Transalpina – poate cel mai frumos drum din România

Transalpina este cel mai inalt drum rutier din Romania si chiar din intregul lant al Muntilor Carpati, atat din Romania cat si diin afara ei, atingand altitudinea maxima in Pasul Urdele 2145 m.  Soseaua  traverseaza Muntii  Parang de la N la S fiind paralela cu Valea Oltului si Valea Jiului aflandu-se intre acestea. Desi este mai inalta mai veche si mai frumoasa decat Transfagarasanul, este mai putin cunoscuta pentru  ca, Transalpina, cu toate ca este catalogat  drum national, DN 67c (partial), nu a fost pana in 2009 niciodata asfaltata.

Poate ca tocmai faptul ca a fost  un drum asa greu de parcurs a ajutat Transalpina sa-si pastreze neatinsa salbaticia si farmecul aparte pe care putine locuri din tara il mai au. Este printre putinele drumuri din tara pe care se poata ajunge cu masina pana la… nori si chiar deasupra lor. Si daca nu  credeti priviti pozele de mai jos. (transalpina.biz)

Drumul leagă la un capăt oraşul Sebeş iar la celălalt intersecţia cu drumul dintre Târgul Jiu şi Râmnicul Vâlcea. Anul trecut am mai fost odată dar din păcate partea cea mai frumoasă dintre Obârşia Lotrului şi Rânca era închisă. Anul acesta, pentru ca am ajuns pe la Alba Iulia am hotărât să ne întoarceam pe Transalpina, fiind asfaltat şi complet accesibil.

E un drum extraordinar, care merge pe coasta muntelui într-un peisaj mirific, cu un aer rece şi curat care-ţi pătrunde până în creier. Am ajuns şi la Rânca, o staţiune montană superbă. Vă recomand tuturor să-l includeţi pe lista destinaţiilor voastre din România. Aici puteţi vedea harta interactiva a drumului.(Claudiu)

(Visited 1 times, 1 visits today)