Skip to content

9 Comentarii

  1. Ana
    aprilie 3, 2013 @ 6:38 pm

    Extraordinara emisiunea. Am ascultat-o de doua ori si inca simt nevoia s-o mai ascult. Se vorbeste clar si la obiect despre vremurile pe care le traim, despre folosirea tehnologiei. I-as spune [i]”emisiune de educatie a parintilor de azi si a celor de maine”[/i]
    [b]
    Scapa cine poate sau, cine are urechi de auzit :).[/b]

    Reply

  2. Claudiu Balan
    aprilie 3, 2013 @ 7:25 pm

    Prima soluție: Să scăpăm de televizor.
    A doua: să controlăm conținutul de informații pe care-l vizualizăm pe internet.

    Reply

  3. Ana
    aprilie 3, 2013 @ 8:12 pm

    La noi stam bine si cu punctul 1 si cu punctul 2, de aceea as mai adauga un punct: [i]timpul alocat.[/i]

    Multe lucruri bune face Virgil Gheorghe pentru tara noastra. Sa dea Domnul sa observe cati mai multi.

    Reply

  4. Claudiu Balan
    aprilie 3, 2013 @ 8:20 pm

    Deja observă mulți.
    Ați văzut și în emisiune că spunea despre chemarea sa în comisia de audio-vizual a Parlamentului pentru a fi consultat în deciziile cu privire la noile reguli.

    Domnul Virgiliu este invitat la tot mai multe conferințe în țară. Am vorbit la telefon cu dânsul pentru a-l invita la conferința de la Galați și mi-a spus că are deja programate o grămadă de conferințe în țară.

    Lucreză Dumnezeu… nu stă nicio secundă! 🙂

    Reply

  5. Raluca Irimie
    aprilie 5, 2013 @ 9:59 am

    Eu de vreo 7-8 ani nu ma mai uit la TV si nu consider ca am pierdut ceva. E totusi amuzant cand aud unii acest lucru si ma intreaba ingroziti „Si ce faci seara?? Nu te plictisesti fara TV??” Sincer, de cel putin 10 ani nu mai stiu ce inseamna plictiseala. Cat despre lipsa de subiecte de discutie, de care vorbea domnul profesor in video, e cum nu se poate mai reala. Sub pretextul informarii, oamenii se indobitocesc din ce in ce mai mult.
    Am dat chiar in 2008 peste cartea domnului Virgiliu Gheorghe, „Efectele televiziunii asupra mintii umane” si nu am putut sa o pun jos pana nu am citit-o de la cap la coada. Dansul nu face speculatii, ci are dovezi sigure cu care isi argumenteaza ideile. Daca se mai gaseste prin librarii, va recomand sa o parcurgeti.
    https://www.youtube.com/watch?v=jqoKhIiuZVM

    Reply

  6. Ana
    aprilie 5, 2013 @ 12:49 pm

    ralucairimie a scris
    [quote]Eu de vreo 7-8 ani nu ma mai uit la TV si nu consider ca am pierdut ceva. E totusi amuzant cand aud unii acest lucru si ma intreaba ingroziti „Si ce faci seara?? Nu te plictisesti fara TV??” [/quote]

    Nici eu nu simt lipsa tv-ului cu toate ca si la noi sunt 7 ani de cand nu mai avem tv. Observ insa ca daca sunt intr-un loc unde este tv-ul deschis ochii imi fug spre ecran. Si oricat as incerca sa-mi feresc privirea, ma trezesc ca urmaresc cu interes vreo emisiune. Daca eu ca adult nu rezist, darmite un copil?

    Da, oamenii nu mai au despre ce vorbi. Cred ca este si o frica de singuratate.

    Reply

  7. Ana
    aprilie 5, 2013 @ 1:03 pm

    Am cumparat cartea lui Virgiliu Gheorghe, „Efectele televiziunii asupra mintii umane” si am rasfoit-o cu interes si inainte de a o termina am dat-o la prieteni care aveau copii. Majoritatea au atacat subiectul carti si au intentat diverse motive impotriva studiilor date in carte iar unii au spus ca nu doresc sa produca scandal in casa. Am fost dezamagita si oarecum dezorientata.

    O problema actuala la copii este petrecerea timpului liber impreuna cu prietenii. Cand copiii mei merg in vizita la alti colegi sau prieteni, isi petrec majoritatea timpului in fata calculatorului sau a tv-ului. S-a format deja o „cultura” in care noi adultii nu prea mai putem schimba nimic decat in mediul in care traim, adica in propria casa.

    Reply

  8. Raluca Irimie
    aprilie 11, 2013 @ 8:14 pm

    [quote name=”Ana”]Da, oamenii nu mai au despre ce vorbi. Cred ca este si o frica de singuratate.[/quote]
    Nu stiu cat e vorba de frica de singuratate… Ar trebui sa fugim atunci spre oameni! Eu cred ca e vorba mai degraba de frica de oameni si egoismul propriu: ramanem la nivelul de suprafata, evitam sa ne implicam …
    Acum 6 ani cred, intr-o discutie cu un prieten, am ramas pe ganduri cand mi-a spus cat de bine i-a prins intrebrea „Cum mai esti?” in loc de traditionalul „ce mai faci”. Prima varianta vizeaza fiinta, persoana, firea, simtirea, iar a doua mai mult comportamentul. Iar prin simpla intrebare el a perceput un interes real in ceea ce-l priveste pe el, ca om.
    Mare taina e si cuvantul …

    Reply

  9. Teodora
    aprilie 12, 2013 @ 12:40 am

    Deși am televizor în casă, nu mai prezintă de mult interes pentru mine. Stă închis cu lunile și niciodată nu am simțit că pierd ceva 🙂 Am observat de asemenea că timpul petrecut în fața ecranului era întotdeauna invers proporțional cu cel petrecut în fața cărților. Cu alte cuvinte, cu cât stăteam mai mult în fața tv-ului, cu atât citeam mai puțin.
    Sutele de cărți pe care le-am citit în ultimii ani se datorează renunțării parțiale sau totale la televizor. Îmi plac filmele bune, dar de obicei merg pe recomandări și mă uit pe ele la DVD sau pe internet. Totuși…întotdeauna cartea bate filmul! 🙂

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *