Skip to content

7 Comentarii

  1. Albinuta
    mai 16, 2011 @ 8:31 am

    Hristos a inviat ,multumesc muuult de tot pentru acest articol ,intradevar un exemplu extraordinar de casatorie crestina ,Albinuta

    Reply

  2. Administrator
    mai 16, 2011 @ 9:08 am

    Cu drag Albinuta!

    Reply

  3. Copil
    mai 18, 2011 @ 6:58 am

    Preluat de pe un grup:
    Da, intr-adevar trairea acestor oameni e deosebita si te poate misca in profunzime viata lor, dar modul in care e scris articolul lasa mult de dorit, dupa parerea mea. E mult prea moralist, si, de obicei, asemenea gen de atitudine starneste impotrivire (mie una cel putin mi-a stranit :)).Sunt acuzate lucruri absolut firesti (petrecerea de nunta, de ex., care nu trebuie sa fie neaparat desantata si nelalocul ei)
    Fondul e deosebit, dar forma strica totul. Cred ca trebuie multa atentie la redactarea unor astfel de articole, caci pot sa duca la rezultate opuse celor pe care se bazeaza autorul.
    O umila parere,
    Diana

    Reply

  4. Administrator
    mai 18, 2011 @ 7:55 am

    Radu, faptul ca Diana considera articolul mult prea moralist este o parere personala si o respectam ca atare. Dar articolul de fata are 27 de like-uri pana acum pe facebook si o singura opinie contrara exprimata public. Nu o spunem ca o lauda, dar feedback-ul primit a fost covarsitor pozitiv. Asadar ce sa credem? Ceilalti de ce nu au vazut lucrurile asa?
    Noi credem ca Diana nu a inteles mesajul articolului cel putin dintr-un punct de vedere: faptul ca prin articol am fi acuzat lucruri absolut firesti precum petrecerea de nunta. Dar noi nu am acuzat petrecerea de la nunta care are limitele ei, ci am acuzat in treacat excesele care fac din taina nuntii un spectacol.
    Diana este libera sa ne argumeteze unde am acuzat lucrurile firesti ale unei nunti. Ca o mica precizare care sa anticipeze eventuale argumentari nejustificate dezvoltam fraza:[i] „Nu faptul că au făcut cununia în casă a fost dovada cuvioșiei lor, ci faptul că au facut nunta fără gălăgie; adică fără gălăgia păcatului: fără porumbei albi, simbol al purității, când mirii au trăit în curvie, fără lăutari, fără regizări organizatorice și alte surprize pompoase ale unei nunți „reușite”” [/i] Asadar o nunta fara lautari nu inseamna ca am incriminat petrecerea la nunta ci ca am incriminat spectacolul ieftin. Petrecerea de nunta se poate face si fara lautarii care vin la unele nunti pentru a ura „noroc si bani” mirilor.
    Apoi iarasi, sa vii cu porumbei albi si sa-i eliberezi in fata tuturor, daca mirii au trait in curvie,…nu-si are niciun rost…e spectacol ieftin. Porumbeii albi sunt simbolul puritatii, deci se cuvine ca doar mirii care au trait feciorelnici sa-si insuseasca aceasta simbolistica a porumbeilor albi. La fel si cu voalul miresei. Ce voal alb sa puna mireasa care a trait in desfrau? E mascarada curata. Deci, toate lucrurile trebuie facute cu masura si mai mult decat atat,[b] ele trebuie sa ne reprezinte ca oameni[/b]. Nunta e taina nu fals de imagine.
    Asadar una este sa petrecem frumos cu cei iubiti, si alta este sa epatam cu ceea ce nu ne reprezinta doar de dragul slavei desarte.
    Daca mai sunt cititori care au obiectii sau nelamuriri asteptam sa-si exprime opiniile. Altfel nu avem de unde sa anticipam daca ne-am facut corect intelesi sau nu.

    Reply

  5. Boitos
    mai 18, 2011 @ 9:23 am

    Imi place acest articol mult.Si datorita faptului ca ar trebui sa invatam multe, si datorita faptului ca acuma, in ziua de azi se pune atata pret pe fanfaronada si chef si tabieturi, si de fapt se uita esenta.Unirea in fata lui Dumnezeu a 2 suflete.Si e exact asa cum zice admin.
    Eu personal nu inteleg ce e cu porumbeii, ce e cu ,,ceva nou, ceva vechi, ceva albastru, …”,ce e cu dusul in brate al miresei , ce e cu urcatul pe masa, sau mai ales cu acei lautari care, doamne sfinte, nu stiau ca e nunta si de mare grozavie ,vin si ureaza cele bune la miri.Sau sa se opreasca nuntasii, pana trec din nou pe acasa mirii, dupa cununie, ca sa bea un pahar de sampanie in fata usii casei lor.
    Ei, va spun eu ce e cu ele: Fleacuri.
    Si dupa ce se termina nunta: impart banii, se cearta, dupa un timp mirii se bat sau divorteaza, se rupe relatia intre cuscrii si apoi cine e de vina: nunta, ca doar la voi va trebuit nunta asa si asa…
    Si mi-au ramas in minte cateva nunti normale: fara porumbei( care tot nu aduc curatenia mirilor, oricat de multi ar fi), fara ceva vechi si nou( ca daca nu e dat de la Dumnezeu sa duci viata cu acea persoana sigur nu o duci),fara lautari care vin sa ureze( ca daca ai de Sus noroc si viata linistita cu acea persoana o ai, daca nu nu).
    Asa ca cine poate vedea in articolul de mai sus esenta bine , cine nu sa il mai citeasca de atatea ori pana a inteleg.

    Reply

  6. elena
    mai 18, 2011 @ 12:33 pm

    Mi-ar placea si mie nespus de mult sa am o asfel de casatorie fara fanfară si toate acele obiceiurile pagane caci astfel nu se mai pune accent pe obiectivul nuntii ci pe distractie. Multi, astazi, nu mai participa la Sfanta Taina a Cununiei ci prefera sa mearga direct la petrecere, oare astfel se poate spune că au participat la nunta?

    Reply

  7. Ana
    mai 18, 2011 @ 7:45 pm

    Un parinte spunea ca inainte de Taina Cununiei ar fi bine ca nasii,si parintii sa posteasca 3 zile pentru copii.

    Intelept sfat!

    PS: Ma incanta mult Virgil Maxim si toate sfaturile pe care ni le-a lasat el noua cu ajutorul Domnului. Are sfaturi ptr orice tanar! Nu a fost prea darnic cu viata lui privata, dar printre randuri in cartea sa [b]Imn ptr crucea purtata[/b], se poate simti trairea sa ortodoxa.

    Felicitari ptr articol!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *