Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

Până acum, Dumnezeu a binevoit să întâlnesc doar oameni buni, care m-au ajutat. Nu exagerez. Ştiu că există rău în lume, dar... personal n-am cunoscut oameni răi sau, mai bine zis, nu mi-a făcut nimeni rău. Oare acest fapt nu dovedeşte purtarea de grijă a Domnului faţă de mine? Cu siguranţă că da.  De aceea, Îi mulţumesc Domnului şi Mântuitorului meu pentru toţi oamenii, pe care i-am cunoscut: părinţi, profesori, colegi, vecini etc. Am cunoscut şi câţiva oameni necredincioşi, dar şi de la aceia am putut învăţa, pentru că sunt persoane deschise, care acceptă să comunice, deşi sunt lipsiţi de credinţă. Nu mi-a fost dat să întâlnesc oameni violenţi, periculoşi, care să mă urască sau să mă persecute.

Am convingerea că Dumnezeu va vrea ca în continuare să fiu înconjurată de astfel de persoane, care să-mi fie de folos în viaţă. De asemenea, am nădejdea că Dumnezeu îmi va dărui şi ocazii de a ajuta pe alţii, fiindcă până acum... mai mult am primit decât am dăruit. În rest, ce să spun? Orice mi-am dorit (de la aspectele esenţiale ale vieţii, până la cele mai banale) am primit de la Domnul. Mi-am dorit să fiu iubită şi să rămân statornică în credinţă, iar Domnul a binevoit să fie aşa; am vrut să ajung la un anumit liceu, iar Dumnezeu mi-a îndeplinit dorinţa, deşi nu părea ceva atât de important; mi-am dorit să-ntâlnesc oameni credincioşi, cărora să le pot împărtăşi problemele mele duhovniceşti, iar Dumnezeu, în ultimii doi ani, mă învredniceşte să cunosc din ce în ce mai mulţi creştini autentici, iubitori de Hristos, dornici de a mă povăţui în viaţa duhovnicească; mi-am dorit să obţin o anumită medie la examenul de bacalaureat, iar Dumnezeu mi-a dăruit mai mult decât nădăjduiam; am dorit să pot intra la Facultatea de Teologie, iar Dumnezeul nostru Cel adevărat m-a învrednicit şi de acest dar.

Deci, orice mi-am dorit Dumnezeu mi-a dăruit şi, deşi am o mulţime de greşeli în portofoliu... El n-a trecut niciodată cu vederea rugăciunile mele şi nici măcar dorinţele pe care, din trândăvie, nu I le-am mărturisit. Chiar şi în situaţiile cele mai banale(de pildă, atunci când trebuia să dau un test la liceu), am simţit purtarea de grijă a lui Dumnezeu, Care a lucrat în aşa fel, încât am reuşit ceea ce îmi doream. Ştiu, mi s-ar putea replica faptul că este neimportant şi chiar necuviincios să-L implic pe Dumnezeu în fapte banale, precum obţinerea unei note bune la un examen, sau câştigarea unei competiţii şcolare. Aşa o fi... dar tocmai faptul că Dumnezeu mă călăuzeşte şi în aceste probleme cotidiene şi nesemnificative reprezintă o dovadă a iubirii Sale smerite faţă de mine.

Dumnezeu nu-mi arată minuni senzaţionale, pentru a nu-mi îngrădi libertatea, nedorind să mă constrângă să cred în El. Dumnezeu doreşte din partea noastră o credinţă liberă, care să nu se bazeze pe "semne şi minuni" şi, din acest motiv, ne sprijină în mod discret, respectându-ne libertatea şi ajutându-ne să-I simţim prezenţa în fiecare clipă a vieţii. De aceea, cred că nu este necuviincios sau exagerat să mărturisesc ajutorul primit din partea lui Dumnezeu în fiecare clipă a vieţii, atât în momentele importante şi în problemele esenţiale, cât şi în situaţiile cele mai obişnuite. Mai adaug faptul că Dumnezeu, în nemărginita Sa înţelepciune, a hotărât să am parte şi de o încercare... prefer să nu dau prea multe amănunte, dar modul în care mă ajută să depăşesc această problemă în viaţa mea este o altă dovadă(dacă mai era necesar) a puterii şi iubirii Sale. Î

mi demonstrează iubirea Sa, tocmai prin faptul că-mi dăruieşte capacitatea de a-mi învinge problema şi de a o depăşi cu atâta uşurinţă, încât toţi cei care mă cunosc rămân nedumeriţi. De aceea, cred că, în locul proverbului popular "încurcate sunt căile Domnului", ar fi mai potrivită formularea "nebănuite sunt căile Domnului", sau "desăvârşite şi inaccesibile raţiunii noastre sunt căile Domnului".

(Laura)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Curs online interactiv (live) de introducere în Taina Sfintei Liturghii

Revista Creatorul Universului

Pr. Crăciun Opre

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Tabere

Pelerinaj Israel (24 feb.- 1 martie 2019). Asociația Ortodoxia Tinerilor în colaborare cu Basilica Travel.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia 

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești