Skip to content

4 Comentarii

 1. Catalin
  octombrie 23, 2014 @ 3:25 pm

  Când citesc mărturii a celor care au fost închișii în temnițele comuniste mi-se par atât de înfiorătoare..Cum omul român a putut să se întoarcă împotriva confratelui său?Mă așteptam de la rușii sau de la nemții popoare mai „răzvrătite”, mai ocupate cu războiul.Dar la românii nu mă gândeam că ar putea face așa ceva.Când citești despre perioada din înainte de comunism și afli cum la bucuria și suferința românului participa tot satul și natura însăși.Cine i-a întunecat conștiința românului ca să se întoarcă împotriva fratelui său?Cine a făcut din românul pașnic și ospitalier un român ucigaș și informator?

  Reply

 2. Claudiu Balan
  octombrie 23, 2014 @ 5:26 pm

  Salut Cătălin,

  La acest lucru mă gândeam și eu zilele trecut.
  Mă așteptăm la un popor de păgâni, dar chiar de la ortodocși, de la ruși și de la români, nu m-aș fi așteptat la o asemenea cădere.

  Poate e o lege nescrisă: Cu cât primește omul mai multe daruri de la Dumnezeu (Ortodoxia) și le respinge, cu atât prin indiferența lor se înrăiește și se face una cu diavolul…

  Reply

 3. Dan Sorin
  octombrie 23, 2014 @ 6:51 pm

  Îmi aduc aminte că păr. Serafim ne spunea odată că vezi țări ca Suedia ce, deși nu sunt creștine, totuși au un trai de viață atât de ridicat. De ce oare? Și spunea că în țări ca Suedia, țări atee, nu se fac atât de multe avorturi cum se face într-o țară ortodoxă cum e România. De asta e atât de imposibilă viața în țara asta. Milioanele de avorturi făcute într-o țară ortodoxă, o țară care are dreapta credință, ne apasă.

  Reply

 4. sharbinsk
  octombrie 23, 2014 @ 8:23 pm

  Metodele de tortura au fost mult perfectionate fata de antichitate pt ca nu-i lasau pe detinuti sa moara, stiau pana unde e limita.
  Demascarile de acolo i-au facut sa fie scarbiti de propriile persoane, de rude si de valori, [b]sub acel tratament ei nu-si mai apartineau, erau ca intr-o transa.[/b]
  Mucenicii din crestinismul primar erau adeseori incurajati de altii sau macar aveau o solidaridate, detinutii izolati au agonizat pana si-au pierdut si ultima speranta, iar mesajele contradictorii lansate in celule au grabit prabusirea.
  Orice om obisnuit, de orice religie ar fi ajuns la fel,in conditiile alea ortodoxia a biruit prin faptul ca multi si-au revenit dupa,au fost putine cazuri de oameni care au inebunit.
  Daca nu erau ortodocsi sau nici macar crestini, n-ar fi putut sa poarte povara sechelelor mentale si fizice.
  Mai ales ca prin ortodoxie, le-au ingreunat mult munca reeducatorilor, cei fara valori spirituale au cedat primii.
  Cand nu poti sa stai nici sub dus de la ranile batailor primite fara vina, mi se pare ca-l cobori pe Hristos printre oameni prin lupta cu poverile unei zile.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *