Trei seri de rugăciune pentru victimele din Clubul Colectiv (2-4 noiembrie 2015)
Dragilor, vă propunem ca în următoarele trei seri, de luni până miercuri (2-4 noiembrie 2015), să ne întâlnim în rugăciune, fiecare acasă la el, în fața icoanei Mântuitorului sau a Maicii Domnului și să ne rugăm pentru iertarea păcatelor celor ce au murit arși sau intoxicați în Clubul Colectiv din București, vineri seara, și pentru toți cei care acum se află în spitale greu suferind.
Seara 1 – luni, 2 noiembrie 2015, ora 22:30 – Acatistul Sfântului Acoperământ al Maicii Domnului
În prima seară, haideți să ne rugăm Maicii Domnului, mama întregii lumi și iubirea lui Dumnezeu pentru fiecare persoană, pentru toți cei care au murit în chinuri dar și pentru familiile lor îndurerate. Să ne rugăm Preacuratei Născătoarea de Dumnezeu să mângâie sufletele celor ce se afle răniți în spitale și să le dăruiască vindecare grabnică și întărire sufletească familiilor lor.
Seara 2 – marți, 3 noiembrie 2015, ora 22:30 – Acatistul Sfintei Cruci
În a doua seară să ne aducem aminte de Crucea Domnului prin care a venit Învierea și Bucurie la toată lumea, și să înțelegem că din orice rău Dumnezeu poate scoate un bine și mai mare.
Seara 3 – miercuri, 4 noiembrie 2015, ora 22:30 – Acatistul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil
În a treia seară să cerem mijlocirea sfinților arhangheli, mari conducători ai oștilor cerești, Mihai și Gavriil, a căror pomenire o vom săvârși la sfârșitul săptămânii, pentru frații noștri în suferință.
În aceste zile de doliu național se cuvine nouă să petrecem mai mult în rugăciune pentru cei vătămați dar să cerem și noi iertare pentru păcatele noastre, căci Domnul fiind întrebat dacă cei care au murit într-o tragedie asemănătoare în vremea lui erau mai păcătoși decât semenii lor, răspunde:
„Nu! zic vouă; dar dacă nu vă veţi pocăi, toţi veţi pieri la fel.” (Luca 13, 3)
Acest eveniment nefericit ar trebui să fie prilej de pocăință pentru fiecare din noi, dar și de îndreptare a vieții.
Vă așteptăm cu drag.
(Claudiu Balan – președintele asociației Ortodoxia Tinerilor)
Mai jos puteți găsi lista celor care au trecut la Domnul până acum dintre cei participanți la concert:
Laura Stifter
noiembrie 2, 2015 @ 3:45 pm
Frumoasă iniţiativă, dragilor… Haideţi să ne rugăm împreună pentru ei… Dumnezeu să-i odihnească în pace pe cei care au plecat dintre noi, iar pe cei răniţi să-i vindece şi să-i scape cât mai grabnic de suferinţă! Să-L mai rugăm, de asemenea, pe Domnul nostru drag şi pe Sfânta Lui Măicuţă să-i vindece sufleteşte pe toţi cei traumatizaţi psihologic (martori, supravieţuitori, rude, prieteni) şi să le umple inimile de pace!… 🙁
sdaniel
noiembrie 2, 2015 @ 4:12 pm
Din pacate, doar evenimente de acest gen ne mai zguduie din incremenirea in care traim si ne mai obliga sa ne gandim, meditam la toate cele lumesti si nu numai. Ma refer in primul rand la mine; nu am mai fost atat de trist de la tragedia de la maternitatea Giulesti.
Sper ca Dumnezeu sa ne dea gandul bun/inspiratia sa prevenim din timp astfel de evenimente nefericite. Reactia medicilor, a oamenilor simpli, a unor institutii chiar, spiritul de compasiune si colectivitate care s-a creat dupa acest eveniment sunt o baza pe care se poate construi si ne pot da sperante pentru un viitor mai frumos.
Dumnezeu sa-i ierte si sa ii primeasca pe cei disparuti dintre noi.
Dan Tudorache
noiembrie 3, 2015 @ 10:43 am
„Am încercat noi să ne punem în pielea acelor mame, acelor tați și să ne oprim puțin din mersul nostru? Sau poate am aflat, ne-am uimit, am făcut o cruce, și am continuat să ne bem cafeaua, să privim filmul sau să ne ocupăm de cele ale noastre. Am resimțit noi durere adâncă care să ne fi stors lacrimi, care să ne fi pus genunchii la pământ, care să ne fi îndemnat să postim, în momentul în care, zilele trecute, am aflat despre tragedia despre care vorbește toată lumea? Cred că este un examen pe care îl putem da fiecare în fața conștiinței proprii și în fața lui Dumnezeu.
Există așa numita milostenie sufletească – și anume să pui la suflet durerea celui sărac, durerea celui care se află în durere. Și dacă ne întrebăm noi, cei aici de față: Am resimțit noi durere adâncă care să ne fi stors lacrimi, care să ne fi pus genunchii la pământ, care să ne fi îndemnat să postim, în momentul în care, zilele trecute, am aflat despre tragedia despre care vorbește toată lumea? Cred că este un examen pe care îl putem da fiecare în fața conștiinței proprii și în fața lui Dumnezeu.
Am încercat noi să ne punem în pielea acelor mame, acelor tați și să ne oprim puțin din mersul nostru? Sau poate am aflat, ne-am uimit, am făcut o cruce, și am continuat să ne bem cafeaua, să privim filmul sau să ne ocupăm de cele ale noastre.
Dacă am făcut-o, să fie Dumnezeu binecuvântat pentru aceasta!
Dacă n-am făcut-o, să luăm aminte la faptul că numele de creștin vine de la Hristos, iar Hristos este Cel care a luat asupra Sa întreaga durere a neamului omenesc. Iar dacă noi nu am resimțit durere în inima noastră pentru cele pe care le-am aflat, sau pentru altele pe care le aflăm – căci acum informația circulă atât de mult și pătrunde în fiecare casă –, să luăm aminte la noi înșine că purtăm un nume pe care n-ar trebui să-l purtăm!”
(IPS Teofan al Moldovei)
http://www.doxologia.ro/cuvantul-ierarhului/cati-ne-am-asezat-genunchi-la-rugaciune-pentru-victimele-de-la-bucuresti