Skip to content

3 Comentarii

 1. alexandru
  noiembrie 17, 2009 @ 6:11 pm

  adevarat si frumoos spus

  Reply

 2. Mircea
  ianuarie 11, 2010 @ 3:14 pm

  Site-ul vostru imi devine tot mai drag! 😀 Dumnezeu sa va rasplateasca, ca e mare nevoie de echilibru in vremea noastra. Iata inca un vierme al pacatului pus sub lumina reflectoarelor! Sa-l urmarim pana in ascunzatoarea inimii, (care acum arata mai mult ca un schweitzer) si cu iubire, prin rugaciune, sa-l dam afara din casa sufletului pe acest vierme nerusinat!

  Reply

 3. Sorin M.
  ianuarie 11, 2010 @ 10:40 pm

  Pentru cuget vei da vamă
  pentru gânduri vei da seamă,
  fapte bune, fapte rele
  mai târziu răspunzi de ele”
  (Traian Dorz)

  Vorba multă, chiar şi lipsită de răutate, uneori poate fi piatră de poticnire. Cine vorbeşte mult, imposibil să nu greşească – spune o vorbă din popor.
  Se întâmplă de multe ori ca, din dorinţa de afirmare, să tragem concluzii pripite şi să ne amestecăm în lucruri care par că sunt duhovniceşti, dar în realitate sun fireşti. În întâlnirile noastre, chiar după Sf. Liturghie, bârfim cu atâta plăcere fără să ştim dacă ceea ce spunem este adevărat sau nu.
  Tomas a Kempis ţine să ne spună că: ” Năravul şi nepăsarea faţă de nepăsarea sufletului nostru ne trag de cele mai multe ori la limbuţie…”
  Este timpul să analizăm cu atenţie viciul acesta care se cheamă „bârfă” şi toate urmările lui. Este timpul să fim mai veghetori şi să ne luăm mai în serios misiunea de creştini ortodocşi, adică de a fi dreptcredincioşi, vestindu-L pe Mântuitorul şi Jertfa Sa şi nu vorbăriile fără rost şi uşuratice.
  Ori de câte ori avem ocazia, să vestim Evanghelia lui Hristos şi nu „evanghelia” noastră sau a lumii contemporane.
  Să lăsăm curiozităţile problemelor cotidiene şi să-L aducem pe Hristos la oameni, iar pe oameni să-i aducem la Hristos. Făcând aşa, vorbele deşarte, neziditoare şi pierzătoare de suflet nu-şi vor mai avea loc pe buzele noastre.
  Fie ca întodeauna cuvintele noastre să fie pline de dragoste, de bunătate şi în lumina sfântului Adevăr. Căci adevărul nu bârfeşte niciodată. Ci el ustură şi doare, dar e adevăr.

  „Fiul meu, oricât de falnic duhul răului ţi-apare ai curaj să spui în faţă adevărul sus şi tare. Îndrăzneşte, nu te teme şi vei birui-n ispită, căci a răului putere todeauna-i mărginită” (Traian Dorz)

  Adevărul însă trebuie cercetat, să vedem dacă e întru totul adevărat, ca nu cumva să se transforme tot în bârfire. Să ne ferim deci de orice fel de vorbe neadevărate sau cu jumătăţi de înţeles, pentru a nu ne face părtaşi la stricăciunile ce vin o dată cu acestea: certusi, dezbinări, divorţuri, etc.
  Odată deveniţi piatră de poticnire, ne vom împovăra cu un păcat mare şi vom pierde încredearea în faţa tuturor.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *