TU SRL

Am 28 de ani. Prea multi ani pentru a ma apuca de anumite chestii si totusi prea putini pentru a tinde spre alte chestii. Asa gandeste lumea, din pacate. Orice initiative ai avea, indiferent la ce varsta le-ai avea, toti iti vor spune ca e prea devreme, ca e prea tarziu sau ca nu esti tu in stare sa faci acel lucru.

E normal sa fie asa…lumea anului 2010 nu vrea sa vada binele nimanui, doar binele lor.

Ceea ce ma intristeaza mult este faptul ca ne-am molipsit si noi de la ei, si ne este teama sau frica, sa ne apucam de proiecte mari.

Sunt sigur ca cel putin odata te-ai gandit…”ce bine ar fi daca n-as mai munci pentru a face profit altcuiva”? Dar, la fel, ma gandesc ca ai renuntat imediat la acest gand zicandu-ti ca nu ai bani, nu ai puterea necesara, ca nu esti persoana potrivita, ca nu e de tine asta…

Eu zic ca e timpul sa investesti in cel mai valoros „produs”, adica in tine insuti, si sa te bucuri de rezultatele muncii tale.

Dupa doar cativa ani de munca in folosul patronului, eu sunt pe punctul de a imi deschide firma mea. Sunt pe punctul de a lucra pentru mine.

Am un citat in care cred si care m-a ajutat mult in acest sens. L-am gasit in ziarul New York Times, varianta online: “Majoritatea oamenilor muncesc peste 40 de ore pe saptamana in locuri care nu le plac pentru a cumpara lucruri de care nu au nevoie” – Madeline Nelson. Imi place mult asta.

Spuneam ca sunt pe punctul de a incepe sa lucrez pentru mine. Nu ma gandesc ca nu va merge, va trebui sa mearga. Mai ales ca voi lucra intrun loc in care imi va placea . Cand iti incepi afacerea proprie, cat de mica ar fi ea, vezi altfel lucrurile, esti mai stapan pe tine, mai puternic, si rata succesului e mult mai mare deoarece sigur vei investi tot ce poti, tot ce ai.

Imi doresc tare mult sa gadesti si tu asa. Sa devii mai puternic, mai optimist, mai responsabil. Sa fiim si noi din aceeasi categorie cu tinerii din alte tari, care de multa vreme cred in sloganul “Think Big”. Nu isi omoara visele inainte de a se naste, isi dau mereu sansa reusitei. Nu te mai multumi cu putin. Iti doresti sa fii un medic bun, un artist bun, un profesor, un cercetator…in ciuda tuturor guvernelor care se vor perinda, in ciuda crizei…gandeste la un nivel mare si lupta-te pentru reusita visului si a afacerii tale.

Revenind la afaceri. Idei sunt multe…nu trebuie sa fie mari, nu iti trebuiesc multi bani pentru a le face…uite de exemplu, un magazin virtual pe internet in care sa vinzi…gemuri si compoturi facute de bunica la tara, ambalate frumos. Sunt naturale, sunt dupa retete traditionale si se cauta mult…sau cumpara, alaturi de 2-3 prieteni, o franciza…fa invitatii pentru nunta, fa jucarii de lemn pentru copii…acceseaza fonduri europene pentru IMM. Sunt extrem de multe variante.

In fine, daca ai asa ganduri,daca iti doresti sa faci asa ceva, daca nu poti de unul singur si iti doresti 2-3 prieteni cu care sa pornesti la drum…anunta-ma si pe mine. Ne punem nadejdea in ajutorul lui Dumnezeu si vei fi foarte aproape de a iti implini visul.

Codrut Mirica

(Visited 4 times, 1 visits today)