Noi toți suntem părți ale aceluiași trup, trupul lui Hristos: Biserica

SchwannCells (512 x 640)Textele de biologie de astăzi și mass-media descriu corpul uman și celulele din componența lui ca fiind mașini construite din blocuri biochimice. Această concepție a format publicul larg să accepte credința în determinismul genetic, care presupune că genele controlează trăsăturile fizice și comportamentale. Această tristă interpretare arată că viața noastră este determinată direct și fără nici un dubiu, de caracteristicile ereditare, de schița genetică derivată de la părinții noștri și de la părinții părinților lor, și tot așa la infinit. Asta-i face pe oameni să creadă că ei sunt victime ale eredității.

Din fericire, Proiectul Genomnul Uman (HGP) a reușit să răstoarne aceste idei ale științei convenționale referitoare la controlul genetic. E ironic, pentru că proiectul a demonstrat exact contrariul. Conform gândirii convenționale, complexitatea unui om ar avea nevoie de mult mai multe gene decât se află de fapt într-un organism simplu. Surprinzător, HGP a descoperit că oamenii au aproape același număr de gene ca și cele mai simple animalele, o descoperire care dezvăluie fără chibzuială o percepție-mit fundamentală care sta la baza determinismului genetic.

Deci, dacă genele nu controlează viața… atunci cine o face?

Știința de vârf, evoluată, ne descoperă că puterea noastră de a controla viața are ca punct de plecare mintea noastră și nu este programată în genele noastre. Asta este o veste bună. Puterea de schimbare este în noi! Cu toate acestea, pentru a activa puterea impresionantă a minții asupra genelor trebuie să reconsiderăm crezurile noastre fundamentale – percepțiile corecte și cele incorecte în privința vieții.

Prima percepție incorectă apare atunci când ne uităm în oglindă și ne vedem pe noi înșine ca persoană singulară, ca individ. În realitate fiecare dintre noi este o comunitate de 50 de trilioane de celule (50 de mii de miliarde). Deși numărul e ușor de pronunțat, este imposibil de sondat. Numărul total de celule din corpul uman este mai mare decât totalul oamenilor de pe 7000 de planete Pământ.

Aproape fiecare celulă din corpul nostru are toate funcțiile prezente în întregul corp uman, asta înseamnă că fiecare celulă are sistemul ei nervos, sistemul ei digestiv, respirator, musculos, reproductiv, și chiar propriul ei sistem imunitar. Aceste celule reprezintă echivalentul în miniatură a unei ființe umane, și invers, fiecare om este echivalentul unei celule colosale.

Așa cum vom vedea, mintea noastră reprezintă un guvern care coordonează și integrează funcțiile civilizației masive celulare ale corpului. Așa cum deciziile unui guvern reglementează viață cetățenilor, la fel și mintea noastră crează caracterul comunității celulare.

Pătrunderea psihologică în natura minții noastre, felul cum este influențată, și modul cum se comportă, ne oferă nouă o oportunitate de a înțelege puterile noastre reale. O înțelegere a acestei puteri ne permite să participăm activ în descoperirea vieții noastre individuale și în aceeași măsură să contribuim la evoluția lumii ca și colectivitate. (Bruce Lipton)

Din cele spuse de Bruce Lipton putem foarte ușor să ne ducem cu gândul la comparația pe care o face Sfântul Apostol Pavel care spune că noi toți împreună suntem trupului lui Hristos. Fiecare din noi suntem o celulă din cele 50 de mii de miliarde de celule ale trupului lui Hristos, care este Biserica. Capul Bisericii este Hristos, El este Cel ce guvernează întreaga omenire, așa cum mintea corpului uman guvernează întreaga comunitate de celule din propriul său corp. Noi toți suntem părți ale aceluiași trup, guvernați de Dumnezeu prin iubirea Sa.

Au nu ştiţi că trupurile voastre sunt mădularele lui Hristos? Iar voi sunteţi trupul lui Hristos şi mădulare (fiecare) în parte.

(Claudiu Balan)

(Visited 1 times, 1 visits today)