Skip to content

27 Comentarii

 1. admin
  mai 6, 2009 @ 9:43 pm

  Dacă sunteţi din Galaţi vă recomand cu drag pe Părintele Constantin Oancea şi pe Părintele Ţugui, ambii de la Parohia Sfântul Vasile cel Mare. Sunt nişte oameni extraordinari amândoi, cu o statură duhovnicească puternică, care duc o viaţă curată şi pe care-i văd că se luptă să fie aşa cum iar place lui Dumnezeu. Amândoi sunt profesori, unul la Seminar altul la facultate.

  Reply

 2. viorel dudau
  mai 6, 2009 @ 10:18 pm

  De curiozitate: cunosti cateva cazuri de preoti care au fost dati afara din preotie fara sa fi rasuflat ceva in presa?
  In alta ordine de idei, presa e un business, care se sustine din audienta, care rezulta din senzational. Televiziunile in general cauta senzationalul. Daca lumea vrea sa vada cazuri de politicieni corupti demascate, e acelasi lucru si cu preotii sau arbitrii de fotbal incorecti etc.
  Pentru ce zici tu spre sfarsit insa, exista presa ortodoxa, exista site-uri si bloguri ortodoxe care presupun ca urmeaza o alta directie. Fiecare cu publicul lui.
  Nu e nicio vanatoare de preoti. E vanatoare de senzational, de demascare a cazurilor de incorectitudine in general.

  Reply

 3. florinm
  mai 6, 2009 @ 10:47 pm

  In judetul Teleorman, printre alte manastiri, as vrea sa va recomand Manastirea Sf. Pantelimon din Silistea-Gumesti (locul de nastere al lui Marin Preda), se poate ajunge si cu trenul – Halta Balaci pe linia Rosiori de Vede – Costesti. Toata obstea de acolo e deosebita, parintele staret este Protosinghelul Antonie Liţă.

  Doamne, ajuta!

  Reply

 4. Iuliana
  mai 6, 2009 @ 11:55 pm

  Iar eu va recomand pe toti ieromonahii de la M-rea Turnu din Targsor, Prahova(Atanasie, Arsenie, Pavel, Paisie, Pantelimon), mai ales pe Parintele Staret, Valentin protosinghelul, a caror viata inchinata lui Hristos imi sta inainte de 7 ani si nu mi-a dat niciun prilej de sminteala, ci doar modele de crestini ravnitori catre cele duhovnicesti.

  Reply

 5. Dan
  mai 7, 2009 @ 9:17 am

  Tot din Galati, il recomand cu toata inima pe parintele Daniil Oltean (parintele vicar de la catedrala). Este un calugar foarte drag tinerilor, plin de blandete si rabdare. Exact ceea ce ne trebuie si noua :-).

  Reply

 6. larisa
  mai 7, 2009 @ 8:00 pm

  Vi-l recomand pe Domnul Isus. El a spus ca in nimeni Altul nu este mantuire decat prin El…

  Reply

 7. florinm
  mai 7, 2009 @ 11:26 pm

  @Larisa, de Domnul Iisus am auzit toţi. Problema este că la El putem ajunge doar prin cei peste care şi-a pus mâinile şi le-a dat Duh Sfânt.

  Reply

 8. Interogatoriu imaginar cu jurn
  mai 8, 2009 @ 10:12 am

  […] Pr. Savatie: Va fi sau nu vlădica Teodosie ţapul ispăşitor al BOR?, blogul Ortodoxia Tinerilor: Vânătoarea de preoţi, OrtodoxMedia: Ziaristii demascatori cu camera […]

  Reply

 9. Monicell
  mai 8, 2009 @ 6:32 pm

  Da, e circ mediatic, este vanatoare de preoti, asta se vede de cativa ani buni. Din pacate, chiar si credinciosii care vin des la biserica ii fac „cu ou si cu otet” pe preotii care, fiind oameni, mai gresesc si ei.

  Reply

 10. admin
  mai 8, 2009 @ 6:43 pm

  Larisa uite ce spune cel mai mare teolog al secolului XX din intreaga lume:

  „Darurile dumnezeiesti nu ne vin toate si tuturor direct de la Hristos, cum afirma protestanţii şi grupările neoprotestante (sectele), care neagă preoţia. Ci harurile ne vin prin preoti, iar unele daruri, si prin semenii nostri. Căci Hristos vrea să se unească si prin aceasta in El. Dar Hristos nu e despartit in aceste daruri ale bunatatilor Sale, de noi. Ci e activ si El insusi prezent direct în noi prin alţii, sau în comunicarea acestor daruri, prin alţii, fără să-i facă unelte pur pasive pe cei prin care ni Se comunică, ci dându-le şi acestora puterea să fie activi, cum spune Sf. Apostol Pavel în continuare. Dacă Hristos e torentul – izvor nesfârşit al darurilor, preoţii şi credincioşii, care comunică altora darurile primite, sunt râuri sau pâraie prin care ni se comunică apa Vieţii din torentul-izvor care este Hristos.

  (Pr. Dumitru Staniloaie)

  Reply

 11. gabi
  februarie 11, 2010 @ 12:54 am

  eu vi recomand pe parintii de la biserica rusa,bucuresti.Parinti cu tinta mantuirii

  Reply

 12. Emy
  aprilie 20, 2010 @ 11:42 pm

  Mare agreseala a romanului de rind,sa scoata taras afara din biserica si sa spuna: iata preotul pacatos !
  Daca unii preoti gresesc marea noastra greseala este ca deja vazind si auzind ai judecam,ai condamnam,ne hranim cu astfel de stiri ba chiar unii contribuie la aceste aruncari cu noroi.

  Luati aminte caci astea sunt inceputul defaimarii Bisericii ca omul sa nu se mai duca,o lupta pe Cel Rau o duce fara incetare.

  Daca au gresit ori nu acestea nu sunt greseli la nivelul Bisericii ori a religiei ortodoxe ci numai a lor personale,pentru asta doar El Dumnezeu Judeca,noi in madularele noastre marsave si murdare nu avem acest drept.

  Va indemn sa schimbati canalul la astfel de stiri,nu fac decat sa va zminteasca si sa va faca sa huliti impotriva aproapelui,sa va otraveasca credinta.

  Nu ganditi ceea ce ce spune in masss media caci va face sa si condamnati,riscati sa cadeti in pacat.
  Dumnezeu Lucreaza chiar si prin preotul care greseste daca greseste,caci necunoscute sunt Caiile Domnului Dumnezeu.

  Aici iata incercarea voastra,sa nu va lasati smintiti de noroiul aruncat,sa nu contribuiti la judecata preotilor nedreapta caci pieriti odata cu calaii ce judeca.

  Reply

 13. tamara
  ianuarie 31, 2011 @ 12:41 pm

  La Sita Buzaului,la Manastirea Sfantul Ioan Botezatorului un parinte foarte bun,Parinteler Ilie,si la M.Schimbarea la Fata,Parintele

  Reply

 14. tamara
  ianuarie 31, 2011 @ 12:50 pm

  Parintele SERAFIM TRIF(la Schimbarea la fata)

  Reply

 15. maria
  ianuarie 31, 2011 @ 12:50 pm

  @admin
  tu esti de la parohia sf vasile cel mare de pe strada frunzei(galati)?
  daca da o sa te rog daca mergi acolo mai des sa ma ajuti cu niste informatii,daca se poate.

  Reply

 16. tamara
  ianuarie 31, 2011 @ 12:52 pm

  Parintele Iustin Parvu,de la M.Petru-Voda,Neamt,P.Arsenie Papacioc de la Techirghiol…

  Reply

 17. Admin
  ianuarie 31, 2011 @ 3:24 pm

  Salut Maria,

  Eu stau pe str. Frunzei da, si merg la biserica din apropiere, dar nu are hramul Sf. Vasile cel Mare.

  Daca ne intalnim putem vorbi.
  Pe mine ai sa ma recunosti usor, eu sunt cu sotia si cu cele doua fete ale noastre.

  Reply

 18. maria
  ianuarie 31, 2011 @ 3:40 pm

  @admin
  iti trimit un mail sa-ti spun d c te-am intrebat asta
  Doamne ajuta!

  Reply

 19. Admin
  ianuarie 31, 2011 @ 4:34 pm

  Bine Maria,

  Trimite la ortodoxia.tinerilor@yahoo.com

  Doamne ajuta!

  Reply

 20. Georgel Chiriac
  decembrie 10, 2011 @ 10:49 am

  Tot in Galați îl recomand pe parintele Toader Popa, de la Capela Spitalului Județean ”Sf. Apostol Andrei”

  Reply

 21. Ludmila Doina
  decembrie 10, 2011 @ 12:32 pm

  Reply

 22. Ludmila Doina
  decembrie 10, 2011 @ 12:35 pm

  [b]RUGĂCIUNE PENTRU DUHOVNIC[/b]

  Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeru, care pe desfrânatul şi pe tâlharul i-ai primit, primeşte şi rugăciunea mea pentru robul Tău duhovnicul meu (N) ales de Tine să poarte povara păcatelor mele în faţa Ta, aşa precum Tu porţi povara lumii întregi în faţa Tatălui Ceresc. Iartă-i toate greşelile lui pentru dragostea şi jertfa stăruitoare, ca să pun început bun de pocăinţă, eu oaia rătăcita. Cercetează-l degrabă şi vezi neviole lui. Vindecă-l de toată boala şi de toată întinăciunea trupească şi de slăbiciunea firii celei căzute. Izbăvaşete-l de toţi vrăjmaşii văzuţi şi nevăzuţi, de tot răul şi ispitele ce i-au venit pentru păcatele mele. Sporeşte-i înţelepciunea, îndelunga-răbdare, liniştea, pacea şi mulţumirea sufletească. Înmulţeşte-i puterea, sporeşte-i blândeţea şi purtarea de grijă şi împlineşte toate cele de folos lui. Dă-i minte luminată şi pricepere sfântă care pogoară de la Tine, Împăratul Luminilor. Bine-sporeste în el Doamne şi dararuietşe-l sănătos, îndelung în zile, drept învăţând cuvântul adevărului Tău. Amin (metanie).

  …………

  Reply

 23. Ludmila Doina
  decembrie 10, 2011 @ 12:36 pm

  ………………….

  Împărate Ceresc Mângâietorule, deschide stavila cerului şi plouă peste duhovnicul meu (N) belşug de har şi bogată milă. Pogoară-Te asupra lui, odihneşte-Te în el pururi şi ravarsă peste el mulţimea îndurărilor Tale. Amin. (metanie)

  Maica Domnului, acoperă cu atotputernicul tău Acoperământ pe robul tău, duhovnicul meu, (N) şi roaga-te Bunului Dumnezeu să-l miluiască pentru rugăciunile tale. Izbăveşte-l de toată ispita trupească şi sufletească, curăţeşte-l, tămăduieşte-l, întăreşte-l şi sănătate deplină dăruieşte-i. Amin (metanie)

  Cuvioase Parinte Siluane roăga-te Domnului să miluiască şi să mântuiască pe duhovnicul meu (N) pentru rugăciunile tale. (metanie)

  Cuvioase Arsenie cel Mare roagă-te Domnului să miluiască şi să mântuiască pe duhovnicul meu (N) pentru rugăciunile tale. (metanie).

  Cele nouă puteri cereşti, Sf. Români, Mucenici şi Muceniţe, Cuvioşi şi Cuvioase, rugaţi-vă Domnului să mântuiască şi să miluiască pe duhovnicul meu (N) pentru rugăciunile voastre (metanie). Amin.

  Reply

 24. catalin.
  decembrie 10, 2011 @ 1:06 pm

  eu personal cred..de fapt sunt convins ca e vorba de mai mult decat de cautarea senzationalului si a audientei in cazul mass-mediei in general.ma refer la faptul ca multe programe tv si ziare sunt controlate din umbra de cei ce lucreza in ascuns la inrobirea noastra.sunt aceeasi care promoveaza fortat o gramada de asa numite „staruri” din industria muzicala si cinematografica care dau frau liber circulatiei pornografiei si tot aceiasi oameni care iau decizii privind votarea unor legi anticrestine..In privinta preotilor ce ajung sa faca greseli,ma gandesc ca trebuie sa luptam si sa evitam atitudinea si gandurile smintitoare facand mai degraba rugaciune pentru ei! Doamne ajuta!

  Reply

 25. Adriana
  decembrie 11, 2011 @ 10:35 pm

  Undeva in Noul Testament (nu imi aduc aminte locul) scrie ca nu trebuie vorbiti de rau preotii daca nu sunt mai multi martori, sau ceva de genul acesta. Stie cineva exact unde este citatul ca sa il recitesc impreuna cu contextul in care a fost spus?

  Reply

 26. Albinuta
  decembrie 13, 2011 @ 5:54 am

  Doamne ajuta ,Adriana urmarind programul „Citeste Sfanta Scriptura intr-un an” aseara am gasit la capitolul 5 din „Epistola catre Timotei a Sfantului Apostol Pavel- Para impotriva preotului sa nu primesti ,fara numai de la doi sau trei martori (19)”,nu stiu daca este ceea ce cauti tu,poate mai este scris ceva mai pe larg in alta parte insa eu am gasit „intamplator „acest paragraf si m-am gandit ca poate este de folos .

  Reply

 27. Adriana
  decembrie 13, 2011 @ 7:25 am

  Da, acesta este pasajul. Multumesc! Din el imi rezulta ca para in sine nu este rea ci doar para mincinoasa este rea, para mincinoasa nu trebuie primita de aceea este nevoie de martori. Pentru ca o comunitate sa fie sanatoasa trebuie sa aiba conducatori duhovnicesti integri iar Sf. Ap. Pavel era mereu atent la aceste aspecte.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *