What’s up Doc?

iepurasul-bugz-bunnyLasand umorul lui Bugs Bunny deoparte, ar fi cazul sa ne punem niste  intrebari sincere: de unde a aparut frenezia iepurasului de Paste? Si ce semnificatie are el? Pe scurt simbolul iepurelui provine din vremea festivalurilor pagane dedicate zeitei Eastre si este adus de pe meleaguri germane.

Astfel germanii au devenit primii cofetari care au inventat dulciurile in forma de iepurasi, pe la 1800, din aluat si zahar. De atunci si pana astazi s-a pastrat aceasta traditie cu radacini pagane care din pacate a ajuns si pe rafturile supermarketurilor de pe la noi….si usor, usor si-n sufletele noastre.

Fel de fel de iepurasi, colorati si cochetati cat mai dragut sub forma de ciocolata, jucarii de plus si abtipilduri pe oule de Paste ne fac cu ochiul iar daca pentru un om matur este greu sa nu cazi sedus de gingasia lor…oare cum ar putea sa reziste un copilas? Ar trebui sa sesizam acest pericol care se strecoara atat de usor sub masca iepurasului de Pasti ca sa nu repetam o istorie trista si de multi neacceptata, pentru ca asa cum am inceput sa ne obisnuim a-l astepta pe Mos Craciun de Craciun…iar nu pe pruncul Iisus, tot asa vom ajunge sa asteptam iepurasul de Pasti si cadourile lui in loc sa-l asteptam pe Hristos Cel ce a Înviat a treia zi cu slavă și cu mare putere.

Diavolul a devenit extrem de rafinat cu timpul, dar rafinat in viclenie, si stie prea bine ca doar cu materia ne mai poate pacali…asa ca inventeaza personaje cu care sa ne atraga. Dar noi, tinerii de astazi, stiind ca vom fi parintii de maine, oricat de inocent ar parea iepurasul de Pasti sa nu o luam in gluma, pentru ca Sfanta Traditie nu are nevoie nici de adaugiri, nici de innoiri ci trebuie pastrata asa cum ne-a fost lasata de Dumnezeu prin jertfa atator sfinti, nestirbita si neatinsa in nici un fel.

Cine sarbatoreste si asteapta iepurasul n-a simtit marea bucurie a Învierii în suflet, înca nu a înțeles că Hristos a înviat ca după moarte să înviez și eu, și să stau cu El în Împărăția Cerurilor.

(Visited 4 times, 1 visits today)