Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

Se zice că satana are trei minciuni majore: 1. Că Dumnezeu nu există. 2 Că el, diavolul, nu există. 3 Că nu există viaţă după moarte.

Să facem un exerciţiu de imaginaţie, și să presupunem prin absurd că nu există viaţa de dincolo. Ce tragedie, aţi spune! Ce nenorocire! Pentru ce ne mai zbatem, pentru ce mai postim, pentru ce ne mai rugăm?

Totuși, binefacerile credinţei sunt atât de mari încât trăirea vieţii în jurul ei aduce beneficii chiar şi dacă am presupune că n-ar exista viaţă după moarte!

Şi a le luăm pe rând:

Oare poţi spune că ţi-ai ratat viaţa pentru că n-ai rezemat uşile cârciumelor, sau nu ţi-ai pierdut nopţile în discoteci, sau baruri pline de fum toxic?

Oare poţi spune că ţi-ai ratat viaţa dacă la bătrâneţe eşti ferit de ciroza pentru că n-ai fost prieten cu alcoolul? Oare poţi spune că ţi-ai ratat viaţa dacă ai avut o conduită morală, respect față de ceilalţi, raţionament nealterat de aburii cazanelor?

Să-ţi fi irosit viaţa deoarece credincios fiind, nu ai inhalat ani la rând cele peste 4000 de substanţe chimice,  majoritatea cancerigene, din ţigări?

Să-ți pară rău că la sfârșitul vieții cumpătarea și postul ți-au ferit trupul de bolile abuzurilor de mâncare?

Să-ţi fi ratat viaţa deoarece păstrându-ți fecioria, te-ai ferit de eșecuri sentimentale, sarcini extraconjugale, și boli cu transmitere sexuală?

Să-ţi fi trăit viaţa în zadar deoarece ai refuzat să te îndulcești cu pornografia care în final aduce doar frustrări, complexe și dependență?

Să fi trăit degeaba credința pentru că nu ţi-ai adunat averi ilicite, nu ţi-ai înşelat partenerii de afaceri sau n-ai furat de la locul de muncă, și ai rămas conștiința împăcată seara la culcare, fără frica terorizantă că poate ai să fii prins?

Să fi trecut prin viaţă degeaba deoarece în loc să calci peste cadavre pentru a ieşi în faţă, în loc să-ţi afişezi orgoliul pe frunte, în loc să te lupţi să fii tu pe primul loc, ai preferat să mângâi pe cel sărman, să saturi pe cel flămând, să îmbraci pe cel gol, și așa ai ajuns să fii iubit de oameni?

O viaţă irosită…Să fie chiar aşa? Cuvântul lui Dumnezeu ne spune:

“Lucrarea neprihănirii va fi pacea, roadă neprihănirii: odihnă şi liniştea pe vecie” (Isaia 32.17)

"Dacă mi-ar demonstra cineva că Hristos Se află în afara adevărului şi ar fi real, că adevărul se află în afara lui Hristos, aş prefera să rămân cu Hristos, decât cu adevărul." (Dostoievski)

(Dani Ciorca)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia 

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești