Skip to content

4 Comentarii

  1. sharbinsk
    noiembrie 4, 2015 @ 11:41 pm

    Fariseismul arhiepiscopului Ioan Robu a generat seria de întrebări „[i]de ce nu a trecut Patriarhul pe la altarul improvizat?”.[/i]
    Absolut neprovocat și cam fără cauză în acest eveniment, s-a apucat să-și toarne țărână în cap în fața întregii lumi, arătând colectiv vina spre toți [ cu tentă ostentativă înspre B.O.R] pt că altfel n-ar fi vorbit în numele [i]„bisericilor”[/i] ci doar în numele propriei confesiuni, asta în timp ce preoții ortodocși făceau ce trebuie prin masluri, prohodiri și încurajări ale rudelor.

    Nimic nu e prea deplasat pentru unii reprezentanți ai româno-catolicilor,dacă e vorba de puțină imagine în dauna B.O.R.
    Cât timp nu este vreun reprezentant al familiilor care să se plângă de lipsa de implicare a B.O.R. totul e o manipulare de prost gust, victimele înseși dacă ar fi să învie i-ar învinui pe cei care se folosesc de imaginea lor pt a zdrobi politic sau secularist.

    Reply

  2. Dan Tudorache
    noiembrie 5, 2015 @ 8:53 am

    Doamne ajută, Ioane!
    Iată, Bogdan Duca, un greco-catolic strașnic, a scris despre această chestiune punctând următoarele:
    „1. Patriarhia a făcut exact ceea ce trebuia să facă în aceste zile de după accidentul din clubul rock: s-a rugat pentru răposaţi, a oferit asistenţă spirituală rudelor acestora, s-a rugat pentru cei răniţi, a încurajat donaţiile de sânge.

    2. Patriarhul nu avea de ce să meargă la clubul respectiv pentru a face vreun spectacol liturgic sau mediatic. Place sau nu, Biserica nu consideră cluburile ca fiind vreo plăcere curată. Cel mult una tolerabilă- de aceea nu se va gira niciodată genul de petreceri de club de către vreun ierarh.

    3. Acest lucru nu împiedica şi nu împiedică pe nimeni care frecventează cluburile să vină el în biserică, să încerce să o cunoască.

    4. Comunicatele de presă ale Patriarhiei au fost practic ignorate de mass-media, care a preferat să insiste în a prezenta atacurile venite în online şi nu numai contra Bisericii.

    5. Un prieten număra pe 4 site-uri cunoscute de ştiri, zilele acestea, 14 articole negative cu privire la BOR în chestiunea accidentului de la club. Autorităţile locale erau gratulate cu 6 articole negative, cele centrale cu 6 articole negative, iar patronii clubului erau „urecheaţi” în doar patru articole.
    Dacă aceasta nu e campanie mediatică negativă, atunci ce o mai fi?

    6. Incoerenţa atacurilor la adresa BOR şi a Patriarhului era fascinantă. Însă cel mai tare fapt este acela că mass-media şi anumite voci cu autoritate în online s-au străduit să lase impresia că BOR e de vină pentru accidentul din timpul concertului rock.
    Complet ilogic, dar o manipulare care s-a dovedit eficientă.

    7. Ieşirea arhiepiscopului romano-catolic Ioan Robu, patetică, stupizică, ieftină (arhiepiscopul în genunchi pe asfalt, legămintele de luptă anticorupţie, etc.) nu m-au convins că ieşirea Patriarhului ar fi fost o soluţie, Ba din contra.”

    Tot articolul poate fi citit aici: http://www.activenews.ro/stiri-social/De-ce-sunt-alaturi-de-Patriarhul-Daniel-126379

    Părerea mea, legată de arhiepiscopul Ioan Robu, este că dată într-adevăr gestul său a venit din inimă, este cel puțin lipsit de tact. Nu știu ce a fost în inima lui, numai Dumnezeu știe, dar cert este că din simțul discreției ar fi putut să vină noaptea târziu, ba chiar în miez de noapte, pentru a nu fi materie primă pentru mass-media. Ar fi putut veni chiar și ziua, discret, cu un palton sau altceva deasupra… mă rog… ceva care să nu-l facă miezul atenției.

    În fine, masa de noi „revoluționari” este atât de exaltată și irațională încât nu este nevoie decât de un singur postac care să „latre” din butoanele tastaturii și apoi… Urlă haita (ca să parafrazez pe cinstitul mărturisitor Nicolae Purcărea).

    Pretexte se găsesc din orice, pare chiar o întrecere în materie de prostie.

    Acum „strălucește” Tudor Chirilă, prin apelurile sale de a ieși mulțimea în continuare în stradă… pentru a schimba TOATĂ clasa politică, adică să-i scoată efectiv pe TOȚI din funcții. http://www.activenews.ro/stiri/Tudor-Chirila-le-transmite-oamenilor-sa-continue-protestele-Demisiile-nu-inseamna-NIMIC.-Trebuie-sa-plece-TOTI.-Propunerile-artistului-126406

    Câți de acolo se întreabă la modul cel mai serios cu întrebarea elementară: ȘI CU CINE ÎI ÎNLOCUIM?

    … băieții din afară își freacă mâinile și abia așteaptă să devenim colonie de jure.

    Reply

  3. sdaniel
    noiembrie 5, 2015 @ 4:11 pm

    Eu sunt ortodox nepracticant si nici nu sunt vreun fan al Patriarhului…si sunt si mai critic de felul meu.
    Dar chiar nu am ce sa critic la atitudinea Bisericii noastre sau a Patriarhului nostru. Ar fi fost de prost gust si penibil sa mearga la locul tragediei si sa isi smulga parul din cap. Asta o pot face doar rudele/familia victimelor.
    Probabil e o caracteristica a bisericilor mai noi partea asta cu datul in spectacol. Ma gandesc si la cei ce merg din usa in usa la blocuri pentru a-i chema la biserica (probabil) neoprotestanta, nu stiu exact cum se numesc.
    Articolul de fata imi place foarte mult dar probabil momentul nu e propice ca lumea sa il inteleaga si sa isi schimbe emotia pe ratiune.
    Eu sunt optimist, stiu ca miscarile astea mai nihiliste dureaza maxim o saptamana. Vorba poetului:
    Nu spera când vezi miseii
    La izbânda facând punte,
    Te-or întrece nataraii,
    De ai fi cu stea în frunte;
    Teama n-ai, cata-vor iarasi
    Intre dânsii sa se plece,
    Nu te prinde lor tovaras:
    Ce e val, ca valul trece.
    …….
    (1883, decembrie) Mihai Eminesc, Glossa
    P.S. Mai am putin si imi fac iar cont de facebook dar mi-e teama ca ratez viata reala 🙂

    Reply

  4. sharbinsk
    noiembrie 5, 2015 @ 9:11 pm

    Comentez doar un paragraf din comentariul lui Tudor Chirilă:

    [i] „Dacă punctul 8 de la Timișoara ar putea fi rescris astăzi el ar suna așa: Să se interzică accesul în Parlamentul României tuturor celor care au făcut parte dintr-un partid politic sau au deținut o funcție publică în ultimii 25 de ani.”[/i]

    Pentru a putea conduce un stat ai nevoie de [u]experiență instituțională![/u], un mecanism statal eficient se formează în ani de zile, până la urmă [i]„părintele Constituției”[/i]post-decembriste Antonie Iorgovan, [Dumnezeu să-l ierte!] a fost într-un partid politic și a putut să așeze niște instituții pe cât s-a putut în tumultul acelor ani.

    Raționamentul lui Tudor Chirilă e atât de absurd încât dacă ar fi să se aplice, ar trebui eliminați inclusiv profesori universitari și [b]experiența lor[/b] și vorbesc doar de partea administrativă.
    Plus că de la teorie până la practică e cale lungă, eficiența reală vine numai din teren, din guvernare efectivă.

    Unde mai pui că și [b]medicul e considerat funcționar public![/b] conform a două decizii de dezlegare a unor probleme în drept ale ÎCCJ și răspunde ca un funcționar public, asta apropo de [i]„jos corupția funcționarilor-spitale nu catedrale”[/i].

    Tocmai anti-corupția veroasă a făcut ca doi specialiști români în tratarea arsurilor să nu poată trata cu știința lor când era mai mare nevoie, pentru că li s-au interzis dreptul de profesare în urma unor condamnări pt motive de corupție.

    Toată mișcarea este absurdă pentru că nu zice nimeni [b]vrem să ne ridicăm țara prin munca noastră![/b] a tineretului, totul e proiectat în abstract [i]„să se facă, să se dreagă, alții să rezolve”[/i] anti-corupția fiind iarăși un termen vag care implică și mult sacrificiu de profesionalizare la care tot mai puțini sunt dispuși.

    Una e să strigi doar[b] sloganuri de piețar[/b] în care instigi la ură, alta e să te pui la masă și să-ți pui mintea la contribuție .

    De aceea pe fond nu se va rezolva nimic ci [b]va slăbi doar stabilitatea instituțională[/b] a României și implicit autocefalia ei de a se autoguverna.

    E cea mai proastă strategie să slăbești un aliat ca să-l subjugi cu totul; o țară slăbită nu face față unui atac de forță din partea altui stat.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *