Vreau să divorţez!

2091988434_3962e11055Prea repede apare gândul divorţului şi prea uşor ne împăcăm cu el, ca şi cum ar fi cea mai bună soluţie. Te-ai certat cu el (cu ea), v-aţi supărat, v-aţi zis cuvinte grele, de la un timp relaţia voastra s-a răcit… Oare trebuie să divorţez ? Mai e oare vreo soluţie?

Noi oamenii suntem foarte schimbători, azi aşa, mâine invers. Chiar dacă azi ne-am certat… mâine ne putem îmbrăţişa, putem şterge totul. Părintele Stăniloae spunea că Dumnezeu a lăsat spaţiul ca să ne apropiem unii de alţii când ne iubim, şi să ne putem depărta atunci când nu ne înţelegem bine. Spaţiul trebuie depăşit prin parcurgerea distanţei, pentru a ajunge la persoana iubită. Depăşirea distanţei prin efort, este jertfa pe care o depui pentru a ajunge la cel pe care-l iubeşti.

Te-ai certat cu el, depărtează-te o vreme şi linişteşte-te. În loc să continui cearta sau să te gândeşti la divorţ, pleacă câteva ore de acasă ca să ai mintea mai limpede, şi vino mai târziu. Eşti foarte supărată, atunci dormi o seară la mama, sau la o prietenă şi vino mâine şi vorbeşte cu el…  ai să vezi că lucrurile stau altfel faţă de ieri.

Divorţul îţi distruge şi ţie viaţa, şi lui. Divorţul marchează în rău viitorul copilului vostru. Divorţul face să dispară o parte din prietenii voştri, dacă nu toţi. Divorţul te dă afară din casă şi te obligă să locuieşti în altă parte, cu altcineva. Divorţul te obligă uneori să-ţi schimbi şi serviciul. Divorţul te târâie prin tribunale, cu avocaţi, cu certuri   cu stres… Divorţul îţi strică toată viaţa în rău!

E oare aşa de greu să iertăm?! Ce dacă ieri m-am certat cu el, azi mă duc şi-l iau în braţe fără să-i zic nimic, pentru că încă n-am curaj să-i vorbesc, dar mâine o să am puterea să-i zic şi  iartă-mă!

Chiar dacă el e de vină, mă duc eu şi-mi cer iertare şi îi spun te iubesc! Dacă încă e supărat, mă rog la Dumnezeu care ne-a unit şi-i zic: Doamne! Tu ne-ai unit, Tu împacă-ne! Fug la Măicuţa Domnului şi-i cer ajutorul: Măicuţa te rog îmblânzeşte-i sufletul şi linişteşte-l, şi ajută-ne să ne împăcăm!

Iubirea face mereu minuni, poate şterge răul, pentru că in ea este harul lui Dumnezeu.

Cum să-mi schimb toată viaţa de la două vorbe urâte?! De ce să divorţez de la un nimic.

În lume necazuri vom avea, dar aşa cum zice Domnul: Îndrăzniţi! că eu am biruit lumea.

Nu vă îngrijoraţi, nu e nici o căsnicie fără neînţelegeri, nu e nici o casă fără supărări şi certuri. Nu e nicio familie care să scape de ispitele celui rău. Viaţa e o luptă!

Crezi că dacă azi divorţezi de el, mâine vei găsi altul mai bun? Toate probleme se pot rezolva, iar la cele la care noi nu avem rezolvare, are Dumnezeu: „Ceea ce la oameni e cu neputinţă, la Dumnezeu e cu putinţă!”

Gândul divorţului e de la diavol, şi credeţi-mă că i-l dă oricui s-a cununat. Nimeni nu scapă! A venit ca un gând, ca un gând lasă-l să treacă.

(Claudiu)

 

 

(Visited 92 times, 1 visits today)