Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

Priveam aseară la nişte filmuleţe pe YouTube  despre suferinţa creştinilor ortodocşi din Kosovo şi Metohia. Imaginile vorbesc de la sine. Intenţia mea nu este să le comentez,... nu vreau decât să-mi aduc mie aminte, şi vouă, dac-aţi vrea să vă alăturaţi mie, de cât de recunoscători trebuie să-I fim lui Dumnezeu pentru faptul că suntem liberi să fim creştini ortodocşi, să ne mărturisim prin cuvânt şi faptă credinţa.

La noi, în Romania, bisericile încă îşi îndreaptă turlele către cer, arătându-ne parcă locul unde se află tronul Dumnezeului nostru. La noi, crucile încă mai ating, de pe biserici, cerurile, pe când în Kosovo... crucile sunt smulse de pe turle ca să nu mai amintească de Hristos Cel răstignit şi înviat.

Cum ar putea oare inima unui creştin să nu fie zdrobită la vederea icoanelor scrijelite ale lui Dumnezeu şi ale Maicii Domnului? Cum oare nu vor plânge inimile şi ochii noştri văzând sfinţii din biserici cu chipuri zdrobite şi acoperite de negreaţa fumului?

Ştiu însă că fiecare icoană distrusă a fost întipărită şi rezugrăvită în inima creştinilor, şi acolo nimeni nu o va putea batjocori.

Urmărind îndeosebi al doilea filmuleţ (înregistrarea video) unde crucea lui Hristos este bătută cu picioarele şi smulsă de pe biserică, m-am ruşinat de puţina mea credinţa, de păcatul meu de a nu-L mărturisi pe Hristos în orice clipă prin faptă şi prin cuvânt. M-am minunat şi am dat slavă lui Dumnezeu văzându-l pe acel părinte din clopotniţă care trage clopotul şi bate metanii când biserica este în flăcări.

Să ne întărească Dumnezeu în credinţa şi să ne dea putere să-L mărturisim pururea pe Hristos cel răstignit şi înviat!

Să fim mulţumitori înaintea lui Dumnezeu pentru pacea din ţara noastră şi să ne rugam pentru fraţii noştri din Kosovo şi Metohia. Să ne preţuim icoanele şi să le cinstim aşa cum se cuvine. Văzând cum este smulsă, de pe biserică, crucea lui Hristos, să o iubim şi mai mult şi să o purtăm cu credinţa la pieptul nostru.

Iar când ne rugăm înaintea minunatelor icoane ale Mântuitorului şi ale Maicii Domnului de care bisericile şi mănăstirile din România sunt pline, să ne smerim şi să nu uităm că acolo, în Kosovo, când oamenii se roagă, Hristos îi priveste din icoană cu chip blând şi ...ars.

(Tallita)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești