Unde este viaţa noastră lăuntrică?

43044De multe ori ne plangem ca ajungem seara la rugaciune rupti de oboseala, cu gandurile imprastiate si lipsiti de tragere de inima. De multe ori ne plangem ca nu mai avem timp sa facem lucrurile cum trebuie, si nici sa ne bucuram de cei dragi cum se cuvine. Oare de ce toate acestea? A intrat timpul in cutie? sau suntem mai ocupati decat oamenii din alte timpuri, care culmea, nu au avut parte de tehnologiile care ne fac sa mergem mai repede, sa vorbim mai mult si mai des unii cu altii, care ne intampina nevoile cu solutii ce scurteaza timpul de munca sub toate aspectele.

Si-atunci nu e firesc sa intrebam unde sunt orele de rugaciune ale oamenilor de alta data? unde este timpul petrecut ascultand pe cei dragi? Unde este timpul petrecut in liniste cu Dumnezeu si sfintii sai? Unde este pacea si bucuria ce izvorasc din toate acestea si dupa care tanjim adesea? Unde este viata noastra launtrica?

Poate am pierdut-o pe dupa vreun raft in orele de shopping? Poate am lasat-o langa telecomanda cu care am butonat neobosit ore in sir la televivor? Poate sta ascunsa dupa monitorul de la calculator, la care ne ducem cea mai mare parte din timp… sau poate in orele de infrumusetare a trupului? Sau poate am pierdut-o la servici muncind in zilele de duminica… Cine stie?

Cu siguranta fiecare dintre noi isi va afla raspunsul daca este sincer cu el si cu Dumnezeu. Si daca vom raspunde sincer atunci poate ca vom fi in stare sa regasim ceea ce am pierdut.

(Claudiu)

 

(Visited 4 times, 1 visits today)