Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

Printre blocurile cenusii din cartier, tinerii se invelesc zilnic intr-o plapuma de fum plina de obscuritate.  Tot acolo se întâmplă nenumarate drame. Unele incep cu o tigara neînsemnata, umila chiar…iar altele se sfarsesc printr-o seringa ermetica- ,,paradisiaca”. Adorm la marginea strazii acoperiti de mirosul proeminent al cutiilor de bere risipite prin tufisurile jilave. In aceasta lume monocolora tinerii se hranesc din neincetata lupta cu propriul destin. Se hranesc din vise, iluzii, sperante injumatatite chiar de ei insisi. Se imbata din persuasiune si încăpățânare.

Atitudinea lor plină de perseverență si teribilism ofera un aer cu totul superior. Baietiii sunt adeptii tatuajelor "free-hand” iar fetele, aleg ca mod de remarcare piercing-urile Helix& Daith. Cu hainele rupte, ponosite; cu insigne personalizate si caciuli Hate Eternal, acestia isi doresc sa iasa in evidenta. Fiecare membru din gasca aduce in fiecare seara cate un subiect temeinic de discutie. Adieri de prime amoruri, lacrimi varsate pe intaia banca îmbătrânită din parc, scrisori de despartire pline de tragism, nenumarate certuri cu parintii si in final…cateva kilograme de nefericire eterna . Reteta ideala pentru a auzi din gura unui tanar contemporan, sintagma stereotipa:

,, m-am saturat de viata!”…

Te intrebi de ce existi pe acest pamant. Te macina probleme pe care nimeni nu le poate intelege. De ce sa traiesti daca te-ai decis sa mori? De ce sa iubesti daca ai inima rupta? De ce sa mai suporti atata suferinta, atatea chinuri? Vrei sa scapi de tot ceea te inconjoara. Te-ai saturat de viata? Foarte tare`… Aceasta viata murdara inseamna ca ti-a dat de gandit. In spatele acestei vieti, in spatele fumului in care se ratacesc alti tineri ca si tine, o Persoana sta si te priveste. In spatele haos-ului lumesc, in spatele cercului vicios in care te afli, acea Persoana in mod neintrerupt te priveste din cap pana in picioare.

Poate ca ar vrea sa te intrebe ,, de ce faci asta?”, sau ,, chiar vrei sa mori?”… dar nu, nu are rost sa intervina acum. Stie ca peste întuneric nu poate să existe lumina. A venit nu pentru a te judeca, a te improsca cu reprosuri si injurii; ci pentru a alunga intunericul fanatic zamislit in camara inimii tale. Stie ca esti tanar si iti trec prin minte mii si mii de idei bizare. Mai stie ca ai ascuns un jurnal in dulapul mov din podul casei in care iti treci fiecare eveniment petrecut cu prietenii; fiecare amintire a vietii. Oare in acest jurnal vei trece si moartea ta? Caci viata acum este ca o moarte sufleteasca iar moartea - o ,,viata”. Moartea a devenit o solutie benefica de a scapa de toate problemele acestei ,,calatorii”…Oare?!

Printre blocurile cenusii de cartier, sta un Hristos cu faţa uscăţivă si cu chipul plin de atata dor si dragoste .  Îi priveşte cu caldura pe tinerii care se îngrămădesc la pachetele de tigari ca la o fabrica de paine calda. In fiecare zi, la aceasi ora, se afla si El in cercul misterios de prieteni. Se afla in iarba mohorata pe care adormi in noptile tarzii de toamna; se afla in acea voce interioara, se afla printre lacrimile imprastiate pretutindeni, se afla in TINE…

Înainte de a face ceva ne confruntăm cu vocea puternică a conştiinţei, cu vocea lui Dumnezeu din noi. Pentru unii această voce devine o simpla iluzie, pentru alţii o umbră întunecată prin care trecem adesea rătăcindu-ne şi înstrăinându-ne de propria identitate. Pentru cei alesi, aceasta voce are sublima putere de a alunga intunericul care domneste in sufletele adolescentine.

Cei care ,,se satura de viata” resping vocea lui Dumnezeu din ei insisi, apropriindu-se cu pasi repezi spre un taram al distrugerii, un taram al patimilor si al desertaciunilor. O voce poate transforma o clipă de tristeţe într-un zâmbet profund al inimii. Un glas puternic te poate învăţa cât de simplu e să-ti traiesti viata fara a te satura de ea… Un simplu cuvant poate deveni realitate când crezi în el cu desăvârşire.

Crede mereu in ceea ce faci, bucura-te de tot ce ai…

Crezand, aripile tale nicicând nu se vor frânge…

 

Georgiana

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Curs online interactiv (live) de introducere în Taina Sfintei Liturghii

Revista Creatorul Universului

Pr. Crăciun Opre

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Tabere

Pelerinaj Israel (24 feb.- 1 martie 2019). Asociația Ortodoxia Tinerilor în colaborare cu Basilica Travel.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia 

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești