Skip to content

13 Comentarii

 1. dana
  august 6, 2009 @ 12:20 am

  Interesant de stiut ca se investeste la nivelel astain jocuri online si e bine sa se sesizam.

  Reply

 2. Florian
  februarie 26, 2010 @ 7:26 pm

  pffffffffffff.. asa e cu jocurile astea RPG.. cand eram pe la liceu acum vro 7 ani jucam diablo2 in disperare i mi aduc aminte ca luam longnight uri de 9 10 ore si jucam in continu diablo2 in principiu e la fel ca wow ul la fel un caracter vrajitoare barbar necromancer etc.. arme armuri bani o nebunie .. te face sa te departezi de realitate si te inhibi intr o „lume” amagitoare .. nu mai zic de star craft heroes etc. nu ramane decat sa ne rugam pentru prietenii nostri dependenti .Doamne ajuta!

  Reply

 3. Saurian
  noiembrie 24, 2010 @ 7:38 pm

  admin, şterge comentariul că Hristos a venit pentru cei păcătoşi şi nu pentru cei drepţi. Să nu cumva să creadă Hristos că noi suntem drepţi şi nu mai avem nevoie de El. :-))

  @eu, înţeleg că ceva te macină că altfel nu ai scrie acelaşi mesaj şi la acest articol. Eu nu ştiu ce ţi s-a întâmplat de ţi-ai pierdut credinţa dar totuşi ceva din sufleţelul tău simte că Domnul există şi de asta nu ai pace nicicum cu religia. Spui că vrem să controlăm pe cineva cu religia. Cineva a vrut să facă asta cu tine? E dureros că oamenii care sunt varză sunt de obicei identificaţii cu oamenii lui Hristos. Hristos nu are nimic cu astfel de oameni. El ne vrea liberi, puternici, curajoşi şi mai ales iubiţi şi fericiţi. Hristos poate să vină şi în viaţa ta şi să ţi-o schimbe doar să-L laşi să intre. Nu ştiu dacă toţi dar cel puţin majoritatea din cei care frecventează acest forum au trecut de la faza că ei cred că Dumnezeu există ci acum ei ştiu că Dumnezeu există. Şi e atât de bun… Şi te iubeşte atât de mult… Doar să-L laşi să te strângă în braţe…

  Reply

 4. Saurian
  noiembrie 24, 2010 @ 7:42 pm

  @eu, dacă ai spune problemele tale ce le ai cu Hristos aici pe site sunt sigur că admin nu ţi-ar mai şterge posturile şi ar încerca să comunice cu tine. Tu nu vrei să comunici cu nimeni aşa că nu te aşteptă să rămână astfel de mesaje pe site.

  Reply

 5. marcel
  mai 26, 2011 @ 5:46 pm

  Reply

 6. Administrator
  mai 26, 2011 @ 8:06 pm

  Da Marcel, vom mai trata acest subiect.
  Ştim că sunt mulţi tineri cu această problemă.

  Doamne ajută!

  Reply

 7. andrew
  ianuarie 9, 2012 @ 5:41 pm

  Am 22 de ani si in curand fac 1 an de cand mi-am pierdut mintile cu un joc de strategie.
  E groaznic, mai ales dupa o infrangere la limita nu mai aveam stare. Nu ma mai lua somnul, stateam si intorceam situatia pe toate fetele, ce-am facut rau, cum sa corectez greselile din joc, ce trebuia sa fac sa castig, Sa castig ce? O victorie fara insemnatate.

  „Jocul crează frustare, oboseală psihică, dependenţă, însingurare….” este 100% adevarat. Trec prin asta, sper sa fie faza terminala, am aruncat cd-keyul dupa mai multe tentative esuate, mereu il gaseam salvat prin vreun mail, si reveneam la vechea boala, la vechiul drog cu orele, uite asa treceau zilele, saptamani luni din viata.

  Jocurile aste video sunt cea mai buna modalitate sa tii o adunatura de tineri in ignoranta, sa-i faci sa-si dedice aproape tot timpul unei cauze fara sens. Pierdere totala de timp.

  Reply

 8. marcel
  ianuarie 9, 2012 @ 6:16 pm

  Andrew daca ti-a creat dependenta asta ar trebui sa te puna pe intrebari, fiindca la baza unei dependente sunt mai multe probleme ti-as recomanda Labirintul codependentei si iesirea din labirintul codependentei sunt recomandate de Maica Siluana daca ai auzit de ea, uite aici linku de unde poti downloda

  http://www.virgilbuse.co.cc/download.php

  Reply

 9. Diana
  ianuarie 7, 2013 @ 9:52 am

  Da…si eu la un moment am avut o astfel de problema .Tot un MMORPG :metin2Ro .Te desprinde de realitate …Jocul asta creaza dependenta .Cred ca l-am jucat 2,3 ani in continuu .Si normal,am acumulat experienta in joc si cred ca eram printre cei mai buni de pe server …si pentru ce ? Timp irosit in zadar .Nu realizam distanta care s-a creat intre mine si Domnul .Ma simteam singura .Observ ca si `andrew ` asemenea mie a trecut prin aceeasi situatie .

  Reply

 10. Andrico
  ianuarie 7, 2013 @ 5:55 pm

  Nu va recomand sa incepeti MMORPG :).Am jucat si eu 5 ani wow, cam 6 ore pe zi in medie.E asa de captivant si setea de a fi in top te face sa uiti cat de pretios e timpu’ pe care-l pierzi atat de usor;nici nu-ti dai seama cand trece…..in schimb daca reusesti sa joci 2…3 ore pe saptamana e frumos jocu.Eu i-am dat delete,n-am reusit sa ma abtin la nici macar 2 ore pe zi :)).

  Reply

 11. GeoAlena
  ianuarie 8, 2013 @ 12:41 am

  Doamne ajuta! Eu ma joc sims3, dar nu obsesiv…ma plictiseste orice joc..

  Reply

 12. radu florin
  martie 30, 2014 @ 4:17 am

  salutare pretieni si io am avut aceasi problema jucam lumea tancurilor si am pierdut foarte mult timp din cauza acestui joc care are 70.000000 milioane de jucatori in intreaga lume si lam lasat pentru ca ajunsesem sa joc cite 8 9 10 ore incontinu si nu este bine caci ne pierdem timpul pretios care putem sal folosim in alte scopuri mult mai placute lui dumnezeu doamne ajuta si sa aveti grija de voi

  Reply

 13. sdaniel
  martie 30, 2014 @ 11:23 am

  Intr-adevar jocurile acestea online sunt extrem de nocive, si asta va spune cineva care a trecut prin acest stadiu de dependenta.
  A durat cam 6 luni, dormeam putin si in reprize ca sa nu pierd ce construisem in joc, eram absent in familie si societate, mereu cu gandul la competitia din joc. In timp ce jucam, fumam tigare dupa tigare, nici nu realizam asta. Alimentatia nu mai vorbesc, era de-a dreptul catastrofala, de fapt nici nu imi pasa ce mancam pe fuga.
  In fine, bine ca nu a durat foarte mult…eu inteleg anumite sacrificii pe care le poti face pentru un hobby, dar acesta era complet inutil. Aceste jocuri online nu te ajuta cu absolut nimic in viata, iar iluzia aceasta ca iti faci noi prieteni acolo in joc este reala; dar trebuie sa vezi ce fel de prieteni sunt, adica oameni bolnavi/dependenti ca si tine.
  Daca aveti prieteni sau cunostinte cu astfel de pasiuni nocive, va sfatuiesc sa incercati sa ii ajutati cat mai repede cu putinta.
  Din pacate noua generatie de tineri din Romania are foarte multe probleme, asta fiind numai una dintre ele (si una mica in comparatie cu alte obiceiuri toxice la propriu sau la figurat).
  Foarte bun articolul si, mai ales, extrem de util si binevenit. M-as bucura sa vad astfel de articole si in presa centrala

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *