Skip to content

6 Comentarii

 1. Carol
  ianuarie 9, 2013 @ 10:02 am

  Felicitari Victoras pentru articol , chiar nu ma asteptam sa ai o atentie distributiva asa de buna, si ai tinut totul pentru tine, nu te-am auzit vorbind despre asta acolo, despre cum tamaia preotul cadelnita,despre cursul continuu si lin al secundarului , iepurele care te trage spre valea plangerii….
  Defapt fiecare a inteles si a plecat de acolo cu invataturile si darurile duhovnicesti de care fiecare avea nevoie ! Parintele Marcel vorbea parca pe limbajul fiecaruia,mi mi se parea chiar vazator cu duhul. Cand vorbea ceva ce ma interesa personal,sa zicem, raspunsuri ce le cautam demult sau nu le aveam intarite bine in minte, se uita la mine fix, cum vorbea despre altceva si pierdeam atentia, nu se mai uita la mine, apoi cand vorbea ceva ce doream neaparat sa aud, la mine fix se uita in ochi….

  Ar fi multe de spus,si eu as fi dorit sa scriu mai multe,dar ce poti scrie intr-un articol ? As lua intraega manastire cu toata obstea la mine acasa,sa o impart tuturor, sau sa o pun in Bucuresti sa fie accesibila tuturora,dar e mai important sa o pastrez in inima pentru ca acolo e mai folositoare !

  Sfantul Vasile cel mare, cand voia sa scrie o carte despre maretia lui Dumnezeu, a fost luminat de Dumnezeu prin prezenta unui prunc, care dorea sa mute oceanul intr-o gropita sapata de el ! Atunci si-a dat seama ca Dumnezeu nu poate fi cuprins intr-o singura carte, nici in toate cartile din lume !
  Am putea scrie o carte cu impresiile fiecaruia despre Oasa si nu ar fi de ajuns !

  Mi-e mi-a placut mult de tot, si insetez sa aud si alte impresii ale voastre, sa imi amintesc acele momente de care imi e tare dor , sa le retraiesc in orice clipa, sa sting setea mea de induhovnicie dupa care tot incerc sa ma apropii !

  Poate Victoras va scrie si despre Anul Nou de la Oasa, el a fost unul dintre cei care a ales sa petreaca si Anul Nou acolo !

  Reply

 2. Ludmila Doina
  ianuarie 9, 2013 @ 12:21 pm

  [b]UN ARTICOL EXCEPTIONAL ![/b]

  Iar despre Manastirea Oasa, ce poate fi spus mai frumos decat a spus-o Carol mai sus:
  „As lua intraega manastire cu toata obstea la mine acasa,sa o impart tuturor, sau sa o pun in Bucuresti sa fie accesibila tuturora,[b]dar e mai important sa o pastrez in inima pentru ca acolo e mai folositoare ![/b]”

  Cata bucurie ne daruiti voi cei tineri, care IL cautati pe Domnul acolo unde este sigur si-L daruit si altora, si unde ne-a ajutat si pe noi cei mai putin tineri sa-L cautam candva, fapt care ne-a tinut pe calea Lui.[b] SUNTETI SUPERBI ![/b]

  Reply

 3. Balla Georgeta
  ianuarie 11, 2013 @ 5:32 pm

  Dragii mei, ma bucur pentru voi si ma rog ca Bunul Dumnezeu sa va daruiasca bucuria mantuirii! Imi pare rau ca tineretea mea a fost trista- fara Dumnezeu – si abia la varsta senectutii am descoperit cat de aproape a fost El de mine si eu adesea L-am ignorat.
  Sunteti minunati ! Dumnezeu sa va binecuvinteze !

  Reply

 4. elena
  ianuarie 12, 2013 @ 12:30 am

  Nu stiu daca vi s-a intamplat vreodata sa va fie dor de ceva sau de cineva pe care nici macar nu îl cunosteti , mie da… desi nu am fost niciodata la Oasa mi-e dor sa merg , am cunoscut aceasta manastire prin prisma Pr Pantelimon, prin coferinte si filmulete si prin istorisirile altora, printre care se numara si acest articol si tot ceea ce s-a publicat despre manastirea Oasa si despre tabara de Craciun…
  Felicitari pentru articol foarte frumos…!

  Reply

 5. Dan Tudorache
  ianuarie 12, 2013 @ 10:54 am

  Livia ți-am șters comentariul pentru că atitudinea ta este una anti-creștină (condamni în masă preoții Bisericii, ca și cum ei sunt marii păcătoși, iar ”noi”, ceilalți… care le vedem păcatele, suntem marii ”sfinți”).
  În primul rând esența mesajului tău a fost în afara subiectului, iar articolul de față a fost doar un prilej de a-ți expune frustrările vis-a-vis de slujitorii Domnului. Apoi, faci și acuze nedovedite la adresa Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române. Dar asta se numește calomnie. Pe acest site, chiar dacă îl consideri anti-creștin, nu admitem calomnia.
  Apoi, ideea că ultimul părinte ortodox din țară a fost părintele Galeriu… arată mai degrabă că ți-ai făcut un idol din părintele Galeriu (asta nu înseamnă că părintele Galeriu nu a fost un mare mărturisitor al Domnului).

  Sfatul meu personal este să-ți revizuieși atitudinea față de trimișii Domnului pentru că cearta cu slujitorii lui (fie ei oricum de nevrednici)… este defapt ceaerta ta cu Dumnezeu.
  Aversiunea aceasta față de preoți este defapt ura pe care diavolul ți-a ”justificat-o” drept o cauză dreaptă.
  Cu toată părerea de rău, nu ești pe un drum bun și te rog să te smerești ca să mergi la scaunul de spovedanie, la un preot, și să-ți spui durerile sufletului acolo. Altfel nu faci decât să-ți rănești sufletul și continuând în acest mod vei ajunge să te depărtezi de Dumnezeu până la necredință.
  Domnul să te lumineze!

  Reply

 6. Victor Petcu
  ianuarie 20, 2013 @ 5:12 pm

  Va multumesc tuturor pentru comentarii. Nu am apucat sa citesc ce a scris Livia. Dar intotdeauna este de dorit sa vezi simplu, sa nu judeci pe nimeni, mai ales preotii. In Vechiul Legamant este un moment cand evreii fac vitelul de aur. Aaron strange aurul de la fiecare si il toarna. Cu toate ca Aaron este vinovat si este cel care i-a indemnat, pedeapsa cade asupra poporului. Ar fi interesant sa gasim cum interpreteaza Sfintii Parinti acest episod.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *