Skip to content

1 Comment

  1. Dan Tudorache
    decembrie 28, 2011 @ 12:30 pm

    Multumim pentru experienta impartasita Iulia! Cu siguranta ca va fi de folos multor cititori.
    Cu aceasta ocazie dau si eu drumul unor ganduri:
    Acum cateva zile m-am dus la Sfanta Liturghie. Cum am coborat din masina am vazut chiar in fata mea doua fetite care stateau in varful unui container de gunoi (aflat in spatele bisericii) si scormoneau prin gunoaie! Una din ele s-a dat jos de pe gunoaie dupa ce a gasit o pereche veche de incaltari. O cheama Alexandra si are 12 ani. Cealalta fetita cu care scormonea prin gunoaie era sora ei, Margareta, de 11 ani. Acasa mai au 4 frati.
    Trecem mai departe…
    La ora pranzului, in aceeasi zi, am plecat cu sotia la parinti, la masa. Era ora 12:55 cand stateam la semaforul unei intersectii, pe strada aproape pustie, insa la acea ora, in mijlocul intersectiei, statea domnul Gelu cersind mila. Il stiu pe domnul Gelu de ceva timp. Este in varsta de peste 55 de ani, si are un handicap la o mana (are mana uscata) dar are handicap si la picioare (merge stramb).
    Dar mergem mai departe…
    Dupa ce am trecut si de intersectia aceea, peste cateva sute de metri, la o curba, vad un barbat imbracat cu haine ponosite, scotocind prin gunoaie! Ce o fi cautat la ora pranzului si pe acel frig?!
    Insa acum vine intrebarea: ce aveau toti acesti oameni in comun?
    Nimic mai simplu decat ca isi duceau saracia, mizeria si umilinta in chiar prima zi de Craciun a acestui an, adica acum cateva zile, in timp ce mesele crestinilor de noi stateau incarcate pana la refuz cu mancare, caldura in casa, bradutul cu cadouri si toata lumea fericita…ca de ”spiritul sarbatorii de Craciun”. Insa pentru prima data in viata, nu m-a mai prins aceasta ”bucurie” tampa, de a ma bucura ca ”asa trebuie” sa se bucure toata lumea de Craciun. Pentru prima data, in ziua de Craciun, am fost si bucuros dar si trist. Bucuros de nadejdea intruparii și nasterii domnului nostru Iisus Hristos, bucuros ca aveam sa petrec impreuna cu cei dragi, dar trist, foarte trist ca intr-o tara majoritar crestina, oamenii saraci au scormonit prin gunoaie si au inghetat pe-afara chiar si in ziua de Craciun, cand macar atunci am fi putut sa ne scoatem ”crestinismul” la bataie. Macar atunci am fi putut sa aratam Sarbatoritului nostru ca ne pasa de cei care duc acum in lume aceeasi soarta ca si El.
    Sa nu ma intelegeti gresit! Nu vreau sa pozez intr-un dizident al bucuriei Craciunului. Dar nu se cade, macar in zilele de Craciun, sa ne umplem stomacurile cu bunatati pana ce nu ne-am gandit bine daca am ajutat dupa puteri pe toti cei care am fi putut sa-i ajutam!
    Si nu poti sa te bucuri de Nasterea Domnului cu gura pana la urechi, fara nicio grija, cand stii ca atatia oameni de langa tine au soarta aspra si potrivnica precum cea a Pruncului de a carui nastere de bucuri.
    Intamplarea aceasta din ziua Craciunului m-a smerit. Cu adevarat, atunci cand facem milostenie, ”suntem slugi netrebnice, pentru că am făcut ceea ce eram datori să facem”

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *