Iubirea nu apare la comandă printr-o atmosferă romantică

Mai e puţin şi vine 14 februarie – Valentine’s Day, si febra cadourilor deja a început, televiziunile şi radio-urile au început si ele să aibe emisiuni dedicate acestei zile chiar din prima zi a saptamanii, fiecare încercând să atragă cu idei care mai de care mai năstruşnice. Eu cu soţia şi cu fetiţa noastră nu sărbătorim Valentine’s Day pentru că nu simţim nimic deosebit pentru ziua aceasta. Nu ne atrage în nici un fel, şi nu vrem sa o sărbătorim doar pentru că ne zic alţii s-o facem.

E frumos să sărbătoreşti iubirea, e frumos să dăruieşti, e frumos să faci surprize, e tare frumos să fii tânăr şi indrăgostit, să ai fluturaşi în burtă când te duci la întâlnire…. e frumos să-ţi petreci timpul cu cel drag, e frumos să vorbeşti de o sărbătoare a iubirii. Ce e mai frumos oare decât să sărbătoreşti iubirea, cu cel iubit ?

Dar oare e Valentine’s Day o sărbătoare a iubirii?  În primul rând cei care ne-au adus această sărbătoare din motive comerciale, nu vorbesc deloc de Sfântul Valentin ci doar de inimioare, ciocolată, amor, romantism, şi multe altele, dar niciodată despre cel care ei spun că este ocrotitorul iubirii.

În al doilea rând mass-media şi marile magazine se folosesc de fel şi fel de stereotipuri, de momente romantice, de diferite modele de a-ţi petrece ziua pentru a le flutura prin faţa tinerilor şi pentru a-i face să plătească pentru a putea şi ei crea un astfel de cadru romantic prin diferite cadouri.

Si in al treilea rand, ca să mă bucur alături de persoana iubită:

  • nu trebuie neaparat să luăm o cină romantică la restaurant
  • nu e obligatoriu să vin cu un buchet de trandafir şi cu o inimioară roşie
  • nu trebuie neaparat să vedem un film şi apoi să facem dragoste
  • nu e musai să mergem la Paris sau Londra
  • nu trebuie să-i aduc în dar o bijuterie de aur sau o haină de blană

…ci putem să ne bucurăm oriunde, putem să fim fericiţi în orice loc. Iubirea nu are limite, iubirea nu are reguli, iubirea nu se defineşte, iubirea nu se circumscrie unui spaţiu şi nu e legată de obiecte….

Iubirea nu apare la comandă printr-o atmosferă romantică, iubirea nu se cumpără şi nici nu se stimulează cu diferite daruri…iubirea se trăieşte!

„Iubirea îndelung rabdă; Iubirea este binevoitoare, Iubirea nu pizmuieşte, nu se laudă, nu se trufeşte.  Iubirea nu se poartă cu necuviinţă, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândeşte răul.  Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr. Toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduieşte, toate le rabdă. Iubirea nu cade niciodată.” (Sfântul Apostol Pavel)

Iubirea nu e doar pentru cei bogaţi, nu e doar pentru cei ce-şi pot permite să dăruiească, iubirea e pentru toţi.

Iubirea poate fi trăită oriunde şi oricând, atâta timp cât eşti cu cel drag lângă tine.

Şi dacă tot vorbim de iubire, ştiu pe Cineva care mă iubeşte mai mult decât soţia, mama, sau sora mea…Cineva care şi-a dat viaţa pentru mine, Cineva care are răbdare cu mine, Cineva care mă ridică atunci când cad, mă întăreşte când sunt slab, mă apăra când nu mai pot, Cineva care mi-a dăruit mai mult decât i-am cerut, Cineva care mi-a iertat mai mult decât am făcut…

Ziua iubirii este Învierea !

Aici puteţi afla mult mai multe despre ziua Sfântului Valentin.

(Claudiu)

(Visited 9 times, 1 visits today)