Skip to content

8 Comentarii

 1. Albinuta
  decembrie 12, 2011 @ 5:11 pm

  Doamne ajuta ,in fata lui Dumnezeu oricine are valoare ,nu esista nimeni Claudiu (Anesti ),citindu-ti povestea i-mi dau seama ca seamana destul de mult cu a mea chiar daca eu am avut ambii parinti ,in primul rand i-ti multumesc pentru ce am citi azi ,stiu ca este nevoie de mult curaj (ceea ce eu inca nu am )ca sa scrii toate acestea si te mai felicit pentru ceva ,pentru puterea de a razbi in viata ,de a fii un elev foarte constiincios si pentru faptul ca ai indraznit sa fii tu insa-ti si sa nu te prea intereseze de ce cred ceilalti despre tine .Nu ,eu nu cred ca esti un nimeni (desii nu te cunosc )si cred ca si cei din jurul tau au cam aceias parere despre tine ,continua asa cum asti deoarece esti un tanar minunat .Cred insa ca esti putin dezamagit de unele persoane de la care te astepai sa primesti mai mult ajutor ,cred deasemenea ca a trebuit sa renunti la multe din ceea ce-ti doreai ,iertare daca te-am suparat cu ceva si nu uita ,ESTI O PERSOANA MINUNATA ,DECI CAPUL SUS ,si uita de faptul ca ai putea „sa fii un nimeni „,prin ceea ce am citit azi pentru mine esti un exemplu,ceva ce as fii dorit si eu sa fac insa am renuntat ….

  Reply

 2. Maria Vicol
  decembrie 12, 2011 @ 6:09 pm

  dragul nostru Anesti,atat de bland…ai reusit sa ne ‘ingenunchezi’ inimile…pt Hristos nu esti un nimeni,caci (si)pt tine a indurat tot calvarul si ar mai face asta de o mie de ori si asta pt ca te iubeste,si tu stii asta caci nu degeaba tanjesti dupa El,si nici pt noi,cei care ne luptam sa-l nimicim pe omul asta vechi si rau si posac din noi,pt noi care de multe ori suntem nimicuri pt lume,dar noi ne avem unii pe altii,chiar de nu ne stim,noi suntem ca un singur trup si suflet,toti astia nebunii dupa El,din El suntem,Lui ii apartinem ,respiram prin El,suntem ai Lui.ce folos de ai avea lumea intreaga la picioare si nu l-ai avea pe El?toate pier la imbratisarea Lui,caci odata ce ai ajuns sa-i atingi mana nu-o mai poti lasa nicicum,chiar de lumea ne sfasie trupul sau chiar noi,inima nu ne-o poate lua,caci ea e la picioarele Lui Dulci,cersind mereu mila…
  Hristos a nostru Sfant sa te imbratiseze si sa nu-ti mai dea drumul niciodata!Mangaiere Sfanta de La Hristos Iisus pt voi toti,nebunii Lui! 🙂
  tot un…nimeni amarat…
  ps nu stiu in ce stadiu mai este proiectul cartea OT,dar cred ca ac poveste se potriveste nu numai proiectului ci noua tuturor,care a trebuit sa constientizam starea de „un nimeni amarat’ ca sa-l cunostem si sa ne intoarcem acasa,in bratele Tatalui Nostru sau cel putin sa ravnim spre Ele….

  Reply

 3. Cristina
  decembrie 12, 2011 @ 6:32 pm

  Claudiu…

  Multumesc, sincer m-am emotionat pana la lacrimi!

  Si nu-i nimic daca esti un „nimeni” asa cum spui tu, in realitate cu toti suntem „nimeni” Numai ca nu toti reusim sa spunem lucrul acesta cu voce tare. Eu cred ca ne este mai de folos sa ne vedem mici si neputincios…”nimeni” intr-un cuvant… ca [b]Altcineva[/b] sa ne vada „cineva”

  Reply

 4. Adriana
  decembrie 12, 2011 @ 10:59 pm

  Senzatia de a fi nimeni apare atunci cand nu ne simtim iubiti. In mod paradoxal, eu am trait asa ceva doar in momentul in care am devenit credincioasa si mi s-a spus ca discriminarea din Biserica la preotie ar fi fost stabilita de Domnul. L-am acuzat pe Domnul ca in cazul asta nu ma iubeste si pe mine din cauza ca sunt femeie si I-am spus ca mai bine era sa nu ma creeze decat sa ma aduca pe lumea asta si apoi sa nu ma iubeasca din cauza sexului pe care El mi l-a dat. Rezultatul: prin gura unui preot mi-a spus sa ma inscriu la Facultatea de Teologie si sa continui lupta. Ceea ce am si facut desi am o meserie grea si timp putin. Dumnezeu nu nedreptateste pe nimeni in aceasta lume insa oamenii nedreptatesc foarte mult, au vointa libera sa o faca, ranindu-i astfel pe semenii lor, mai ales pe cei cu sufletul mai gingas. Din fericire Domnul ne iubeste pe toti si aude strigatul tuturor, este un Domn al dreptatii iar dreptatea Lui este iubirea. Mireasa nu va fi niciodata un nimeni in ochii Mirelui Sau.

  Reply

 5. Anesti
  decembrie 13, 2011 @ 4:40 am

  Hristos este bucuria mea! Starea ne nimeni vine din iadul deznadejdii, care este si intradevar singuratate, nimicnicie, de multe ori noi insine ne facem viata un iad arunand, improscand asupra altora nereusitele, faptele noastre pacatoase.
  Nimeni nu il cunoaste si iubeste pe Dumnezeu daca nu iubeste pe vrajmasii sai…de fapt cel ce iubeste nu are vrajmasi. Sfantul Ioan Gura de Aur spune impreuna cu ceilalti parinti ca vrajmasii sunt cei mai buni prieteni intrucat sunt de multe ori obiectivi si ne arata defectele…ca noi iesind din egoismul, subiectivismul nostru sa umplem defectele cu virtuti.
  Este adevarat Adrianna, Dumnezeu m-a ajutat cel mai mult tocmai prin cei pe care i-am judecat, Dumnezeu face nebunie dreptatea fiecxaruia, iar iubirea sa de pacatosi o aseaza dreptar intre noi pacatosii. Sa incercam, sa rabdam si sa incepem sa iubim pe toti. nu este usor asa ceva … exista mai multe trepte…judecata, iertarea, parerea de rau, mila, lacrimile, rugaciunea, binecuvantarile si iubirea pentru cei ce ne-au ranit considerandu-i noi vrajmasi.. cine se poate smeri intratat cat la orice varsta biologica varsta frageda sa faca toate acestea…doar Sfintii !
  Dorim sa multumim pentru incurajari, pentru cuvintele de imbarbatare si ne rugam tainic lui Hristos pentru ridicarea noastra din nimicnicie, in slujitori ai lui Hristos.
  Eu simt insemsibilitatea celorlalti intrucat nu am puterea de a vedea chipul lui Dumnezeu din ei….caci daca L-as cunoaste pe Dumnezeu i-as iubi pe toti…

  Reply

 6. Adriana
  decembrie 13, 2011 @ 7:20 am

  Anesti,
  Ai dreptate in ceea ce scrii.
  Eu nu am dusmani, omul isi este dusman doar lui insusi. Prin lipsa de iubire fata de altii, omul isi face rau in primul rand lui insusi. De aceea singura metoda pentru a schimba lumea in bine ramane educatia, sensibilizarea omului pentru ceea ce este drept in ochii lui Dumnezeu pentru ca dreptatea Lui este iubire.

  Reply

 7. elena
  decembrie 13, 2011 @ 3:56 pm

  Hristos in mijlocul nostru! Nu fi trist Aneşti(Claudiu) pentru ceea ce pot crede ceilalti chiar daca vezi ca esti judecat pentru ” apucaturile” pe care le ai , lasa „apucaturile” tale in grija lui Dumnezeu … Eu iti doresc sa te bucuri de Harul Duhului Sfant si sa nu fi trist ,caci tristetea aduce dejnadejde ,sa plangem cu lacrimi de bucurie multumind lui Dumnezeu pentru pronia Sa.
  Mi-a placut foarte mult articolul…

  Reply

 8. catu
  decembrie 14, 2011 @ 4:39 pm

  „sunt un nimeni aşa de important pentru El” :X:X
  Foarte frumoasa afirmatia aceasta !

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *