Trei seri de rugăciune pentru victimele din Clubul Colectiv (2-4 noiembrie 2015)

Dragilor, vă propunem ca în următoarele trei seri, de luni până miercuri (2-4 noiembrie 2015), să ne întâlnim în rugăciune, fiecare acasă la el, în fața icoanei Mântuitorului sau a Maicii Domnului și să ne rugăm pentru iertarea păcatelor celor ce au murit arși sau intoxicați în Clubul Colectiv din București, vineri seara, și pentru toți cei care acum se află în spitale greu suferind.

Seara 1 – luni, 2 noiembrie 2015, ora 22:30 – Acatistul Sfântului Acoperământ al Maicii Domnului

În prima seară, haideți să ne rugăm Maicii Domnului, mama întregii lumi și iubirea lui Dumnezeu pentru fiecare persoană, pentru toți cei care au murit în chinuri dar și pentru familiile lor îndurerate. Să ne rugăm Preacuratei Născătoarea de Dumnezeu să mângâie sufletele celor ce se afle răniți în spitale și să le dăruiască vindecare grabnică și întărire sufletească familiilor lor.

Seara 2 – marți, 3 noiembrie 2015, ora 22:30 – Acatistul Sfintei Cruci

În a doua seară să ne aducem aminte de Crucea Domnului prin care a venit Învierea și Bucurie la toată lumea, și să înțelegem că din orice rău Dumnezeu poate scoate un bine și mai mare.

Seara 3 – miercuri, 4 noiembrie 2015, ora 22:30 – Acatistul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil

În a treia seară să cerem mijlocirea sfinților arhangheli, mari conducători ai oștilor cerești, Mihai și Gavriil, a căror pomenire o vom săvârși la sfârșitul săptămânii, pentru frații noștri în suferință.

În aceste zile de doliu național se cuvine nouă să petrecem mai mult în rugăciune pentru cei vătămați dar să cerem și noi iertare pentru păcatele noastre, căci Domnul fiind întrebat dacă cei care au murit într-o tragedie asemănătoare în vremea lui erau mai păcătoși decât semenii lor, răspunde:

„Nu! zic vouă; dar dacă nu vă veţi pocăi, toţi veţi pieri la fel.” (Luca 13, 3)

Acest eveniment nefericit ar trebui să fie prilej de pocăință pentru fiecare din noi, dar și de îndreptare a vieții.

Vă așteptăm cu drag.

(Claudiu Balan – președintele asociației Ortodoxia Tinerilor)

Mai jos puteți găsi lista celor care au trecut la Domnul până acum dintre cei participanți la concert:

(Visited 35 times, 1 visits today)