Skip to content

2 Comentarii

 1. florinm
  ianuarie 29, 2009 @ 12:23 pm

  Am ajuns sa functionam, nu sa traim.
  Functionam precum un ceas si ne rugam sa nu se intample ceva sa se defecteze ceasul…
  Totul se desfasoara in viteza, cantitatea de informatii receptata este atat de mare, incat nu mai stim clar pe care sa le bagam in seama si pe care nu.
  In general, citim din mers, ascultam muzica din mers (la casti), muncim vorbind despre alte lucruri, vorbim la telefon in timp ce privim la TV, privim la TV in timp ce mancam… In general, am ajuns sa ni se para ca timpul este foarte scurt. De fapt, timpul pe care il avem la dispozitie este acelasi… Doar conditiile in care traim s-au schimbat, conditiile in care muncim. Asa-zisele conditii imbunatatite de munca, aceste conditii (spatiu, caldura, tehnologie etc.) care ne permit sa ne desfasuram munca in conditii „optime” de fapt ne fac robi ai muncii, pentru ca nu simtim cand creste cantitatea de informatii pe care o receptam si devenim robi ai muncii.
  Cum ne detasam de acestea? Pentru ca fac, deja, parte din viata noastra. Poate meditand la cuvintele Sf. Ap. Pavel: „Toate imi sunt ingaduite, dar nu toate imi sunt de folos. Toate imi sunt ingaduite, dar nu ma voi lasa biruit de ceva.”

  Reply

 2. josephine
  februarie 7, 2009 @ 2:59 am

  nu toti !

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *