem problema cu adevărat morţii noastre. Sau nici măcar atunci. Eu personal, trec printr-o astfel de situaţie şi mă gândesc cum ar sta lucrurile dacă mi-aş pierde şi celălalt părinte, dar mult mai rar mă gândesc ce s-ar întâmpla dacă aş muri eu.

Ce bine ar fi dacă fiecare dintre noi ar vedea ziua de azi ca pe ultima. Cu siguranţa am încerca şi am reuşi să fim mai buni în speranţa că dincolo ne aşteaptă un loc un rai. Din păcate, prea rar facem acest lucru şi de aceea îl amuzăm pe Dumnezeu făcând planuri pe perioade de mai mulţi ani sau cădem în plasă întinsă de diavol care ne îndeamnă să ne mai distrăm (ştiţi că sensul originar al cuvântul distracţie este distragerea de la o acţiune importantă) puţin acum cât mai suntem tineri şi apoi o să avem timp să ne răscumpărăm păcatele.

(Dumitru)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Curs online interactiv (live) de introducere în Taina Sfintei Liturghii

Revista Creatorul Universului

Pr. Crăciun Opre

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Tabere

Pelerinaj Israel (24 feb.- 1 martie 2019). Asociația Ortodoxia Tinerilor în colaborare cu Basilica Travel.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia 

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești