Skip to content

20 Comentarii

 1. MONICA
  mai 2, 2009 @ 10:41 am

  In cartea lui Iov ,atunci cand Iov cere socoteala lui Dumnezeu ptr relele ce i s-au intamplat , Dumnezeu nu-i gaseste pricina de pacat.
  Nu-i spune -mi-ai gresit cu asta sau cu asta ,aici sau acolo.
  Dumnezeu isi arata maretia fiintei Sale si ii/ne transmite ca noi nu putem patrunde judecatile Lui in intregime.
  Iar concluzia din aceasta carte -e ca noi trebuie sa primim nu numai bucuriile ,cat si necazurile.(Lcru destul de dificil ptr mine ).

  „ Atunci nevasta lui a zis către el: „Te ţii mereu în statornicia ta? Blesteamă pe Dumnezeu şi mori!
  Dar Iov i-a răspuns: „Vorbeşti cum ar vorbi una din femeile nebune! Ce? Dacă am primit de la Dumnezeu cele bune, nu vom primi oare şi pe cele rele?” Şi în toate acestea, Iov n-a păcătuit de loc cu buzele sale. „

  Reply

 2. Tiberiu
  iulie 13, 2009 @ 10:31 am

  Am si eu o intrebare.Desi poate vi se pare ciudat,eu nu am o Biblie acasa.Anul acesta am fost la Olimpiada de religie pe judet si acolo am cunoscut o fata care mi-a dat o Biblie de alta religie.Eu,fiind la scoala nu am avut timp sa citesc asa de mult pe Biblie si doar cateodata citeam psalmul 102 din ea.Acum o luna am aflat ca fata este de religie baptista si imi pare rau ca am citit de pe o biblie pagana acest psalm.Pe deasupra,scria acolo”Miluieste-ma,Doamne ca sunt nenorocit de tot”.Aici am intrat eu la banuieli.Am pacatuit foarte tare?

  Reply

 3. Veronica
  decembrie 18, 2009 @ 2:15 am

  Dumnezeu sa te binecuvanteze Tiberiu! Asta sa fie cel mai mare pacat al vietii tale! N-ai pacatuit . Dumnezeu se bucura mult cand citeste in inima ta si vede ca-L cauti. Acolo probabil ti-a fost tie dat sa gasessti frumusetea cuvantului lui Dumnezeu. Daca te-ai fi lepadat de credinta ta minunata – ortodoxia – acela ,da ,era mare pacat.Dar asa ? Bine ar fi daca ai avea o biblie cu cruce. Aia cu siguranta este de-a noastra; ca noi cinstim Crucea Domnului Iisus! Dumnezeu sa te aiba in paza Lui! Amin!

  Reply

 4. Veronica
  decembrie 18, 2009 @ 2:24 am

  Revin! Referitor la articol. Pasajul ce l-ai redat, este cu adevarat extraordinar. Citindu-l, iti dai si mai bine seama de maretia lui Dumnezeu. Atatea dovezi graitoare la fiecare pas si totusi ne mai indoim uneori. Doamne ai mila de noi si iarta-ne! Slava Tie , Doamne!

  Reply

 5. D
  decembrie 18, 2009 @ 3:31 pm

  Nu inseamna ca daca o Biblie are o cruce pe coperta este ortodoxa !!!!!!!

  Mare atentie ! Acum sectarii s-au viclenit; se folosesc si de cruce ca sa atraga (n-ati cazut cruce si pe asa-zisele case de rugaciune?), scriu si numele Domnului asa cum trebuie; fac orice doar sa te prinda.

  Tiberiu – cauta o Biblie care sa apara sub indrumarea,binecuvantarea Sf.Sinod.
  Iar daca vrei, si cauti autenticul, atunci indemnul meu este sa cauti un exemplar al Bibliei de la 1914 sau mai veche. Sau mai retiparit.Nu demult M.Petru Voda a retiparit Biblia de la 1914. Cred ca se gaseste. Nu o sa regreti.

  Reply

 6. alinadamian27
  decembrie 18, 2009 @ 6:24 pm

  Feriti-va de aluatul fariseilor si saducheilor! Asa zice Mantuiorul , deci asa trebuie sa facem.Ai mare grija Tiberiu, Dumnezeu fie cu tine! 🙂

  Reply

 7. Veronica
  decembrie 20, 2009 @ 5:40 am

  Dumnezeu sa fie cu voi , cu toti!
  Daca nu va suparati, as avea o intrebare. Este vorba tot despre ” Cartea lui Iov”. Putin mai inainte de textul acesta ,extraordinar de frumos, conversatia lui Dumnezeu cu Iov. Zice ca: satana se prezinta inaintea lui Dumnezeu si Dumnezeu il intreaba: Pe unde ai mai umblat? satana ii raspunde. Dumnezeu iar il intreba: dar pe robul meu Iov l-ai vazut ? Nu mai retin exact, textual convorbirea, dar vreau sa va intreb pe voi: Dumnezeu se intalneste si discuta cu satana? Eu ,in mintea mea, mi-am inchipuit ca de la izgonirea lui din rai, s-a intrerupt orice relatie. Mai ales ca Domnul nostru Iisus Hristos inainte de Inaltarea la cer le-a zis Apostolilor:” EU plec acum, ca vine stapanul lumii acesteea, cu care EU n-am nimic de-a face.” Aceasta ar fi intrebarea mea. Va multumesc anticipat! Dumnezeu sa va binecuvanteze! Va rog sa ma iertati !

  Reply

 8. D
  decembrie 20, 2009 @ 3:14 pm

  Am auzit undeva explicatia acestui pasaj,dar nu mai retin pe unde, si nici explicatia exacta. Oricum , sa nu te sminteasca nimic din Biblie. Totul are o justificare deplina,chiar daca nu o stim noi sau nu o putem „asimila”

  Textul exact este acesta:

  „Si a fost in ziua aceea, si iata au venit ingerii lui Dumnezeu, sa stea inaintea Domnului, si a venit impreuna cu dansii si diavolul. Si au zis Domnul diavolului: de unde ai venit?” (Iov 1;6,7)

  Deci oricum nu se pune problema ca Dumnezeu se intalneste si discuta cu satana. Ci satana vine sa stea inaintea Domnului. „A sta inainte” releva o ierarhizare. Satana vine cu ceilalti ingeri (din randul carora a facut parte) in fata creatorului sau, pe care chiar daca il contesta, nu poate sa nu recunosca ca este Dumnezeu (a se vedea si diavolii care marturiseau ca Iisus ese Hristosul). Si mai mult,da seama in fata lui Dumnezeu de unde vine si ce a vazut. Pentru ca fie si nevrand,nu are cum sa nu asculte de Dumnezeu. Iar ca Dumnezeu discuta cu el, bineinteles. Doar este creatia sa,fie ea si cazuta. Spui ca ai crede ca s-a intrerupt orice relatie.
  Dar Dumnezeu nu e ca omul – l-a suparat cineva, tranteste usa si nu mai vorbeste cu el. Nu are cum sa nu fie „in relatie” si cu diavolul pentru ca tot ce face acesta se face doar cu ingaduinta (nu voia) lui Dumnezeu. Fara aceasta ingaduinta (si cea mai buna dovada este chiar Iov) nu ar putea face nimic. Si oricum n-ar avea cum sa intrerupa Dumnezeu „relatiile” nici cu diavolul,pentru ca in marea sa bunatate, el inca asteapta,pana la sfarsitul vremurilor,intoarcerea si pocainta diavolului,pe care este gata sa o primeasca(dupa cum spun Parintii). Chiar daca stie ca o asemenea pocainta nu o sa aiba loc; dar asta nu mai tine de El,chiar Dumnezeu fiind.

  Reply

 9. omp
  mai 7, 2010 @ 4:18 pm

  cu adevarat, ispitele (incercarile vietii) ne arata cat de multe poate duce (rabda) omul doritor de DUMNEZEU…

  Reply

 10. Ana
  mai 7, 2010 @ 11:42 pm

  Tiberiu, cred ca intre timp ai aruncat acea biblie neortodoxa.

  Uite ceva potrivit de ascultat pentru tine si ptr. orice tanar si nu numai. O predica foarte puternica a IPS-ului Bartolomeu Anania, dedicata TINERILOR:

  http://www.trilulilu.ro/multimaxtrade/de8672a7bd8690

  Reply

 11. Guest
  august 15, 2010 @ 12:00 pm

  @Veronica
  Noi trebuie sa vedem si sa intelegem ca atunci cind Satana s-a despartit de Dumnezeu Lui Dumnezeu I-a parut rau de el si nu a vrut nici macar pierderea lui. Alegerea de a fi pe cont propriu i-a apartinut Diavolului deoarece Dumnezeu L-a creeat Inger bun si nu rau. Prin impotrivirea lui voita impotriva vointei de bine a Lui Dumnezeu (el fiind dinainte avertizat caci despartit de Dumnezeu are sa ajunga rau deci Dumnezeu fiind dragoste L-a avertizat pe ingerul Lucifer caci alegerea si pasul care el vrea sa-l faca ii va aduce caderea lui din Dragoste ceea ce-l va face sa devina rau si va face raul lucru urit de Dumnezeu care este numit pacat ceea ce Dumnezeu va osindi) a ales prin propria vointa raul vesnic si impotriva Lui Dumnezeu. Dumnezeu nu este ca omul daca cineva a ales o cale rea sa-l distruga imediat , lucru care I-ar fi psibil dar In dreptatea Lui Ii demonstreaza de fiecare data Impotrivitorului caci El este dragoste si El iubeste binele. Momentul judecarii pacatului este ziua de apoi cind toate fapturile vor recunoaste dreptatea lui Dumnezeu , si orsice genunchi se va pleca in fata Lui .
  Deci ziua aceea va scoate la ivieala Adevarul(dreptatea Lui Iisus Hristos) si va dovedi minciuna Satanei(Ingerului care s-a impotrivit intelepciunii Creatorului, adica Cuvintului prin care s-au creeat toate ).Intr-un razboi uneori si dusmanii se intilnesc si stabilesc regulile unor lupte in cazul nostru Dumnezeu il desemneaza pe Iov sa-L reprezinte, in aceasta lupta cu raul ca sa demonstreze caci omul calauzit de El nu va face raul. Doamne ajuta

  Reply

 12. Guest
  august 15, 2010 @ 12:24 pm

  @ Ana
  Cred caci ar trebui sa faci tu insuti o comparatie intre mai multe traduceri ale Scripturii , si apoi sa-i inveti pe unii sa o arunce la gunoi pe cea rea(sau pagina) . Personal am citit din mai multe traduceri (inclusiv in limba Germana)si nu vad mari diferente, scopul este acelasi de a invata pe om sa se pocaiasaca de faptele lui rele. Doamne ajuta

  Reply

 13. Guest
  august 15, 2010 @ 1:20 pm

  David Nicola are rezumat in „Comorile Vechiului Testament” vol. 2 un simplu si obiectiv comentariu chiar daca este sub patronajul cercetarii protestante. Trebuie sa marturisesc ca cercetarea romaneasca in materie de hermeneutica biblica lasa de dorit.
  Daca intradevar cienva doreste sa inteprinda o cercetare academica asupra pozitiei Traditiei Bisericii Ortodoxe de pana la Schisma recomanda sursa de analiza http://www.biblindex.mom.fr/ –aici pouteti cauta interpretarile oricaror teologi (anul 100-1500) cu privire la oricare verset din Biblie.
  In limba romana recomand articolele biblistului lect. Alexandru Mihaila din Ziarul Lumina din categoria „Theologica”
  Bucurie!

  Reply

 14. Anesti
  august 15, 2010 @ 1:22 pm

  comentariul de mai sus imi apartine si imi asum responsabilitatea pentru cele mentionate!

  Reply

 15. niky
  august 15, 2010 @ 1:35 pm

  nu am scris voit sub anonimat de obicei ma uit inainte de a trimite un comentariu. cele doua comentarii pentu Veronica si Ana imi apartin. Doamne ajuta

  Reply

 16. benjaa
  septembrie 24, 2012 @ 8:42 pm

  Am si eu o intrebare,nu am gasit un topic anume asa ca o intreb aici.In ce versete condamna Biblia Ortodoxa penticostalii(care sunt sectari)?

  Reply

 17. shtugher
  septembrie 24, 2012 @ 9:22 pm

  @benjaa
  Matei cap 7

  15. Feriţi-vă de proorocii mincinoşi, care vin la voi în haine de oi, iar pe dinăuntru sunt lupi răpitori.
  16. După roadele lor îi veţi cunoaşte. Au doară culeg oamenii struguri din spini sau smochine din mărăcini?
  17. Aşa că orice pom bun face roade bune, iar pomul rău face roade rele.
  18. Nu poate pom bun să facă roade rele, nici pom rău să facă roade bune.
  19. Iar orice pom care nu face roadă bună se taie şi se aruncă în foc.
  20. De aceea, după roadele lor îi veţi cunoaşte.
  21. Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu Celui din ceruri.
  22. Mulţi Îmi vor zice în ziua aceea: Doamne, Doamne, au nu în numele Tău am proorocit şi nu în numele Tău am scos demoni şi nu în numele Tău minuni multe am făcut?
  23. Şi atunci voi mărturisi lor: Niciodată nu v-am cunoscut pe voi. Depărtaţi-vă de la Mine cei ce lucraţi fărădelegea.

  Reply

 18. benjaa
  septembrie 24, 2012 @ 9:28 pm

  @shtugher

  Tot ce ai zis tu e adevarat,dar de unde stii ca sunt prooroci mincinosi?Asta ma intereseaza pe mine.

  Reply

 19. shtugher
  septembrie 24, 2012 @ 9:34 pm

  Pr Cleopa explica mai bine intr un dialog cu penticostalii eresul invataturii sectei in cauza. http://www.youtube.com/watch?v=B0521ygWMb8&feature=related

  Reply

 20. shtugher
  septembrie 24, 2012 @ 10:00 pm

  @ benjaa .. iti recomand sa ai o discutie si cu duhovnicul tau(daca nu ai sa iti gasesti unul) in leg cu acest subiect si orice alta nelamurire ai din acest domeniu. 🙂

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *