Ţinuta de ,,sărbătoare”

„Îmbrăcaţi-vă, dar, ca aleşi ai lui Dumnezeu, sfinţi şi prea iubiţi, cu milostivirile îndurării, cu bunătate, cu smerenie, cu blândeţe, cu îndelungă-răbdare, Îngăduindu-vă unii pe alţii şi iertând unii altora, dacă are cineva vreo plângere împotriva cuiva; după cum şi Hristos v-a iertat vouă, aşa să iertaţi şi voi. Iar peste toate acestea, îmbrăcaţi-vă întru dragoste, care este legătura desăvârşirii.

Şi pacea lui Hristos, întru care aţi fost chemaţi, ca să fiţi un singur trup, să stăpânească în inimile voastre; şi fiţi mulţumitori. Cuvântul lui Hristos să locuiască întru voi cu bogăţie. Învăţaţi-vă şi povăţuiţi-vă între voi, cu toată înţelepciunea. Cântaţi în inimile voastre lui Dumnezeu, mulţumindu-I, în psalmi, în laude şi în cântări duhovniceşti. ” ( Coloseni 3: 12 -16)

Când am citit primul cuvânt ,,îmbrăcaţi-vă”, m-am dus cu gândul la câtă forfotă este în aceste zile pentru ţinutele de Revelion. Se cheltuie enorm pentru o seară, pentru câteva ore… Şi mă gândeam că nu se prea cheltuie nimic pentru „ţinuta” neceasră în Veşnicie… Haina sufletului aşteaptă de atâta timp să o îmbrăcăm, dar noi uităm de suflet. Nu-i auzim plânsul…

Uneori am vrea să o îmbrăcăm, dar uităm să dezbrăcăm ceea ce e vechi, murdar, strâmt şi nepotrivit cu Cerul… Haina sufletului e una foarte strălucitoare. Este brodată cu firul de mătase albă a iubirii de semeni, este împodobită cu diamantele înţelepciunii de Sus dobândită prin adâncirea în Cuvânt… Foşnetul hainei e doar cântec şi simfonie, iar lumina ei seninul privirilor ce văd îngeri.

Dacă în cele lumeşti, omul caută o ţinută cât mai scumpă, cât mai strălucitoare, şi în cele sufleteşti se cere cu atât mai mult! Ce e poate fi mai frumos ca haina de mireasă? Nimic! De aceea Însuşi Hristos, Mirele Ceresc, ne vrea cu o astfel de haină…şi o vrea albă, şi împodobită, şi fără nici o cută sau vreo pată…El ne dă mâna de ajutor…şi ne îndeamnă unii pe alţii a ne sprijini în această împodobire pentru ,,Revelionul” ceresc, ce nu va fi doar doar câteva ore, ci o veşnicie…Şi nu va fi un simplu revelion, ci va fi o Nuntă…

Acum, să ne uităm în oglindă din nou, în oglinda Cuvântului lui Dumnezeu, să vedem dacă haina noastră sufletească va fi o bucurie pentru Mire!

Aa! Să nu uităm de accesorii: surâs candid, privire sfântă, mers lin, şoaptă caldă, gânduri de pace…şi inimă de Cer…

( Mariana L. )

(Visited 6 times, 1 visits today)