Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

6573144-md6573144-mdAm primit acum un an şi ceva cartea "Viaţa mea în Hristos" a Sfântului Ioan de Kronstadt de la naşa mea. E o carte extraordinară, e o carte care nu trebuie să lipsească nimănui. Sfântul Ioan a avut o viaţă dumnezeiască şi a trăit foarte multe lucruri, şi vorbeşte aşa uşor şi sincer despre toate aspectele vieţii. Am găsit ceva frumos aseară în cartea lui:

"Există, fraţi creştini. o viaţă adevărată, reală, şi o alta aparentă, falsă. Să trăieşti pentru ca să bei şi să mănânci, să te-mbraci, să te plimbi, să te îmbogăţeşti, în general să trăieşti pentru plăceri şi preocupări pământeşti, sau pentru a pune la cale intrigi, uneltiri, pentru a-i judeca şi bârfi pe alţii, este o viaţă aparentă.

Să trăieşti pentru a-i bineplăcea lui Dumnezeu şi a fi de folos semenilor, a te ruga pentru mântuirea sufletului lor, ajutându-i în tot chipul să se mântuiască, iată ce înseamnă să trăieşti cu adevărat. Primul mod de viaţă este o moarte spirituală continuă, al doilea, o neîncetată viaţă în duh."

Eu cred că viaţa în plăceri e aparentă pentru că placerile sunt trecătoare. Noi vrem să ne satisfacem pofta aceasta de fericire veşnică cu lucruri ne-veşnice, cu lucruri trecătoare. Doar omul e veşnic.

Părintele Stăniloaie spune: "Bucuria vine doar din relaţia cu oamenii şi cu Dumnezeu", restul nu sunt bucurii adevărate, palpabile şi netrecătoare, ci sunt inconsistente, se topesc repede, dispar rapid. Deci sunt aparente.

Un coleg de servici, absolvent al Facultăţii de Filozofie m-a învăţat că adevărat e doar ceea ce nu se schimbă niciodată, nu dispare niciodată. Nici legile fizicii nu sunt adevărate căci ele se întâmplă în 99% din cazuri în viaţa de zi cu zi, dar au fost şi momente când nu s-a întâmplat aşa, au fost şi minuni. Deci au fost momente când ele nu s-au verificat deci când au fost neadevărate.

De aceea adevărul e ceea ce rămâne în veac, ceea ce nu trece niciodată.

Iisus i-a zis: Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. (In, 14,6)

Adevărul e personal. Adevărul e Dumnezeu.

(Balan Claudiu)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Curs online interactiv (live) de introducere în Taina Sfintei Liturghii

Revista Creatorul Universului

Pr. Crăciun Opre

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Tabere

Pelerinaj Israel (24 feb.- 1 martie 2019). Asociația Ortodoxia Tinerilor în colaborare cu Basilica Travel.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia 

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești