Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

4896785-lg4896785-lgDe curand un bun prieten, Bogdan, a fot in interes de serviciu in India. Cu toate ca s-a documentat cat a putut de mult despre acesta tara, surprizele s-au tinut lant.

Ajuns in aeroportul din India, a trebuit sa ia un mijloc de transport pana la hotel. Cand i-a dat banii soferului de "taxi" pentru cursa efectuata, acesta a refuzat sa-i ia pe motiv ca bacnota are colturile indoite. Bogdan a cautat alta, insa si acesta i-a fost refuzata. Pana la urma managerului lui Bogdan a gasit una care era buna si soferul a acceptat-o.

Mai tarziu a aflat ca banii i-au fost refuzati nu pentru ca erau indoiti ci din cauza saraciei din acea tara soferul cauta prilej sa i se dea o bacnota mai mare si sa spuna ca nu are rest.

Bogdan stia ca mancarea de acolo este condimentata, dar nu se astepta ca toata sa fie asa. A incercat sa manance ceva, dar nu numai ca era era condimentata ci foarte condimentata. I s-a spus ca mancarea e asa deoarece acolo fiind foarte cald e nevoie ca oamenii sa mearga la toaleta mai des si sa nu tina in stomac mancarea prea mult timp.

In oras a descoperit ca este asa cum citise din carti: toti sunt impartiti in caste, insa de fapt sunt cei saraci si foarte saraci, iar cealalta categorie sunt cei bogati si foarte bogati. Clasa de mijloc nu mai exista acolo de mult timp. Trist este ca in ce fel de familie, casta, te nasti asa te vad toti. Te nasti sarac, nu te baga nimeni in seama. Nu exista prea multa apreciere a persoanei daca nu esti din "casta potrivita".

Una peste alta traficul este exact ca si in filme, adica fiecare conduce asa cum ii place, iar reguli de circulatie nu prea exista. Vitezomanii sunt la ei acasa in acesta tara. In oras mai la tot pasul a putut observa multitudinea zeitatilor, care le au ei, in forma de statui, in diferite locuri.

Concluzia lui, la aceasta experienta, a fost ca unde nu e Dumnezeu respectul fata de om este egal cu zero. Poti sa mori in amiaza mare, in mijlocul multimii, si nu se uita nimeni la tine. Este trist, dar asta e realitatea. Noi cei care avem cunostinta de Dumnezeu sa apreciem ca nu ne lasa la mintea noastra si ca avem pe cineva caruia Ii putem cere in rugaciuni sa ne miluiasca.

(Sorin)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia 

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești