Skip to content

54 Comentarii

  1. elena nicoleta
    august 11, 2011 @ 4:22 pm

    Si eu sunt datoare fata de Sfantul Mina…este un sfant grabnic ajutator….mi-a ajutat de nenumarate ori …nici nu le mai stiu numarul… nu doar mie , ci si celor din jurul meu.. se pierdusera niste acte de casa de cativa ani buni si dupa rugaciunea la Sfantul au fost gasite…sau tot asa au gasit un obiect pierdut pe langa care au trecut de mai multe ori si dupa ce s-au oprit la icoana Sfantului Mina si s-au rugat in urmatoarea clipa s-a aflat acel lucru, desi trecusera de mai multe ori si initial nu era nimic in locul respectiv…Ii multumesc pentru tot ajutorul si il rog sa ma ajute in continuare si, de asemenea, sa descopere bunatatea lui tuturor! Minunat este Dumnezeu intru sfintii Sai!

    Reply

  2. RESURECTION
    august 11, 2011 @ 7:02 pm

    Stiam de sfantul Mina ,auzisem de minunile lui,dar nu am apelat ca sa zic asa,pana mai acum o luna pe la sfarsitul lui iunie cand m am dus la mare la saturn, unde am pierdut cheile de la masina exact in prima zii,entuziasmat,si cascat,am intrat in mare cu cheia de la masina in bermude,binenteles ca m am balacit,m am simtit bine pana spre seara,cand ajungand la masina observ ca nu am cheile,in fine m am scotocit peste tot nimic,eu deja banuind unde ar fi,pe fundul marii,incep sa caut pe plaja peste tot,chiar si prin mare,intrucat se vedea pe fund,nimic,binenteles ca imi aduc aminte de SF MINA,si bucuros ca am gasit scaparea ma mahnesc ca nu am acatistul,si incep sa ma rog cu cuvintele mele,,Sfinte Mina stiu ca s vinovat si prostia se plateste,te rog daca voiesti,caci de putut poti,fa si cu mine cascatul,si imprastiatul o minune,da mi cheia de la masina mie nevrednicul,si tot asa…etc

    Reply

  3. Andreea
    august 11, 2011 @ 7:13 pm

    Mărturisesc că şi mie mi-a ajutat grabnic Sf. Mina să găsesc obiecte pierdute, de mai multe ori. Fie am citit acatistul, fie am spus doar o mică rugăciune.
    Din păcate, nu am făcut cunoscute aceste lucruri deseori, aşa cum se cuvenea.
    Însă îi mulţumesc şi acum lui Dumnezeu şi Sf. Mina!

    Reply

  4. RESURECTION
    august 11, 2011 @ 7:15 pm

    intre timp am inceput sa ma intereses de platforma masina cat ma costa,intrucat cheia la reprezentanta in constanta ma costa 450 roni,plus 150 reproframarea,plus transportul,caci aveau nevoie de masina pt reprogramare,undeva la 1000 roni toata afacerea,intrucat plaja era langa hotelul in care eram cazati, ne am dus la culcare,va dati seama ce somn am dormit,totusi am dormit…spre dimineata am luat hotelurile din imprejurimi sa intreb daca a anuntat careva gasirea unei chei….TIN SA MENTIONEZ IN INTELEPCIUNEA MEA CA ERA SINGURA,UNICA CHEIE,ASA AM CUMPARAT MASINA CU O CHEIE…ma duc iarasi pe plaja dupa ce in prealabil vorbesc cu paznicul parcarii si ii spun patania, la care el ma intreaba ,, si acuma unde te duci? ma duc sa mai caut zic eu? ,insa el rade zicand,, ha ha ti o mai da guviziiiiii,,
    RASPUND nu se stie, si ma mahnesc in sinea mea,Da mi doamne cheia nu pt mine ci pt necredinta altora,stiu ca tu nu te lasi batjocorit, ajung pe plaja si imprumut statia megafon a unui nene care facea poze,unde anunt ca eu zapacitul am pierdut o cheie, la al 2 strigat cineva imi face semn, VINO INCOACE AM CHEIA, binenteles ca nu mi a venit sa cred ,imi venea sa alerg inspre el printre oamenii care erau de fata ,dar am zis ca ma insel,in fine,domnul respectiv, ma cheama de 2,3 ori vino,si cand mi am vazut cheia nu va spun ce am simtit,am multumit Sfantului,si am spus tuturor minunea,prin aceasta marturisire aduc cinstire sfantului Mina,ca si altii sa creada si sa se roage si nu vor pleca rusinati DOAMNE AJUTA,pe cel care mi a gasit cheia deasemenea il pomenesc pe el si familia lui,plus ca are un copil cu problme ADRIAN,ARE sindromul down,Dumnezeu sa i ajute
    MENTIONEZ CA RESPECTIVUL MI A GASIT CHEIA PE FUNDUL MARII, I A ATRAS ATENTIA BRELOCUL ARGINTIU CARE STRALUCEA

    Reply

  5. Albinuta
    august 12, 2011 @ 4:15 am

    Doamne ajuta ,nu cred ca voi putea sa multumesc cu adevarat Sfantului Mare Mucenic Mina pentru cat ajutor am primit si din cate primejdii m-a ajutat sa ies ori decate ori am cerut ajutorul a venit imediat nu stiu sa spun prea multe cuvinte doar MULTUMESC SFINTE MINA PENTRU TOT AJUTORUL IERTARE CA NU AM PRICEPEREA DE A TE LAUDA CUM SE CUVINE SI ROAGA-TE PENTRU NOI

    Reply

  6. Administrator
    august 12, 2011 @ 7:13 am

    Salut Gabriel,

    Asta chiar e mare minune!

    Reply

  7. Crafcencu
    august 12, 2011 @ 10:47 am

    Frumos articolul lui ”Daniel.P”. Este cv ce sincer ma impresionat peste masura, si ma ajutat sa am mai multa sarguinta si sa aduc slava acestui minunat Sfant.
    Nu stiu daca pe voi, cei ce ati citit v-a cuprins o ” frica”, nici nu stiu cum sa explic, este cv Dumnezeiesc. Eu stiam de aceste minuni care cu siguranta sunt adevarate, iar acum cand am citit acest articol mi-am dat seama cu adevarat ca nu sunt minciuni, asta datorita ”sentimentului” pe care l am avut atunci cand am citit.
    Bucura-te, Mucenice preafericite!
    Bucura-te, Mina mult-patimitorule!

    Reply

  8. Administrator
    august 12, 2011 @ 10:58 am

    Sincer, acum vreo cativa ani, nici eu nu credeam ca daca pierzi ceva si te rogi la Sfantul Mina te poate ajuta. Ziceam ca-s povesti… inchipuiri… si lucrurile se aseaza asa din intamplare.

    Dar dupa ce i-am cerut ajutorul Sfantului Mina pentru a gasi cateva lucruri pierdute, am vazut cat de repede m-a ajutat si ce repede le-am gasit. Nimic spectaculos, dar totusi cand cautam singur nu gaseam nimic. Imediat ce ceream ajutorul….”aparea” si lucrul pierdut.

    E o taina relatia noastra cu sfintii si cu Dumnezeu in general.

    Chiar ieri sotia mea cauta prin casa un pantofior a ficei noastre mai mici. Fetitele noastre, de 3 ani si respectiv 1 an se joaca peste tot si cu orice prind in mana si normal ca luasera si cu pantofiorii si-i plimbau prin casa.

    Dupa cautari indelungi, sotia mea incepuse sa se supere. Eu am cerut ajutor Sfantului Mina in gand si in cateva secunde (nu exagerez deloc) sotiei mele i-a trecut prin cap sa se uite si in galeata cu gunoi, si surpriza! a gasit pantofiorul.

    Intr-o mie de ani n-as fi cautat in gunoi, mai ales ca de obicei strangem punga de gunoi la gura fara sa ne uitam ce este inauntru, deci cu siguranta pantofiorul ar fi disparut pana seara din casa.

    Dar Sfantul Mina ne-a ajutat.
    Eu nu i-am zis sotiei mele ca m-am rugat, iar ea bucuroasa ca l-a gasit zice:

    „Oare cum de mi-a dat prin cap Domnul sa caut si-n gunoi….”

    Eu bucuros si multumit, am tacut din gura….si n-am zis nimic

    Reply

  9. elena nicoleta
    august 12, 2011 @ 3:13 pm

    Ieri am pierdut o cheie de la poarta, fapt care l-a suparat pe tata…iar eu i-am raspuns senina, cu gandul ca ma va ajuta Sf. Mina, ca sa stea linistit ca o vom gasi…si iata k azi am gasit-o la locul ei, agatata…cand i-am intrebat unde au gasit-o au zis k nu stiu..k acolo..:).. ii multumesc inca o data Sfantului!

    Reply

  10. Daniel Plegea
    august 18, 2011 @ 11:39 am

    Impresionant … 🙂
    Totul e de credinta noastra . Cu cat avem mai multa credinta cu atat mai multe minuni se intampla in viata noastra de zi cu zi !

    Reply

    • Daniel Plegea
      august 18, 2011 @ 11:39 am

      [quote name=”daniel.plegea”]Impresionant … 🙂
      Totul e de credinta noastra . Cu cat avem mai multa credinta cu atat mai multe minuni se intampla in viata noastra de zi cu zi ![/quote]
      ”Adevărat zic vouă că oricine va zice acestui munte: Ridică-te şi te aruncă în mare, şi nu se va îndoi în inima lui, ci va crede că ceea ce spune se va face, fi-va lui orice va zice.”

      Reply

  11. Badea Patricia
    septembrie 13, 2011 @ 6:23 pm

    Si pe mine m-a ajutat Sfantul Mina. Eram in concediu si mama nu mai gasea banii pe care ii luasem dupa noi. Dar dupa ce am spus o rugaciune scurta catre Sfantul Mina, i-a gasit. Eu credeam in aceste minuni atunci cand altii scriau despre ele, dar cand „simti” pe pielea ta o astfel de intamplare parca e altceva si iti intareste si mai mult credinta.
    Nu ezitati sa cereti ajutorul sfintilor ca imediat va vor auzi! Doamne ajuta!

    Reply

  12. Maria Vicol
    noiembrie 11, 2011 @ 11:16 am

    ‘Folositor si ajutator mare te-ai aratat lumii im primejdii, Mucenice, ca pe multi ai izbavit de pagube: pe furi urmarind, pierderile departandu-le si celor ce alearga la tine cu credinta implinind cererea lor; pentru aceasta te rugam , fii milostiv si noua care iti cantam: Bucura-te Sfinte Mare Mucenice Mina, mult-patimitorule! ‘

    Te iubesc mult,mult de tot dragul meu Sfant Mina,m-ai ajutat mereu,mi-ai fost alaturi in atatea momente,in fiecare zi esti langa mine,iti multumesc mult dragul meu si mult iubit Mina.Ii multumesc Domnului ca mi te-a daruit ca unul din aparatorii vietii mele.Ai facut atatea minunii in viata mea si stiu ca neincetat te rogi Lui Dumnezeu pt sufletul meu pacatos.Ajuta mie pana la iesirea din acest trup si chiar si-n acel moment nadajduiesc sa te am langa mine .Roaga-l pe Dumnezeu sa ma lase sa stau vesnic la picioarele Lui Sfinte si sa nu-l pierd niciodata.

    ‘O, preafericite Mucenice Mina, asculta rugaciunea noastra ce-ti aducem din toata inima, ca sa ne izbavesti pre noi de boale si de primejdii, spre a cinsti pomenirea ta si a marturisi minunile, pe care cu puterea darului Sfantului Duh le faci noua celor ce cu credinta cantam: Aliluia !’

    Reply

  13. ileana
    ianuarie 27, 2012 @ 8:24 pm

    am sa va povestesc pe scurt intamplarea mea cu sfantul mina. intr-o zi conexiunea la net a cazut. eram innebunita. eram sigura ca va dura cateva zile pana se va rezolva. am mai patit asa ceva. in acelas timp aveam activat net si pe mobil, numai ca nu-l puteam folosi pt ca nu aveam credit pe telefon.l-am rugat pe sf mina sa ma ajute sa se rezolve cu netul la calculator. avand nevoie de net am zis atunci hai sa-mi actualizez creditul pe telefon si sa folosesc netul de acolo fiind convinsa ca nu rezolva furnizorul de net. si de aici incepe „distractia”. practic mai bine de o jumatate de ora am incercat sa-mi incarc cartela dar nu am reusit…efectiv cand trebuia sa se faca transferul nu reuseam. bineinteles intr-un final a revenit netul la calculator. atunci mi-am dat seama ca sf mina nu m-a lasat sa cheltui bani si sa pierd prin activarea cartelei. intr-o alta situatie la mai putin de o saptamana mi-a indeplinit o dorinta pe care atunci nu o mai credeam posibila. va marturisesc ca m-au marcat cuvintele unei dne care a venit la biserica sa care a spus in timp ce-i dadea preotului acatistul ” parinte de multumire…mi-a indeplinit tot ce i-am cerut”. un alt tanar in timp ce eram in biserica a venit si i-a spus preotului ca si-a gasit telefonul si o haina care probabil o uitate in biserica. eu de exemplu trebuie sa iau un medicament in fiecare zi toata viata. la un moment dat nu se mai gasea, iar eu nu mai avream decat pt 1 luna. dupa un timp am reusit sa mai gasesc pt inca 1 luna, iar decurand am facut rost pt inca 3 luni. rugati-va sf mina, dar nu neglijati nici pe sf nectarie, sf spiridon si maica domnului. am sa revin si cu alte dorinte care se vor implini.

    Reply

  14. mihaela
    decembrie 11, 2013 @ 7:19 am

    L-am cunoscut si eu pe Sfantul Mare Mucenic Mina cand am avut nevoie sa gasesc cateva lucruri pe care le cautam de mult si nu reusisem sub nici o forma sa dau de ele. Rugandu-ma Sfantului imediat am dat de ele. Vreau sa mentionez ca m-am rugat de-a lungul timpului si catre alti Sfinti dar niciodata nu am primit ajutor atat de repede. Vreau pe aceasta cale sa multumesc din tot sufletul Sfantului . Acum am nevoie de mult ajutor din partea Sfantului deoarece trec prin niste incercari grele, dar am toata increderea ca Sfantul ma va ajuta asa cum a ajutat pe toti cei care s-au rugat la el cu credinta. De aceea sfatuiesc pe cei care au nevoie de ajutor sa-l cheme grabnic pe Sfantul in ajutor. Slava tie Sfinte Mare Mucenice Mina!

    Reply

  15. sharbinsk
    decembrie 11, 2013 @ 8:57 am

    Credeți că Sfântul Mucenic Mina pe lângă faptul că descoperă bunuri pierdute îi și pedepsește pe hoți ?

    Pt că am auzit de un om care a luat chestii dintr-o Biserică, iar preotul se mâhnea și se tot ruga la Sfântul Mina să-l descopere pe cel care a păgubit Biserica și să fie pedepsit, aici pe pământ și nu dincolo unde chinurile sunt veșnice.

    Iar furul se pare că a leșinat pe drum și nu după puțin timp a și murit.

    Reply

  16. Dan Sorin
    decembrie 11, 2013 @ 11:27 am

    sharbinsk, nu cred că sfinții aplică pedepse. 🙂 Dumnezeu știe ce s-a întâmplat acolo. Oricum, rugăciunea a fost foarte curată: preotul nu s-a rugat pentru pedeapsa celui vinovat ci pentru mântuirea acestuia. Chiar dacă la prima vedere acea rugăciune pare cam dură totuși la o citire mai atentă mi se pare foarte frumoasă. Dacă omul a leșinat și a murit din cauza rugăciunii preotului atunci probabil acel hoț a ajuns în Rai. 🙂

    Reply

  17. Boitos
    decembrie 11, 2013 @ 2:18 pm

    Nu stiu cum s-a rugat acel preot sau ce a gandit dar cred ca era tare mahnit.
    Atat stiu ca si mie, cineva mi-a spus ce s-a intamplat in urma cu cativa zeci de ani:
    Era un om caruia ii s-a furta un lucru, si era tare mahnit, dar cu toata supararea lui s-a dus la o manastire si a dat de slujbe ( atatia bani a dat incat la acele timpuri se putea cumpara un animal din gospodarie, deci f multi bani ).
    Omul i-a spus calugarului cine ar putea fi ( era vorba despre o banda de hoti, numai ca oamenii se temeau sa vorbeasca despre ei ).
    Calugarul s-a rugat 40 de zile , la fel si omul, si nu s-a intamplat nimic.
    A venit omul inapoi la calugar si acesta i-a spus sa aiba rabdare , ca inca nu a venit timpul.
    S-au mai rugat inca 40 de zile, si hotul a murit.
    Abia atunci calugarul i-a spus omului ca acuma a venit timpul.
    Nici eu nu as fi crezut daca acest lucru nu mi-l spunea nepoata omului respectiv.
    Asta e viata, platim oricum aici pe pamat si bune si rele.
    Toate se intorc impotriva noastra ca un bumerang.
    Si chiar in Acatistul Sf Mina se spune ca ii pedepeste pe hoti, inca din timpul vietii lui, dar si dupa moarte.

    Reply

  18. Boitos
    decembrie 11, 2013 @ 2:20 pm

    Plus de asta chiar exista rugaciuni si zile in care se posteste , pt pagube, hoti, necazuri, nenorociri, rele pe care le fac unii . Numai ca acele zile si rugaciuni este bine sa se tina cu acordul preotului, deoarece sunt destul de puternice asupra celui care a facut rau ( ma refer la moarte sau ceva accidente ).

    Reply

  19. Dan Sorin
    decembrie 11, 2013 @ 4:28 pm

    Simona, îți dai seama ce spui? Crezi că Biserica are rugăciuni pentru a blestema pe alții? Pentru că asta ar fi ceea ce descrii. Dumnezeu iubește pe toată lumea. Necazurile pe care ar putea să le dea Dumnezeu omului nu e ca să răzbune pe preotul X sau pe călugărul Y ci pentru că sunt șanse ca acele necazuri să îl întoarcă pe om spre El. Tot răul permis de Dumnezeu are în mare acest scop. El niciodată nu se răzbună, niciodată nu pedepsește. Singura pedeapsă a lui Dumnezeu este să spună omului: „fie voia ta”. Foarte mulți oameni ce vor dreptate dincolo probabil vor fi foarte dezamăgiți când vor vedea că Hristos împarte oamenilor iertare. Hristos vrea pe toți oamenii să îi mântuiască și pe toți să îi ierte. Omul este cel care alege iadul, omul este cel care alege să Îl respingă pe Hristos. Și orice necaz este dat de Hristos omului pentru a-l apropia de El. În nici un caz cu rost de răzbunare sau pedeapsă.

    Reply

  20. sharbinsk
    decembrie 11, 2013 @ 6:12 pm

    Ok, merci Simona și Sorin pt clarificări.

    Preotul de care zic eu nu se ruga neaparat cu subiect și predicat, unui om să i se întâmple ci, se ruga pt îndreptarea lucrurilor și pt descoperirea hoțului.

    Și se ruga cam de vreo 2 ani să zicem dar, s-a întâmplat mai târziu.

    E limpede că Dumnezeu iartă dar, nu lasă neîndreptat, și plata păcatului e moartea.

    E păcat mare să iei bunuri destinate altarului sau Bisericii .

    Daruri lăsate de oameni din puținul lor, pt niște necazuri mari.

    În rațiuni teologice, e mai bine să le plățești pe toate aici și să te duci curat dincolo decât să plătești și cu mântuirea.

    Dacă preotul se roagă pt îndreptarea unei fărădelegi, nu blesteamă, el nu s-a rugat pt moartea respectivului ci pt îndreptarea situației.

    Și iată că Dumnezeu uneori consideră că îndreptarea poate veni și prin moarte alteori doar prin mustrări de cuget, depinde de gravitate.

    Reply

  21. cristian
    aprilie 14, 2014 @ 9:22 am

    Si pe mine m-a ajutat sfantul Mina,era sa am o paguba de 9000 lei,dar sfantul mi-a trimis pe cineva in cale care m-a avertizat la ce urma sa se intample,o peroana cu care nu am avut nici o valenta.La vremea aceea citeam acatistul sfantului.Multumesc sfinte Mina!Doamne ajuta!

    Reply

  22. Franceau Cristina
    aprilie 29, 2014 @ 3:11 am

    Am inceput si eu sa citesc acatistul Sfantului, familia mea se afla intr-o situație foarte grea.Nu stiu ce sa mai fac sa trecem cu bine peste acest moment greu din viata noastră întunecată acum de probleme si datorii.Ma rog la Sfantul Mina sa ne ajute sa mergem inainte , cu credință si sper ca toate se vor rezolva,am dat si un acatist la biserica Sf Mina si nu încetez sa ma rog.Dumnezeu sa aibe grija de noi toti!

    Reply

  23. Dan Tudorache
    iunie 16, 2014 @ 2:47 pm

    Așa cum i-am promis Sfântului Mina, îl laud și îl cinstesc înaintea voastră, aducând mulțumire și recunoștință că m-a ajutat să găsesc un stick pe care îl pierdusem și pe care aveam informații foarte prețioase pentru mine.
    Acel stick îl păstram cu mare grijă dar l-am pierdut pe nepusă masă. Pur și simplu a dispărut și eram foarte supărat pentru că în iarna care tocmai a trecut pierdusem și ochelarii și i-am căutat ”peste tot”, fără să-i găsesc până astăzi. (pentru ochelari nu m-am rugat)
    Așa că am căutat în zadar două săptămâni stickul, răstimp în care mă rugam sfântului mucenic să mă ajute să-l găsesc, aducându-i ”aminte” cât de important este pentru mine. Mi-am întrebat și soția de câteva ori dacă știe de el și mi-a spus că nu l-a văzut, n-a umblat cu el și n-are de unde să știe de el.
    Și într-o dimineață, zilele trecute, l-a găsit soția… în poșeta ei, alături de o cheie pe care o dădusem și pe ea de curând dispărută.
    Cuvintele sunt de prisos.

    Sărut-mâna sfinte mucenic Mina!

    Reply

  24. Sofiana
    august 18, 2014 @ 2:02 pm

    Condacul al 5-lea „Hrană de mântuire vieţii noastre trimite-ne nouă, Sfinte, de la Dumnezeu, ca să nu pierim de mulţimea patimilor ce se îndesesc în noi cu prisosinţă, că păcătoşi suntem; dar care păcat sau ce mulţime de greşeli poate covârşi vreodată nemărginita milostivire a lui Dumnezeu, având rugători cetele mucenicilor? Cu acelea împreună cântăm: Aliluia!”

    Despre minunile Sfântului Mina auzisem demult, dar abia de anul trecut – 2013, din ziua de 11 noiembrie, data prăznuirii sfântului, am început să cunosc ajutorul pe care îl trimite Bunul Dumnezeu nouă – suflete ticăloase, supuse păcatului –, prin rugăciunile celor bineplăcuţi ai Lui, cum este şi Sf. Mina.
    Atunci m-a ajutat Milostivul Dumnezeu şi, împreună cu o prietenă, ne-am rugat 40 de zile cu acatistul Sfântului. Erau mai multe probleme de rezolvat, dar două consideram că erau urgente: una legată de un proces, şi cealaltă legată de o mare nedreptate pe care mi-a făcut-o cineva cu ani în urmă, povară pe care o duc încă. Aşa consideram eu că acestea erau urgente. După ce-au trecut zilele, Dumnezeu, pentru rugăciunile Sfântului Mina a hotărât că alta era problema principală a familie noastre: cu peste 25 de ani în urmă, cineva făcuse un mare rău tatălui meu, iar tata nu a putut trece peste necazul acela. Îl purta ca duşman şi nu putea nici să se cuminece. Se spovedea regulat, dar purta în spate neiertarea aceluia. Sufletul acela este acum tare amărât, e în pat în comă de vreo 5 ani şi nu poate muri. I s-au făcut rugăciuni, dezlegări, dar Voia Lui Dumnezeu e cu totul alta decât încercăm noi să o tălmăcim: EL, în Marea lui Înţelepciune hotărăşte când se gată firul vieţii fiecăruia. Au tot încercat apropiaţii lui să ajungă tata pe la patul lui, dar nu s-a întâmplat. După cele 40 de zile a venit un prilej prin care mi s-a cerut să-l rog pe tata să meargă la acel bolnav, pentru a-l „dezlega”. Şi tata s-a dus. Fără nicio oprelişte, fără niciun comentariu. A mers cu preoţii şi i-au făcut taina Sf. Maslu. Aşadar s-a rupt o legătură ce ţinea familia noastră. Tata s-a împărtăşit deja de mai mult ori. (Sufletul acela n-a murit încă. Dar cred că s-a eliberat şi el de o povară mare).
    Am zis atunci că am să relatez acest fapt, dar tot am amânat.
    Anul acesta prietena mea a hotărât să ţinem din nou cele 40 de zile de rugăciune pentru mijlocirea Sfântului Mina tot în problemele menţionate mai sus.
    Acum am să destăinui un fapt mai puţin însemnat. Ieri, în ziua a 28-a, am fost plecată la ceva rude şi spre seară am constatat că mi-am pierdut portofelul, în care aveam un card şi o sumă nu prea mare de bani; m-am necăjit mai mult că am pierdut cardul şi e mai greu până se reface. M-am rugat stăruitor ca Dumnezeu, pentru rugăciunile Sf. Mina, şi ale Sf. Spiridon şi-ale preiubitului părinte Arsenie Boca să mă ajute să-l aflu. (Am o mătuşă credincioasă care, de câte ori nu găseşte un lucru, obişnuieşte să spună – „Doamne, du-mă la el”; de asemenea, am ascultat într-o înregistrare că părintele Arsenie spunea că atunci când ai un necaz sau treci prin clipe grele să spui Tatăl nostru de 9 ori; şi tot de la un părinte ştiu că atunci când pierzi ceva sau nu găseşti să spui cu credinţă Crezul şi Psalmul 50). Aşa că azi dimineaţă am făcut acatistul Sfântului, pe lângă celelalte rugăciuni, şi am plecat pe traseul pe care am fost ieri să văd unde a căzut. Zona este foarte populată că în drum este un hipermarket. Nu prea mai nădăjduiam să aflu, dar tot ziceam în gând: „Ajută Doamne necredinţei mele! Pentru rugăciunile Sf. Mina, ajută-mă să-l găsesc!”. M-am gândit că poate dacă a găsit cineva portofelul poate va fi luat banii şi să fi aruncat cardul pe marginea drumului. L-am aflat căzut în curtea casei unde am fost, în spatele băncii pe care am stat. Nu ştiu când a picat acolo… Am fost apoi la o biserică de aici din oraş unde este o icoană a Sfântului şi am dat slavă lui Dumnezeu şi am mulţumit Sfântului / Sfinţilor pentru ajutor.
    Mai avem până terminăm cele 40 de zile, dar nădăjduim că Dumnezeu ne va da izbândă pentru rugăciunile Sfântului Mina, căruia îi zicem: Bucură-te, Sfinte Mare Mucenice Mina, mult-pătimitorule!
    Doamne miluieşte-ne pentru rugăciunile Preacuratei Născătoare de Dumnezeu şi ale tuturor sfinţilor, care din veac au bineplăcut Ţie!

    Reply

  25. Carmen Bianca B
    noiembrie 24, 2014 @ 7:53 pm

    Si eu am ceva sa scriu ceva despre Sfantul Mina. In vara anului acesta, mai exact, in luna iulie, fiind plecata cu o bursa Erasmus in Germania, am lasat un document pentru a fi semnat si trimis de catre scoala de acolo, in Romania. Si pe langa ca am intarziat cu intoarcerea mea in tara, cand spuneam ca o sa fie totul in sfarsit bine, ca termin cu actele, si pot sa intru in programul scolii de aici normal, am aflat ca actul trimis, nu a mai ajuns. (aceasta in conditiile, in care m-am chinuit un an de zile ca sa il fac, si sa imi gasesc materii potrivite) Era vb. de contractul cu materii, bine-nteles, printre cele mai importante documente. Si am incercat, in prima faza sa il gasesc : am sunat la universitate, mi s-a spus ca la ei nu e, nu ar avea de ce sa fie, ca ei nu le pastreaza. Ma gandeam ca poate au o copie, nimic, Am incercat sa trimit apoi mailuri la facultatea la care fusesem inscrisa, pe durata studiilor de acolo, si nu am primit nici un raspuns in legatura cu asta, am incercat mai apoi sa trimit un mail, impreuna cu o doamna profesoara de aici (Romania), ca venind din partea ei, explicand cat se putea de bine, spundand ca am nevoie pt. ca sa imi inchei situatia scolara, si atasandu-le si un document ca sa-l semneze macar pe acesta. Din pacate, cand am primit raspuns inapoi, mi-au trimis un alt document. Doamna profesoara mi-a spus, ca nu mai e decat o solutie. Sa trimit pe cineva cunoscut la ei cu documentul direct, ca sa il semneze. Seara eram suparata, am vorbit cu un prieten si am primit acest sfat…sa citesc un Acatist, ca la el asa se rezolva. Ma tot gandeam..o sa citesc, dar la cine? Apoi, si mai spre seara, vorbesc cu o prietena, care imi spune ca maine zi e Sfantul Mina. Asa ca m-am decis, ca voi citi la Sfantul Mina. Dar inainte de asta, am citit aceste marturii pe internet, si mi-am facut o lista in minte, cu pers. carora o sa le zic, daca ma ajuta Sfantul. Dupa ziua lui, ziua urmatoare, se duce prietenul meu la usa, sa il caute pe domnul profesor ca sa imi semneze. Cand da sa plece, vine cineva, (mentionez ca profesorul meu nu era de gasit, sau eu nu il gaseam, decat daca stabileam o intalnire prin e-mail inainte), care il intreaba daca pe el il cauta. El i-a dat actul, si lucrurile s-au rezolvat imediat, si l-a semnat fara probleme. Intre timp la si trimis prin posta, si a si ajuns. Si iata-ma tinandu-ma de promisiune, si scriind pe acest site!

    Reply

  26. Maria
    iulie 27, 2015 @ 1:56 pm

    As vrea sa povestesc urmatoarea minune pe care Sfantul Mucenic Mina a facut pentru mine si mama mea. S-a intamplat ca mamei mele sa ii fie furata geanta chiar in fata blocului unde locuim. Am mers impreuna cu mama si am raportat furtul la politie. Vreau sa va spun ca la doua saptamani dupa ce s-a intamplat jaful, politia a prins hotul iar mama si-a recuperat o parte din bunurile care i-au fost furate. Aceasta nu s-ar fi putut intampla fara ajutorului Sfantului Mucenic Mina si va rog, pe toti cei care ati fost pagubiti si nu numai, sa va rugati cu credinta la Sfantul Mina, protectorul celor pagubiti: sa ii cititi acatistul si sa va rugati la moastele Sfantului. Doamne ajuta!

    Reply

  27. bucur
    septembrie 19, 2015 @ 8:00 am

    AS DORI SA VA POVESTESC CUM SFANTUL MINA A FACUT 2 MINUNI IN ACEEIASI ZI .CITEAM DE CATEVA ZILE RUGACIUNEA SFANTULUI MINA DEOARECE ERAM FOARTE SUPARATA DIN ACUZA MASINII.INTRAND PE ACEST SITE AM CITIT COMENTARIILE VOASTRE SI AM RAMAS SURPRINSA DE MINUNILE SAVARSIE DE EL.M-AM RUGAT SA MA AJUTE SI PE MINE ….ADOUA ZI MA SUNA SOTUL SI IMI SPUNE CA A REPARAT MASINA (CARE ERA LASATA INTR-O PARCARE PT.CA NU MAI PORNEA ) auzind acestea i-am raspuns ca stiam ca se va rezolva ….numai sfantul Mina putea sa ne ajute.
    Am ajuns acasa i-am multumit pentru ajutorul dat si l-am mai rugat ceva .Cu toate ca este aparatorul pagubitilor l-am rugat sa mai faca o minune ….aveam un catelus pe care il iubeam foarte mult …de o saptamana nu mai manca nimik si l-am rugat sa mi-l faca bine….ce credeti pe seara catelusul meu a inceput sa manince…..DACA ACESTEA NU SUNT MINUNI ATUNCI CE SUNT?…..Sfantul Mina intradevar ne asculta si ne indeplineste dorintele daca ne rugam cu credinta.Am zis ca daca ma va ajuta voi relata minunile lui AICI…CA TOATA LUMEA SA CREADA IN AJUTORUL LUI.IATA MA TIN DE PROMISIUNE SI II MULTUMESC PENTRU CA MI-A RASPUNS LA RUGACIUNI IMEDIAT .MULTUMESC SFANTUL MINA!

    Reply

  28. M Gabriela
    septembrie 24, 2015 @ 10:44 am

    Vreau si eu sa multumesc Sfantului Mina ca m-a ajutat intr-un moment greu. timp de 4 luni nu am primit somajul din cauza hartilor. erau stresata si disperata, nu stiam ce sa va intampla , daca voi mai primi sau nu banii aceeia. Am gasit pe net marturii despre minunile facute de Sfantul Mina, si am inceput sa citesc acatistul sfantului. dupa o saptamana am primit instiintarea ca voi primi banii respectivi, iar dupa alta saptamana mi-au intrat in cont! Multumesc Sfantului Minaca m-a ajutat si mi-a raspuns la rugaciuni!
    Rugati-va si Sfantul nu va ezita sa va ajute, oricat de grea pare situatia!
    Doamne Ajuta!

    Reply

  29. Andreea Dinu
    septembrie 29, 2015 @ 10:14 am

    Sunt datoare sa marturisesc o mare minune pe care Sfantul a infaptuit-o pentru mine. De aproape un an am trait cu nesiguranta serviciului, nu stiam ce se va intampla, daca voi continua sa lucrez sau daca voi fi data afara, am rate la casa, si un copil de 2 ani de crescut. Eram disperata, numai la asta ma gandeam: cu ce o sa-mi cresc copilul? cu ce voi plati ratele la casa daca voi fi data afara? Am dat intamplator peste un forum in care oamenii povesteau cum Sfantul Mina i-a ajutat la nevoie. Am inceput sa citesc Acatistul Sfantului si dupa nici o saptamana am primit o veste neasteptata si foarte buna: imi pastrez serviciul! Nu am nici o indoiala ca Sfantul mi-a raspuns la rugaciuni! Multumesc Sfinte Mina ca ai ascultat rugaciunea mea si ca m-ai ajutat atunci cand am avut mare nevoie!

    Reply

  30. Ioana
    decembrie 3, 2015 @ 5:33 pm

    Doamne ajuta! O noua minune mi-a crescut evlavia fata de ocrotitorul casniciei mele (m-am cununat chiar de Sf Mina, in 11 noiembrie). In urma cu 3 zile mi-am pus verigheta pe frigiderul din hol. In seara respectiva, a venit administratorul blocului care, neintentionat, si-a asezat punga cu actele lui, pe acelasi frigider. Dupa discutia noastra, si-a luat in graba punga si-a plecat acasa. A doua zi dimineata, inainte sa plec la serviciu, am cautat verigheta si..n-am mai gasit-o.. surprinsa…mi-am pus tot felul de intrebari..unde sa o caut, unde ar putea fi.. si mi-a trecut prin minte vizita administratorului. M-am gandit la doua variante: i-a cazut din greseala in punga sau…a luat-o intentionat. Un lucru era cert. Nu voiam sa acuz. Daca asta este voia Domnului, eu ma las in mana Lui. Imediat mi-a venit in minte Sf Mina, grabnicul ajutator in gasirea lucrurilor pierdute si furate. N-am mai avut timp sa-i fac acatistul. I-am citit o rugaciune, apoi m-am rugat liber, cu cuvintele mele. Oricum, ii spuneam in continuu: Sfinte, fa minunea asta sa te pot marturisi!! A venit dupa-masa. Sotul meu m-a sunat si mi-a zis ca tocmai l-a sunat administratorul sa-l intrebe daca verigheta din punga lui era a noastra. Si iata raspunsul prompt al sfantului, fara sa-i fac vreun acatist! Ganditi-va ca punga putea sa-i fie sparta. A calatorit cu ea din casa in casa, pe bicicleta prin tot orasul. Actele le-a scos in fiecare casa. Asa cum a alunecat in punga lui asa putea sa si cada din punga lui. Dar sfantul a avut grija sa-si faca datoria. Multumesc Sf Mina si tuturor puterilor ceresti!

    Reply

  31. brindau cristina
    decembrie 4, 2015 @ 2:51 pm

    Ioana Ioana am citit minunea facuta de Sf. Mina pt tine si mi s-a umplut sufletul de bucurie la cat de mult ne ajuta. Si eu am pierdut diverse lucruri prin casa de care aveam imediat nevole: cheile de la casa, unul din copii a pitit unul din pantofiorii fratiorului si ne grabeam sa plecam la biserica si cum am facut o mica rugaciune catre Sf Mina sotul a si gasit pantofiorul. Cel mai mult ne-a ajutat in gasirea unul loc de munca bun si sigur pt sotul exact cand aveam ce-a mai multa nevoie cu o saptamana inainte sa nasc cel de al patrulea copil. Inainte sa se angajeze la firma care lucreaza si in prezent am trecut prim multe incercari dar Sfantul Mina a avut grija de familia noastra si ne-a ajutat. Dam slava pt grija data familei noastr si pt toti cei care au fost ajutati de Sfantul Mina. Doamne Ajuta!

    Reply

  32. avram
    mai 6, 2016 @ 12:16 pm

    Buna ziua….vreau sa va spun si eu o minune pe care a facut-o Sf. Mina pt. mama mea(care acum nu mai este printre noi) si pt care m-am rugat eu la biserica Sf. Mina din Constanta la slujba….Acum mai multi ani mamei i s-au furat banii de pe card de o colega de-a ei.. banuia cine este dar ea nu a recunoscut..Atunci o colega de-a mea mai credincioasa de fel m-a invatat sa merg la biserica sa ma rog…nu cred ca am citit acatistul, dar am fost mai multe joi, parca, la biserica la maslu…Nu s-a intamplat imediat, nici nu mai tin minte bine dupa cat timp, am primit in cutia postala un plic cu numele mamei mele si inauntru suma de bani care i se furase..Am avut un soc…tremuram, nu imi venea sa cred…Am aflat apoi prin intermediul altor persoane ca acea colega pe care mama o banuia, de la acel moment de cand i-au disparut banii nu a mai avut parte de bani…Ii multumesc Sf. Mina pentru ce a facut atunci pt noi si vreau sa citesc acatistul acum si la fel sa merg la slujba si sper sa-mi asculte inca o data rugaciunile in problema pe care o am si nu ii vad rezolvare..Dumnezeu sa ne ajute!!

    Reply

  33. CORINA
    august 11, 2016 @ 7:13 pm

    Va marturisesc o minune pe care a savarsit-o Sfantul Mina pentru sora mea. Ne aflam in concediu in Italia. Intr-o noapte, hotii au furat masina surorii mele, care era parcata in parcarea privata a hotelului. Dupa ce am ajuns in tara, am fost la biserica, preotul recomandandu-ne sa citit 40 de zile Acatistul Sfantului Mina. Dupa trei saptamani, am fost contactati de carabinieri, care ne-au anuntat ca au gasit masina. Si procesul de recuperare a masinii a fost mai greoi, insa, tot cu ajutorul Sf. Mare Mucenic MINA am reusit sa aducem masina in tara.

    Reply

  34. CORINA
    august 11, 2016 @ 7:19 pm

    Bucura=te, Sfinte Mare Mucenic Mina, Mult Patimitorule! Multumim din suflet ca ne-ai ajutat sa ne recuperam masina, furata dintr-o parcare privata in Italia. Numai citirea Acatistului Sfantului Mina ne-a ajutat sa fie gasita masina de carabinieri, dupa aproximativ 3 saptamani.
    Multumim Sfantului Mina pentru ajutorul primit! Rugati-va la Sfantul Mina si veti primi ajutor!
    Doamne ajuta!

    Reply

  35. Andrei
    septembrie 14, 2016 @ 8:26 pm

    Buna ziua .Mărturisesc că şi pe mine ma ajutat Sf. Mina . Auzisem de Sf. Mina de la mama mea . parinti mei avand o afacere in care ma mai implic si eu cat pot, au intalnit o gramada de probleme ( multi bani furati de angajati ,bani nerecuperati de la clienti si mult altele .) M-am hotarat sa citesc acatistul Sf. Mina timp de 40 de zile stind ca numai o minune mai poate sa ne ajute sa ne recuperam bani pierduti in stanga si dreapta .Din pacate nu am putut face acatistul timp de 40 de zile din cauza timpului pe care nu il mai avem ptr noi din cauza serviciului ,.intr-o seara la munca tata „pierduse” un transpalet .. Dimineata cand ma duc nu era .. Mama suparata ca pe noi ne fura toti ca ne ia toata lumea de prosti ma intreaba daca am mai facut acatistul Sf Mina i-am zis ca nu , ma duc repede in birou si ma apuc sa citesc cu gandul sa gasim ce am pierdut nu termin bine de citit si un angajat apare cu transpaletul recuperat de la o persoana la care il uitase tata care ne zice ca a crezut ca nu ne mai trebuie ca noi avem prea multe si nu avem ce face cu el .. Nu mai avea de gand sa nil dea .pe aceasta cale ii mai multumesc o data SF Mina . Si stiu ca SF Mina o sa ne ajute si in alte probleme pe care le avem. Doamne ajuta!

    Reply

  36. Andrei
    septembrie 15, 2016 @ 3:07 am

    Buna ziua .Mărturisesc că şi pe mine ma ajutat Sf. Mina . Auzisem de Sf. Mina de la mama mea . parinti mei avand o afacere in care ma mai implic si eu cat pot, au intalnit o gramada de probleme ( multi bani furati de angajati ,bani nerecuperati de la clienti si mult altele .) M-am hotarat sa citesc acatistul Sf. Mina timp de 40 de zile stind ca numai o minune mai poate sa ne ajute sa ne recuperam bani pierduti in stanga si dreapta .Din pacate nu am putut face acatistul timp de 40 de zile din cauza timpului pe care nu il mai avem ptr noi din cauza serviciului ,.intr-o seara la munca tata „pierduse” un transpalet .. Dimineata cand ma duc nu era .. Mama suparata ca pe noi ne fura toti ca ne ia toata lumea de prosti ma intreaba daca am mai facut acatistul Sf Mina i-am zis ca nu , ma duc repede in birou si ma apuc sa citesc cu gandul sa gasim ce am pierdut nu termin bine de citit si un angajat apare cu transpaletul recuperat de la o persoana la care il uitase tata care ne zice ca a crezut ca nu ne mai trebuie ca noi avem prea multe si nu avem ce face cu el .. Nu mai avea de gand sa nil dea .pe aceasta cale ii mai multumesc o data SF Mina . Si stiu ca SF Mina o sa ne ajute si in alte probleme pe care le avem. Doamne ajuta!

    Reply

  37. Cotirta Ilie Gabriel
    noiembrie 17, 2016 @ 10:44 pm

    Buna Seara,

    Chiar mă bucur că am reușit, în sfârșit să găsesc o platformă electronică în care să împărtășesc binefacerea primită din partea Sfântului Mare Mucenic Mina. Nu cred că e demn să spun binefacere pentru că pentru mine a fost o minune in toată regula, așadar vă voi povesti in cele ce urmează, cele petrecute cu mine şi familia mea.

    Era vara anului 2011 sau 2012… nu pot spune sigur, dar știu că era spre sfârșitul lunii Iulie. Eram pe litoral cu părinții mei, Viorel şi Cleopatra, in stațiunea Saturn.
    Părinții mei voiau să prelungească încă puțin concediul, urma să înceapă un festival de muzică ușoară pe plajă , dar, totodată, încercau să cheltuiască cât mai puțin. Așadar, se hotărăsc să parcheze mașina, un Logan break , pe un petec de iarbă lângă parcarea unui hotel. Întrucât se însera, tata îşi pregătește o saltea gonflabila lângă mașină, iar mama împreună cu mine aveam să dormim in mașină pe o altă saltea destul de confortabilă şi mare.

    Mama strânge actele , portofelele, telefoanele şi ce mai aveam important in geanta ei şi o pune sub cap pe post de pernă, blochează toate ușile laterale de la maşină exceptând portbagajul, iar eu deschid puțin geamul , aproximativ de o palmă pe partea mea pentru că era destul de cald. Adormim şi la un momentdat mă gâdilă ceva ușor pe la nas. Când deschid ochii geanta mamei zbura de sub capul ei cu tot ce aveam noi de valoare prin geamul ce acum era larg deschis. Sar din maşina şi o iau la fugă alergând după închipuirea siluetei, după umbre , după ceva ce credeam că este hoțul ce ne furase mai tot ce aveam la noi ( bani, acte, chei de la maşină, de la casă, telefoane… aproape tot).

    Am alergat pe asfalt, pe scoici , pe pietre, poate chiar şi cioburi… nu mai conta că eram desculț… încercam sa îndrept ceea ce in mare parte a fost creat din vina mea, un moft pe care nu am fost in stare să mi-l stăpânesc ( geamul puțin deschis). Întrucât in acea seară începuse festivalul concertelor (Liberty parade) peste tot erau oameni , muzică, jocuri de lumini… hoțul după care alergam de mai bine de o jumătate de oră era demult pierdut în mulțime.

    Mă întorc spre maşina parinților, încercând sa fiu tare şi să nu plâng, chiar dacă boxele urlau, eu îmi auzeam mama cum urla de spaimă şi furie şi începea deja să tremure incontrolabil.
    Mă duc spre maşină şi încerc să reiau urmele hoţului şi după câţiva paşi văd în lumina felinarelor stradale ceva ce lumina în iarba de la picioarele mele… era telefonul meu cu tot cu căști. Aparent când a smucit geanta, telefonul ar fi sărit cumva din geantă.
    Încep să capăt încredere că se va rezolva, dar mă îmbătam cu apă rece. Tata intre timp suna la politie, echipajul vine, face constatarea şi din spusele unor oameni ce erau parcați pe lângă noi, cam la 2-3 maşini distanță, indivizii purtau pantaloni scurți şi tricou, nu mai țin minte culoarea. Ni se înmâna foaia de constatare şi ne urează baftă să reuşim să ieşim din impas.
    Începea să se facă dimineață. Deja trecuseră 2 ore de la momentul cu pricina.
    Eu profit că se face dimineață şi încerc să mă gândesc cum ar acționa un hot, ce ar face, care ar fi strategia pe care ar aborda-o pentru a-i putea merge pe urme şi a-l găsi…iluzii.

    Mă duc şi primul gând a fost că după ce au furat geanta, pentru a nu fi văzuți prin mulțime cu geanta de damă, ar fi aruncat-o intr-un coş de gunoi, boschet, geamandură şi s-ar întoarce mai târziu după ea. Așadar, iau la rând coșurile de gunoi, boscheţii, geamandura… şi nimic…ba chiar găsisem un rucsac intr-un coș de gunoi dar care fusese deja golit… mai avea doar niște bluze… merg şi îl dau unui salvamar care venise să își pregătească bărcile pentru dimineață.

    În gândul meu îl chem pe Sfântul Mina şi îl rog să mă ajute, îi spun că îi voi da dacă reuşim să ieşim cu bine din situația asta ce aveam eu mai de preț, îi spuneam în gând că voi duce la Biserica Sfântul Mina din București, lănțișorul meu cu o cruciuliță din aur pe care îl aveam de când eram puțin mai mic.

    Mă întorc spre maşină trist şi când mă apropii de parcare vad 2 -3 băieți care se tot uitau la un geam întredeschis al unei maşini, mă fac că am altă treabă şi pun telefonul la ureche şi inventez o conversație, ca intr-o scenă de teatru, doar că eu deja formasem 112. Băieţii pleacă de lângă maşină şi se duc spre mulțime, eu încerc distant sa îi urmăresc. Merg în urma lor şi între timp intru pe fir cu un polițist căruia îi explic situația, îi spun că a fost făcută constatare şi că băieții pe care îi urmăream începeau să se miște din ce în ce mai repede. Văd un echipaj al poliției, mă duc repede la el şi le înmânez telefonul, rugând polițistul să vorbească cu dispecerul. Acesta se dă imediat jos din maşină şi merge cu mine in urma băieților pe care îi suspectam, anunță prin stație echipajul din fața noastră şi îi roagă pe cei 3 băieți să îi urmeze. Băieții păreau ușor deranjați, dar relaxați. Îi legitimează şi aflu că cei trei erau din Mangalia şi nu păreau a fi recidiviști, cu toate acestea unul dintre ei mă întreabă „ce s-a întâmplat ? ți s-a furat ceva ? dacă ți-a furat careva telefonul sau d-astea sună la Vodafone să îl localizeze ” Eu in momentul acela mă uit spre ei, relativ calm şi le zic, nimeni nu a pomenit că s-a furat ceva, mai ales telefoane, ei se uită toți la mine, dar nu comentează nimic. Polițistul le urează o seară bună şi le înmânează buletinele, nu exista vreun motiv să îi rețină, nu putea justifica nimic pe baza unor supoziții care puteau fii false.

    Mă întorc la maşină dezamăgit şi mă mai uit încă o dată prin împrejurimi, adică prin tufișurile de pe lângă maşină, pe plajă .etc
    Mă întorc iar şi mă așez dezamăgit pe saltea. O întreb pe mama dacă mai are cărticelele ei de rugăciuni şi îmi răspunde că da, le avea intr-o pungă. O rog să îmi dea acatistul Sfântului Mina.

    Partea 1

    Reply

  38. Cotirta Ilie Gabriel
    noiembrie 17, 2016 @ 10:46 pm

    continuare…

    Mă așez pe un colț al saltelei in fund , îmi fac semnul Sfintei Cruci şi încep să citesc acatistul Sfântului Mare Mucenic Mina.
    De acum pot spune că Sfântul coboară intre noi, nevrednicii, şi înfăptuiește prin voia Domnului ceva ce şi acum când mă gândesc îmi este greu să înțeleg, dar cu toate acestea e atât de evident.

    Când ajung la Condacul 3 mama mă strigă „Gabii, Gabiii… vino repede”. Mama aleargă la mine şi îmi zice ” du-te şi vezi acolo mai in față, pe iarbă lângă copac că am văzut ceva, du-te că eu stau aici să păzesc maşina „. Las acatistul pe saltea şi fug la locul cu pricina…. Acolo, la nici 15-20 de metri de maşină, in văzul nostru, văd geanta mamei răvășită şi produsele cosmetice împrăștiate peste tot pe jos. Țin să menționez că locul acela îl verificasem de câteva ori, iar unde găsisem geanta trecusem de mai multe ori.

    Tata cheamă poliția in ideea că ar lua amprente, dar echipajul întârzie, era dimineață. Iau geanta şi caut să văd ce am găsit acolo. Aparent erau cheile de la casă, niște farduri şi… cam atât.

    Mă așez pe saltea şi continui să citesc acatistul Sfântului Mare Mucenic Mina. Când ajung aproape pe la mijloc, condacul 5-6-7, nu mai știu exact, mă strigă iar mama că a mai văzut ceva tot prin aceeaşi zonă. Nedumerirea mea era că deja verificasem acolo cam tot când am luat geanta şi credeam că doar i se părea mamei. Mă duc din nou şi vad niște acte, alte cosmetice de-ale mamei şi alte chei, dar nicăieri cheile de la maşina. Mă bucur că am mai găsit ceva şi nu știam ce să cred, oare eram noi vrednici de milostivire?

    Mă reîntorc la citit şi ajung să termin acatistul şi mă rugam să se rezolve toate problemele. Când încep rugăciunea adresata Sfântului de la finele acatistului, mai exact citesc puțin din ea, mă strigă tata de data aceasta. Las acatistul jos şi alerg la el. Lângă locul unde găsisem mai devreme geanta, fardurile şi cheile era un boschet la baza unui pom cu spini şi multe frunzulițe. Loc care, de asemenea, fusese verificat mai devreme atât de mine cât şi de tata şi mama cât şi de un vecin de maşină care i-a ajutat pe ai mei să facă față situației, ba chiar se oferise să ne ducă până la București fără niciun ban… noi nu mai aveam nimic, doar niște monezi in torpedoul mașinii şi atât.Așadar, ajung la tata şi îmi arată că a văzut ceva pătrățos în tufiș, ceva ce nu era acolo mai devreme. Încerc să mă bag printre bălării şi găsesc ceva ce m-a lăsat mut de uimire şi cu lacrimi pe obraji. Găsisem portofelul meu şi cel al tatălui meu, portofelele cu aceeași sumă de bani în ele ca atunci când erau la noi in geantă, peste 800 de lei. Tata tocmai reparase un aer condiționat la un hotel cu câteva zile înainte şi păstra niște bănuți deoparte să avem când ne întoarcem acasă pentru întreținere şi datorii.

    Așadar, am găsit portofelele pline cu bani, așa cum erau la început, nimic nu lipsea, totul era la locul lui. Ce nu mai aveam totuși erau restul de telefoane şi cheia de la mașină.
    Ulterior am aflat că telefoanele posibil să le fi luat altcineva, iar cheia de la mașină se presupunea că ar fi ajuns prin mare…Oricum noi eram in culmea fericirii, iar eu eram hotărât să ii mulțumesc Sfântului Mina pentru ajutorul ce mi-l dăduse atât mie, cât şi familiei mele precum am promis.

    Sună tata pe cei de la politie şi îi roagă să anuleze cercetarea pentru că s-au găsit bunurile, nu mai avea sens să mai caute nimic. Ei când au auzit asta nu le-a venit a crede, ba mai mult au venit să vadă cu ochii lor şi au rămas blocați de uimire.
    Până la urmă plec cu mama la București cu autobuzul să aduc cheia de rezervă a mașinii şi tata rămâne în mașină să aștepte să mă întorc cu cheia de service.

    În final ajung noaptea înapoi în Mangalia, şi mă întorc cu tata la București bucuroși că am ajuns acasă cu bine. Apoi a doua zi trec pe la Sfântul Mina la Unirii şi îi dau Părintelui care oficia rugăciunea acatistului pentru credincioși lănțișorul meu şi îl pune la icoană așa cum am promis. Părintele mă binecuvântează şi ies împăcat din Biserică.

    Anul următor la întoarcerea mea la mare aflu că nu departe de locul unde s-a întâmplat evenimentul, se afla o Bisericuță din lemn cu hramul Sfântului Mina, unde am putut să istorisesc pe scurt intr-un Glosar mare şi vechi întâmplarea mea, scriind cu lacrimi in ochi, acestea udau ușor, ușor foaia pe care scriam. Era o cărţulie mare in care lumea mulţumea Sfântului în scris.

    Acum după atâţia ani stau şi mă întreb cum a lucrat Sfântul Mina de tot ce am pierdut de valoare ni s-a întors întocmai cum era? Oare ce s-a întâmplat cu cei ce au furat? Oare au fost mustrați prin mijlocirea Sfântului? Oare s-au schimbat?

    Întrebări cărora acum nu le pot da un răspuns, dar cu toate acestea știu că am simțit prezentă mijlocirea şi lucrarea Sfântului Mare Mucenic Mina în acea seară, precum şi în alte ocazii, dar acele clipe îmi vor rămâne întipărite în memorie ca un cadou al Sfântului.

    Așa să îmi ajute Dumnezeu.

    Amin

    Reply

  39. Olguta
    ianuarie 4, 2017 @ 9:31 pm

    Si eu vreau să ii multumesc Sf Mina pt ca m- a ajutat de multe ori.
    Fratele meu si-a pierdut odata portofelul in care avea multe acte importante, printre care cea mai importanta era legitimația de serviciu, fara de care nu avea permisiunea sa intre la serviciu si plus de asta daca sefii lui aflau ca si-a pierdut legitimația era foarte grav mustrat . Era foarte trist că a pierdut actele, nu mai dormea, nu mai mânca. Am făcut acatistul Sf Mina si dupa câteva zile un om a venit si l-a intrebat pe fratele meu faca actele pe care le-a găsit aruncate intr-un șanț sunt ale lui.

    Reply

    • Bia
      august 4, 2023 @ 11:10 pm

      Wow

      Reply

  40. Olguta
    ianuarie 4, 2017 @ 9:34 pm

    Alta data eu nu găseam niste acte pe care mi le dăduse șeful meu si pe care trebuia sa le semneze urgent. L-am rugat pe Sf Mina sa ma ajute si ajutorul Sfântului a venit neîntârziat. Mi-a dat un gand bun sa caut intr-un loc in care nu as fi cautat niciodată.

    Reply

  41. Ivan
    ianuarie 11, 2017 @ 9:37 am

    ….DA! Minunile chiar vin.

    I-am promis Sfantului Mina, atat eu cat si prietenul meu, ca vom scrie aici, pentru a intari credinta si celorlalte persoane care intra sa citeasca minunile sfantului. Rugati-va din toata inima, nu numai pentru problema care va apasa la momentul respectiv, ci doar rugati-l sa va gaseasca o metoda de a va aduce pacea in suflet permanent. (De restul se ocupa Dumnezeu, pentru ca stie, ce si cum avem nevoie fiecare din noi, nu de cum ne inchipuim noi)

    Consider ca ceea cerem noi, in general, Lui Dumnezeu si Sfintilor la care avem evlavie, nu este neaparat SI sanatos pentru noi. La momentul potrivit, raspunsul la rugaciunile noastre vine cand ne asteptam cel mai putin, si deseori, cu varianta la care noi nu ne-am fi gandit initial.

    In cazul nostru, nu pot sa va spun mai mult decat ca am recuperat o suma imensa de bani (bani munciti din greu), suma pentru care, am fost instiintati cu multa autoritate si siguranta, (in nenumarate randuri), ca nu vom putea sa mai intram in posesia lor. Sunt prea mari bucuriile, si cuvintele mult prea sarace, pentru a descrie cum totul se schimba atunci cand, de fapt, ”mana” omeneasca nu mai poate avea niciun fel de putere.

    Reply

  42. Renate
    februarie 28, 2017 @ 10:13 pm

    Si pe mine m-a ajutat foarte mult Sfantul Mina in recuperarea banilor pe care ii investisem in 2 cursuri . Unul din cursuri costa £1000, si dupa aproape 4 saptamani de asteptari (trebuia sa mi se returneze banii in cateva zile ) m-am gandit sa ma rog Sfantului Mina, regretand faptul ca nu mi-a trecut prin minte sa ma rog sfantului mai devreme . In cateva zile dupa ce l-am rugat pe Sfantul Mina sa ma ajute mi-am recuperat in totalitate banii , desi inainte aproape ca imi pierdusem orice speranta. I-am promis sfantului ca o sa scriu aici minunea recuperarii banilor pentru care am muncit din greu.

    Reply

  43. Boitos
    ianuarie 15, 2018 @ 9:00 am

    Iti multumesc si eu Sfinte Mina pentru tot ajutorul pe care mi-i l-ai dat !
    De aproape o luna cautam niste acte si nu le-am gasit. Problema era ca nici unul dintre noi nu ne aduceam aminte unde le-am pus. Stiam doar ca le-am pus la loc sigur .
    Saptamana trecuta m-am rugat la Sf Mina sa gasesc actele sau sa le pot reface.Sambata am gasit actele intamplator.

    Reply

  44. mada
    februarie 13, 2018 @ 2:58 pm

    ITI multumesc SFINTE MINA pt tot ajutorul dat!!!
    nici nu pot spune de cate ori m-a ajutat Sf Mina…acum 2 ani am nascut o fetita dar din pacate fetita a murit la doar 30 de minute dupa nastere…a fost cuplit …dar Dumnezeu mi-a dat forta si mi-a darutit dupa doar 2 luni inca o fetita, de atunci m-am rugat la SF Mina si la Sf Nectarie fiindu-mi foarte frica de ce se poate intampla …rugaciunile mele nu au fost inzadar astfel am nascut in italia ce e drept o fetite sanatoasa ..fara complicatii fara travaliu dureros fara mult chin in 20 de minute am nascut…
    acum o luna am pierdut aici in Italia portofelul cu toate actele cardurile ..card din Romania si toti banii pe care ii aveam doar ce scosesem toti banii de pe carduri …in portofel era si o iconita atinsa pe la moastele si icoana facatoare de minuni a SF Mina..m-am tot ruga la el sa il gasesc , am aprins lumanari la biserica pt SF MIna , trecuse deja 2 saptamani , in sufletul meu speram , aveam sentimentul ca il primesc inapoi..dar nu puteam sa mai stau fara documente asa ca am inceput sa le refac..intr-o duminica seara inainte de culcare m-am rugat apoi am zis „SF Mina nu sunt suparata ca nu ai facut nimic in privinta portofelului poate ca nu sunt eu asa vrednica sa primesc minunea ta sau poate ca ma rog pt lucruri materiale dar te rog sa ai grija de noi sa ai grija de fetita mea sa creasca sanatoasa. ” si m-am culcat a doua zi am fost sa mai fac cerere si pentru carduri sa le refaca si cand am ajuns acasa am gasit de la politie aviz sa ma prezint la ei sa imi inapoieze obiectele.
    In portofel era absolut totul si banutii toti pana la ultimul cent!
    MULTUMESC Sf Mina !
    Scuze pentru tot istoricul dar am promis ca o sa spun despre minunile Lui , deci rugativa si aveti incredere ca rugaciunile sunt ascultate si mai devreme sau mai tarziu o sa va rasplateasca /ajute la nevoi !!

    Reply

  45. diaconu
    mai 7, 2018 @ 8:21 am

    Buna ziua!

    Am promis si eu ca voi scrie aici desprea ajutorul primit de la SF. MINA. Sunt implicat intr-un un proces la tribunal prin care angajatorul doreste recuperararea unui asa zis prejudiciu atat de la mine cat si de la alti doi colegi. Am citit acatistul SF. MINA si ca printr-o minune in loc de o hotarare definitiva in acest proces, judecatorii au repus pe rol acest dosar. Acum am sansa sa le demonstrez judecatorilor nevinovatia noastra!!! MULTUMESC prea SFINTE MUCENICE MINA si multumesc DOAMNE DUMNEZEULE!!!

    Reply

  46. Elena
    aprilie 1, 2019 @ 6:28 pm

    Pe mine toate acatistele citite m-au ajutat, printre care si acatistul Sfantului Mina. Atunci cand eram dezamagita, lipsita de ajutor si disperata, Sfantul Mina mi-a aratat ca prin credinta totul e posibil.

    Reply

  47. Izabela
    mai 31, 2019 @ 10:54 pm

    As dori sa marturisesc o minune pe care Sf. Mina a facut cu noi, mai precis cu sotul meu. Sotului meu i s-a spart masina si i s-a furat geaca cu portofelul cu bani si toate actele. A fost prima data cand sotul meu a lasat portofelul cu bani si acte in masina; intotdeauna il tinea dupa el. A sunat la politie, a incercat sa le spuna ca, daca verifica camerele de luat vederi care erau indreptate chiar pe masina sotului meu, puteau vedea cine a fost, dar nu au facut nimic. Imediat cum m-a sunat sa-mi spuna ce s-a intamplat, primul gand a fost sa citesc acatistul Sf. Mina care stiam ca este ajutator in gasirea lucrurilor pierdute/furate. Astfel ca, dupa ce am blocat cardurile bancare, am inceput sa citesc acatistul sfantului. Timp de o ora sotul meu s-a plimbat pe strazile dimprejur sperand sa gaseasca portofelul aruncat dupa ce respectivii au luat banii. Ajuns acasa, sotul meu a intrat pe contul Facebook – a spus ca poate posteaza cineva sa-i spuna ca i-a gasit portofelul. Si ce credeti? Dupa 3 zile chiar a primit un mesaj pe Facebook de la sotul unei doamne care, plimbandu-se pe malul Tamisei, a gasit portofelul cu toate actele in el, in afara de bani bineinteles. I-a spus ca sotia lui a scos toate actele, le-a spalat, le-a pus la uscat incercand sa salveze tot ce putea salva. Cand m-a sunat sotul meu sa-mi spuna am crezut ca glumeste, pur si simplu. Nu-mi venea sa cred. Asa ceva numai in filme am auzit sa se intample. Deja incepusem sa facem programari pentru obtinerea actelor. Am tinut neaparat sa marturisesc aceasta minune pe care Sf. Mina a facut-o cu noi. Rugati-va sfantului ca este grabnic ajutator. Multumim din suflet Sf. Mare Mucenice Mina! Doamne Ajuta!

    Reply

  48. Catalina
    septembrie 4, 2019 @ 9:03 am

    Multumesc Sfinte Mina pentru ajutorul dat!

    De fiecare data cand am cerut ajutorul Sfantului Mina, acesta m-a ajutat prin caile de el stiute.
    In urma cu cativa ani am fost nevoita sa dau in judecata o firma pentru recuperarea banilor pentru un produs ce nu functiona. Administratorul firmei nu voia sa recunoasca defectiunea produsului. In timpul judecatii lucrurile se miscau greu si se punea problema ca nu gaseam un expert judiciar care sa faca expertiza tehnica a produsului.
    Pe perioada procesului am auzit de Sfantul Mina de la un barbat in varsta care ii povestea unui alt barbat ce a patit fiica lui. A spus ca el s-a dus la moastele Sfantului Mina si s-a rugat pentru rezolvarea problemei fiicei (o masina furata). A marturisit ca in scurt timp masina a fost gasita abandonata si astfel a fost recuperata.
    Atunci am decis sa ii cer si eu ajutorul acestui Sfant. Si m-a ajutat. Am reusit sa gasim un expert judiciar care a inteles problema produsului cu pricina si care a scris raportul de expertiza raspunzand clar la toate obiectivele cerute de noi. Practic tot raportul de expertiza a scos la iveala toate problemele produsului astfel incat administratorul firmei nu a mai asteptat pronuntarea instantei, ci a spus ca pentru a nu mai amana deloc problema ne returneaza toti banii pe produs si plateste si cheltuielile de judecata.
    Daca ne rugam cu credinta acestui Sfant, ne ajuta degraba.

    Multumesc inca o data Sfinte Mina pentru tot ajutorul acordat si, te rog, vegheaza si ajuta-i pe toti cei care iti cer ajutorul cu buna-credinta!

    Reply

  49. Veronica
    aprilie 18, 2023 @ 8:46 am

    Sfantul Mina ne-a ajutat sa luam masina si sa nu fim nevoiti sa ne imprumutam in banca pentru aceasta. Acum ceva timp am hotarat sa ne schimbam masina intrucat costa mult intretinerea ei. Nu ne puteam permite decat tot una second-hand. Orice gaseam bun pentru noi, fie nu ne incadram cu bugetul nostru chiar si cu un eventual imprumut, fie descopeream probleme la verificari– multi km dati inapoi, accidente nedeclarate ori alte vicii ascunse. In cele din urma, sotul a descoperit o firma specializata in verificarea amanuntita a masinilor rulate care l-a ajutat sa gaseasca masina potrivita iar parintii mei ne-au ajutat cu suma de bani care ne lipsea.
    Sfantul Mina si Sfantul Efrem ne-au ajutat ca operatia de hidrocel a copilului nostru, Efrem, sa decurga bine si fara complicatii. Ajutorul lui Dumnezeu prin Sfintii Sai s-a vazut inca de cand am descoperit afectiunea si imediat am putut face 2 programari, una la pediatru, cealalta la specialist de pe o zi pe alta. Initial, programarea pentru operatie a fost fixata destul de tarziu, la aproape o luna de la consult. Dupa doar 2 zile, am fost sunati si ni s-a propus ca interventia sa aiba loc mai devreme (in acea saptaman) fiindca se eliberase un loc! Si de aceasta data, am primit ajutor cu suma pentru interventia chirurgicala altfel ar fi trebuit sa facem imprumut bancar, cu toate ca suma nu era prea mare.
    Minunat este Dumnezeu intru Sfintii Lui!

    Reply

  50. A.I.
    iulie 1, 2023 @ 3:47 pm

    Știam de ceva ani, pe propria pile, ce înseamnă ajutorul Sf.Mina, în găsirea obiectele, și nu numai. De curând, am citit în acest sens, câteva marturii , despre ajutorul Sf. Efrem cel Nou, și a Sf. Fanurie.
    Așa că, Miercuri, 28.06.2023, venind de la un drum destul de lung, am realizat că, telefonul meu este de negăsit, deși, știam că, îl avusesem în geantă, la sosirea mea, acasă, îl scosesem pentru a trimite un mesaj, l am cautat peste tot, în casă, chiar și în locuri unde niciodată nu l as fi lăsat, am coborât la mașină, nimic, în timp ce reveneam de la mașină, am zis, sfinte, ești supărat pe mine, dacă nu vrei să mă ajuți, asta este, am cerut ajutorul Sf. Efrem cel Nou, Ioan Rusul.
    Deși, supărată, că, poate sfântul poate fi supărat pe mine, tot ziceam, nu mi vine să cred că nu l găsesc, Sf. Mina, găsește l tu, ajutați-mă, nu am idee unde este.
    Ajunsă în casă, sm mai deschis o dată un sertar, unde îl mai căutasem, dar nu era, e…, așa cum era de așteptat, deși, nu l puneam acolo, acum era acolo.
    Vă mulțumesc, sfinți dragi!
    Un alt ajutor, în legătură cu lucruri pierdute, ne a fost acordat ieri, de către Sf. Mina, Efrem cel Nou, în găsirea unui cercel, al sorei mele, care deși, l am cautat ambele, nu erau,sfinții ni l au scos în cale.
    Sf. vă mulțumim pentru tot ajutorul!

    Reply

  51. Loredana
    noiembrie 18, 2023 @ 9:40 am

    Si eu vreau sa mulțumesc lui SF Mina pt tot ajutorul primit.
    Rugându-mă m-a ajutat sa îmi recuperez o suma f mare de bani dintr o moștenire. Ma ajutat sa își găsească fiul meu un loc de munca ca prin minune , adică nici nu a căutat ii sa oferit acel loc de munca. Ma ajutat sa scape fiul meu dintr un proces unde era implicat . Câte minuni a făcut SF Mina pentru mine !
    Mulțumesc din inima SF Mina , mulțumesc Bunului Dumnezeu !

    Reply

  52. Nicoleta
    decembrie 12, 2023 @ 6:37 am

    Multumesc Sf. Mina pentru ajutorul dat. Am fost înlocuită din funcția de conducere, deși rezultatele la locul de munca erau foarte bune și m-am rugat Sf. Mina pentru redobândirea funcției pierdute. La scurt timp totul s-a rezolvat, chiar mai bine decât înainte și am fost reinvestita. Parca am simtit ajutor in timp ce citeam Acatistul Sfantului Mina. Multumesc Sf. Mina pentru ajutorul dat. Slava ție Sf. Mina, mult patimitorule! 🙏 Multumesc lui Dumnezeu și Maicii Domnului 🙏🙏🙏

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *