Skip to content

3 Comentarii

 1. sdaniel
  decembrie 16, 2015 @ 1:09 pm

  Am retinut invitatia : „Vă invit cu bucurie să răspundeți sincer, fără teorii, fără cuvinte mari, și din tot sufletul vostru, fără a părea altcineva decât sunteți, la întrebarea: „Tu de ce crezi în Dumnezeu?””
  Asa ca:
  Am o mostenire din partea predecesorilor mei (parinti, bunici, strabunici etc.), atat pe linie genetica cat si pe linie culturala, spirituala. S-au nascut, crescut, dezvoltat si murit pe aceste meleaguri. Sunt mulți lianți care s-au transmis in familia noastra din generatie in generatie, iar credinta in Dumnezeu e unul dintre ei. Tot timpul m-am simtit dator sa le respect credinta; recunosc ca credinta mea in Dumnezeu pleaca in primul rand de la respectul pentru predecesorii mei. Probabil ca daca m-as fi nascut in Kuweit as fi fost ca parintii mei, as fi crezut in Allah. Sau daca eram indian as fi crezut in Buddha 🙂

  Reply

 2. Dragos
  decembrie 16, 2015 @ 7:52 pm

  Draga, eu nu cred in Dumnezeu pentru ca am un motiv, ci pur si simplu cred, pentru ca asa o dat Dumnezeu. Adica nu poti sa intemeiezi credinta ta pe alta cauza decat pe Dumnezeu, care nu e o cauza filosofica, sau ideologica sau de ordin materialist, samd.
  Na, ti-am zis cum cred eu in Dumnezeu, si cum cred ca e cu credinta in Dumnezeu. Numai ateii isi sprijina „credinta” lor pe teorii si filosofii si asa zisa stiinta…

  Iar asa zis-ul demers duhovnicesc al marturisirii nu prea imi pare increzator. La ce ar avea nevoie altii sa stie despre mine ATENTIE! numele complet, varsta, tara, localitatea in care locuiesc? Ca sa stie exact cine sunt nu? Ca apoi sa vina sa ma puste, ca de, am facut o adevarata marturisire in prealabil. Sau este un sondaj de opinie mascat, cum se obijnuieste acum? Ca sa stie cati, cum si ce idei au crestinii. Sau va oferiti voi insiva pe tava asa pur si simplu?

  Deci cum e treaba?

  Si, as vrea sa vad si eu pagina aia de facebook, care este?

  P.S. … si mai vor si fotografie!

  P.P.S. Este chiar pacat sa argumentezi credinta ta, este posibil sa cazi din credinta din acest motiv, pentru ca ai fundamentat-o pe lucruri(nisipuri) miscatoare nu pe stanca (Hristos)!!!

  Reply

 3. Ana Basarab
  decembrie 18, 2015 @ 4:19 pm

  Eu cred ca este necesar ”asa zis-ul demers duhovnicesc al marturisirii”
  Suntem crestini ortodoxi si nu ar trebui sa ne rusinam sau sa ne fie frica sa spunem acest lucru. la toate legile/evenimentele/actiunile care sunt impotriva bunului simt, sau impotriva invataturilor crestin ortodoxe noi, crestinii ar trebui sa luam atitudine.
  Cu privire la datele solicitate, nu e nimic in plus de cele oferite pe un cont de socializare sau la o adresa de email (mai toti avem cel putin una din ele)
  Organizatorii acestui site nu au doar activitate virtuala. Ei au foarte multe proiecte care se desfasoara intalnindu-se unii cu altii. Din proprie experienta va marturisesc ca atunci cand am descoperit acest site si am dorit sa-i intalnesc nu am avut incredere…. mi-am creat o noua adresa de email care sa nu fie asociata cu numele meu, la prima intalnire am vrut sa ma urc in masina si sa plec dar Bunul Dumnezeu a avut grija sa-i cunosc. Si sunt recunoscatoare pentru acest lucru. Sunt niste oameni minunati care mi-au aratat cati oameni frumosi sunt in jurul meu.
  Daca nu ai incredere in ei pentru a transmite niste date despre tine incearca sa-i cunosti personal.
  Daca ti-e teama ca prin recunoastere publica un prieten/vecin/coleg sau un terorist ar vedea ca tu esti crestin atunci cred ca trebuie sa ai o discutie cu duhovnicul tau.
  in definitiv, nu minti. Spui un adevar, ce crezi, ce simti, ce esti.
  Daca mucenicii s-ar fi ascuns si ar fi crezut acasa la ei, fara sa marturiseasca, pe cine mai aveam noi azi mijlocitori?

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *