Skip to content

12 Comentarii

 1. florina
  septembrie 6, 2009 @ 10:18 pm

  Si daca prietenul meu iubeste pe cei rai atunci eu ce fac?din cauza asta acei prieteni zic ca noi nu ne potrivim:sad:

  Reply

 2. dan
  septembrie 6, 2009 @ 10:27 pm

  Cel mai bine este sa vorbesti cu duhovnicul, data fiind situatia destul de delicata. Si mai ales ca nu se rezolva cu una cu doua…

  Reply

 3. florina
  septembrie 6, 2009 @ 10:41 pm

  Am fost acum recent la duhovnic dar asta am uitat sa ii spun acuma sa ma duc iar la el ce o sa zica mie frica sa nu il supar:sad:

  Reply

 4. dan
  septembrie 6, 2009 @ 10:46 pm

  Nu-ti face griji Florina. Tocmai pentru asta avem duhovnic, ca sa alergam la el ori de cate ori este nevoie. Nu cred ca o sa se supere pe tine, ci din contra…o sa te indrageasca ca esti atenta la toate aspectele vietii. Oricum nu asta este important (supararea sau nesupararea), ci faptul ca este nevoie de indrumare si rugaciune intr-o problema care nu se rezovla prea usor…de obicei.

  Reply

 5. D
  septembrie 6, 2009 @ 11:12 pm

  Sau poate gasesti un prieten care sa iubeasca pe cei buni …

  Reply

 6. Ana
  septembrie 7, 2009 @ 8:05 am

  Florina, dar tu, tu ce simti in inima ta? E bine ce face prietenul tau?

  Reply

 7. cabira
  septembrie 7, 2009 @ 8:26 am

  @florina – important este sa sa te rogi la Dumnezeu sa te lumineze in privinta prietenului tau, si asta si prin intermediul duhovnicului, de fapt sa te rogi sa se faca voia lui Dumnezeu in ceea ce va priveste.
  Nu cred ca este relevant ce spun prietenii lui, ci mai degraba cum vezi tu lucrurile, adica daca acest baiat are acelasi scop ca si tine in viata (i.e. mantuirea).
  Indiferent cat de bine v ati intelege pe celelalte planuri, daca in plan duhovnicesc nu sunteti pe aceeasi lungime de unda, iar el nu are deschidere in acest sens, nu sunt sanse ca relatia voastra sa dureze.
  Nu l cunosc pe prietenul tau, si nu vreau sa fac supozitii, insa stiu din proprie experienta ca relatiile cu baieti cu care nu poti comunica pe plan duhovnicesc nu sunt benefice, ci dimpotriva, te pot trage si pe tine in jos.

  Reply

 8. D
  septembrie 7, 2009 @ 9:06 am

  Pot da si eu o marturie: in toate,dar absolut toate cazurile pe care le stiu (sigur,se poate spune ca nu e relevant; pentru mine este), in situatiile in care o fata apropiata de Biserica s-a casatorit cu un baiat care nu era apropiat, nu numai ca nu s-a apropiat si sotul de Dumnezeu, ci dimpotriva, TOATE fetele s-au departat de Biserica sub influenta sotului. Pentru mine aceste exemple sunt graitoare. Eu cred ca este f.riscant sa iei in casatorie un baiat/fata necredincios(necredincioasa) in ideea ca il aduci tu la Dumnezeu. Se poate intampla si asta, dar de cele mai multe ori fie te indepartezi tu sub influenta lui, fie vei avea o viata grea langa cineva indepartat de Domnul.

  Sa nu ne jucam cu viata noastra ! Avem dreptul la o singura alegere. A doua nu este de la Domnul.

  Reply

 9. florina
  septembrie 7, 2009 @ 10:42 am

  Asa e trebuie sa vb cu duhovnicul sunt prea multe de dicutat.Va multumesc pt sfaturi:-)sper sa fie bine si sa va ajute domnul si Maica Domnului in toate.DOAMNE AJUTA

  Reply

 10. Viorel
  septembrie 7, 2009 @ 9:46 pm

  @lorina
  Cum spuneam, debaralele mele sunt pline ochi cu sfaturi si de aceea nu rabd sa nu-ti servesc si eu vreo cateva:
  Discuta cat mai curand cu duhovnicul tau problema respectiva, nu astepta o „ocazie potrivita”. Mergi chiar maine! Dar mai important decat toate este sa asculti sfatul duhovnocului indiferent ce-ti va spune. Cunosc si eu un caz cand o fata a primit sfat de la duhovnic cum ca prietenul ei nu-i potrivit pentru ea, dar ea s-a incapatanat sa-l urmeze si nici ca am mai vazut-o pe la biserica. Aici D are dreptate in ce spune. Lumea e plina de baieti si din acestia o fi unul credincios care sa se potriveasca cu tine. Lumea nu incepe cu nimeni dintre oameni si nu se termina cu nimeni dintre ei!

  Reply

 11. Veronica
  octombrie 18, 2009 @ 6:09 am

  Bine , dragii mei, dar atunci pe cei rai pe seama cui ii lasam? Oare n-ar fi de datoria noastra sa ne ocupam cu multa mila si rabdare si de ei?. N-or fi ei atit de rai ca dracu. Bata-l crucea Domnului Iisus! Ma cuprinde atita mila de oamenii mai putin norocosi decit noi!!!De ce oare au ajuns ei ” rai”? Ne-am gindit vreodata la asta? Poate ca pe ei nu i-a iubit niciodata nimeni. Poate ca au atit de multe suferinte , ca nu le mai pot purta?! Poate ca cel rau, bata-l crucea, le-a orbit mintea si sufletul ?! Eu cred ca ei au mare nevoie de ajutor , dar le este jena sa-l ceara. Cine mai stie??? Oricum , asta cred ca ar trebui sa ne puna putin pe ginduri!!! Doamne ai mila de noi si ajuta-ne ! Amin!

  Reply

 12. CristinaL
  noiembrie 6, 2010 @ 5:27 pm

  Doamne ajuta ,deoarece nimeni nu este perfect cred ca TOTI avem atat parti bune cat si rele ,intrebarea care s-ar putea pune in aceasta situatie cred ca ar trebui sa fie "CE AS PUTEA FACE SAU CUM ,ASFEL INCAT PRIETENUL MEU SA FIE MAI BUN ".Personal i-mi vine destul de greu sa spun despre cineva ca este rau deoarece doar Domnul stie cu adevarat cum este ,cate rugaciuni face ,cat de mult ii cere iertare Domnului,cat de mult se caieste pentru raul pe care il face ,cat de mult ar dori sa se schimbe ….Cat de bun ai fii tot nu o sa fii pe placul la toata lumea si atunci cineva tot nu te va placea ….va crede ca esti rau ….Asa vad eu lucrurile….iertare daca este ceva gresit….

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *