Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

O întrebare elocventă poate, se zămisleşte aproape zilnic într-un mod prozaic, pe buzele oamenilor dornici de venirea noului an: "Ce vă doriţi de la 2011? Ce aşteptări aveţi de la noul an?"

Ne afişăm lista de dorinţe la diferite emisiuni tv; o lipim paradoxal, pe camerele video astfel încât tot poporul să vadă cât de minunat şi strălucitor va fi pentru unii noul an. In ultima zi a fiecarui an, se perinda aceleasi sperante si urari plafonate: "Vrem, în special, ca anul ce vine să ne aducă mai multe împliniri pe plan material, mai mult succes, mai multă faimă, mai multe kilograme în plus de celebritate şi de recunoastere." Toate urarile pe dimensiunea materiala si aproape niciuna pe cea spirituala. Se spune că trebuie să te prindă revelionul cu crengi de vâsc pe masă şi cu bani în buzunar, altfel vei fi sărac pe tot parcursul anului. Oare toţi vor avea buzunarele pline la cumpăna dintre ani? Mă întreb ce îşi doresc de la 2011 toţi oamenii săraci, pe care îi vedem cerşind la uşa inbatranita a Bisericii. Ce îşi doresc oare copii orfani, cerşetorii şi toţi cei pe care noi îi definim cu uşurinţă şi cu nepăsare: "milogii şi aurolacii străzii ”?

Se pare că aceştia nu sunt atât de importanţi. Îi lăsăm în voia sorţii. Se pare că durerea lor este aproape inexistentă pentru noi. Vom asculta muzică, vom sta în jurul mesei îmbelşugate, vom privi la artificiile uimitoare ce prefac bolta cerească în mii şi mii de culori... Nu vom avea timp necesar pentru a ne gândi la asemenea persoane în acel moment mirific. În acel ceas mult aşteptat, vom uita cine este aproapele nostru. Vom uita că 2011 este şi va rămâne un simplu număr, un număr că oricare altul, daca nu ii dedicam nicio dorinta duhovniceasca. Doar un an.

Ceea ce trebuie să ştim este faptul că nu revelionul ne aduce tot ceea ce avem nevoie. Dumnezeu ne dăruieşte acest an ; un nou an în care să-I mulţumim şi să-I aducem Slavă pentru toate binefacerile primite de-l lungul vieţii.

De asemenea tot El ne dăruieşte cele ce ne sunt de folos. Este absurd să speri că anul 2011 îţi va aduce bucurie, belşug, mâncare sau bani deoarece "Toate sunt de la Dumnezeu, Care ne-a împăcat cu Sine prin Hristos şi Care ne-a dat noua slujirea împăcării." (ÎI Cor5:18).

Aşteptările, dorinţele pentru noul an, ar putea fi înlocuite cu rugăciuni stăruitoare, cu cereri pline de ardoare, iubire şi căldură. Am putea măcar în noaptea dintre ani, să ne îngrijim de cei pentru care revelionul va reprezenta doar o coajă perimată de pâine aruncată de oameni în trecere. Am putea acorda importanţă celor pentru care revelionul va însemna un alt an conturat de suferinţă, de singuratatea; Un nou an zugrăvit de lacrimi, foamete, durere şi întristare. Cred că vom afla atunci ce îşi doresc aceştia de la noi, şi nu de la 2011...

(Georgiana)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia 

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești