Skip to content

27 Comentarii

  1. roxana
    ianuarie 14, 2017 @ 9:48 am

    Draga Daniela,

    am citit intamplarea ta si te cred ca suferi dar sa stii ca nu e totul chiar pierdut ….acum daca ai cazut trebuie sa ai puterea sa te ridici si sa o iei de la capat. Sa stii ca Iisus Hristos a venit pentru oile ratacite.În pilda cu oaia cea pierdută putem citi dragostea şi bunătatea Mântuitorului Care a venit să caute şi să mântuiască pe cel ce era pierdut. În chipul omului care a lăsat cele nouăzeci şi nouă de oi şi a plecat să o caute pe cea pierdută, este Iisus, Iisus este şi azi Păstorul cel bun Care umblă neîncetat să ne scape din pierzare.
    Lumea e plină şi azi de oi rătăcite. Domnul Iisus şi azi „caută oile cele rătăcite“… e Păstorul fără de odihnă până la sfârşitul veacurilor. El caută şi strânge mereu oi rătăcite.
    Poate că şi eu, poate că şi tu suntem nişte oi desprinse din turma. Ne a înşelat păcatul. Rătăcim prin păduri fioroase de fărădelegi… Am dat prin păşuni pline de gălbează… Am căzut în prăpăstii de pierzare. Dar, oricât de rătăciţi am fi,Iisus e gata să ne scape şi să ne mântuiasca.
    Oricât de rătăcit, oricât de păcătos ai fi Domnul te caută, Domnul te strigă, Domnul umblă să te scape din pierzare.
    În starea în care te afli, poate că tu nu mai poţi face nimic pentru mântuirea ta. Eşti o oaie rătăcită care te-ai agăţat cu totul în spinii patimilor rele… Eşti căzut într-o prăpastie din care nu te mai poţi ridica… Eşti rătăcit printr o pădure de fărădelegi din care singur nu mai poţi ieşi. Dar mântuirea ta începe tocmai în clipa când afli şi simţi acest lucru: când afli că singur nu mai poţi scăpa, când afli şi simţi că îţi trebuie un ajutor, când afli că eşti pierdut şi începi a striga să te audă Dumnezeu.
    Când păstorul îşi pierde o oaie, ce face? Pleacă după ea peste câmpuri sau păduri şi, oprindu-se ici şi colea, o strigă pe nume şi aşteaptă răspunsul ei… O strigă pe nume şi-apoi ascultă să audă strigătul ei deznădăjduit. În clipa când oaia a răspuns, ea este mântuită; păstorul se îndreaptă îndată spre ea şi o scapă din pierzare.
    Aşa te strigă şi pe tine Iisus ca să trezească în tine cunoştinţa stării tale cele păcătoase. In faţa acestei strigări, tu trebuie să-ţi dai seama de starea ta păcătoasă; trebuie să-ţi dai seama că eşti într-o stare de pierzare din care numai El te poate scăpa şi, dându-ţi seama de aceasta, să răspunzi îndată: „Aici sunt, Doam¬ne… Eu sunt oaia cea pierdută care am fugit din turma Ta… Fie-Ţi milă de mine, căci sunt într-o stare grozavă… M-am agăţat cu totul în spinii patimilor şi nu mă pot elibera… Sunt plină de răni şi nu pot scăpa… Sunt într-o prăpastie fioroasă din care nu pot ieşi… Tremur de frică şi sunt bolnavă… Fie-Ţi milă de mine, scapă-mă, căci mă pră¬pădesc…
    strigă-L , să te afle şi să te salveze până nu-i prea târziu.
    Şi, dacă ai scăpat, ajută-i şi pe alţii să scape! O, câte oi rătăcesc mai prin păduri, mai printre spini, mai prin fund de prăpăstii! Fără nici o călăuză, de foame chinuite umblă, sărmanele. Veniţi să le ajutăm, de pieire, să scape!… Ferice de cel ce poate raporta: „O oaie Ţi-am adus, marele meu Păstor… Am găsit-o păscând în locul plin de patimi rele… E greu bolnavă şi îi trebuie tămăduirea Ta“.(textul l-am citit in alta parte dar l-am adaptat situatiei de fata ) .Iti doresc multa putere sa mergi mai departe cu capul sus si nu da satisfactie celor care te-au facut sa suferi!

    Reply

  2. Hrab Alexandru
    ianuarie 14, 2017 @ 11:14 am

    Salut!
    Ooo! De când nu am mai intrat pe site-ul acest drag mie. Dar să revin.
    Domnișoară, ai nădejde! Spuneți că: „dar acum nu-L mai pot privi în ochi” pe Hristos. Ok. Dar să știți că Hristos vă privește cu aceeași ochi cu care v-a privit și înainte de comiterea păcatului. Nu mai aveți de ce să vă simțiți vinovată dacă v-ați Spovedit. Hristos toate le face noi, pentru că „Dacă mărturisim păcatele noastre, El este credincios și drept ca să ne ierte păcatele și să ne curățească pe noi de toată nedreptatea” (1 Ioan 1, 9) și „Zic vouă: Că așa și în cer va fi mai multă bucurie pentru un păcătos care se pocăiește decât pentru nouăzeci și nouă de drepți, care n-au nevoie de pocăință” (Luca 15, 7). Fruntea sus și mergeți înainte. Aveți un viitor luminos înainte, un drum al sfințeniei spre sfințenie, pentru că încă nu ați ajuns Acasă. Sunteți pe drumul către Casă la fel ca noi toți.
    O să vedeți că Domnul Hristos o să vă ajute să vă găsiți un băiat care să vă iubească și să vă prețuiască cu adevărat. Nu sunteți o desfrânată! Nu vă mai condamnați pe nedrept! Nici copiii dumneavoastră nu vor suferi, pentru că Hristos privește și la inima omului și la neputințe. Ieșiți din rușinea provocată de „basmele băbești” și gândiți-vă la asta: „Nu te teme, că Eu sunt cu tine, nu privi cu îngrijorare, că Eu sunt Dumnezeul tău. eu îți dau tărie și te ocrotesc și dreapta ce tare te va sprijini” (Isaia 41, 10).
    Dumnezeu privește cu încredere în dumneavoastră. Deci Dumnezeu are încredere în dumneavoastră!

    Reply

  3. Maria
    ianuarie 14, 2017 @ 12:25 pm

    Doamne ajută! Sinuciderea nu este niciodată o soluție. Păcatul desfrânării este iertat de Dumnezeu, dar cel al sinuciderii niciodată. Dumnezeu a venit în lume pentru cei păcătoşi, pentru cei care au nevoie de iertare şi noi trebuie să privim dincolo de tot ceea ce este lumesc. De ce nu încercați să cunoaşteți înțelesurile ascunse a ceea ce vi s-a întâmplat? Sfânta Maria Egipteanca a fost desfrânată, dar apoi s-a pocăit şi azi este mama multor suflete rătăcite. Desfrânata care i-a căzut la picioare Mântuitorului, tâlharul de pe Cruce, care după o viață plină de păcat a intrat primul în Rai, Sfântul Apostol Pavel, cel care era asupritorul creştinilor şi apoi s-a pocăit şi L-a iubit pe Mântuitorului mai presus de orice.
    Poate că viața dumneavoastră de până acum a fost bineplăcută Lui Dumnezeu, dar păcatul aduce cu sine şi prilejul pocăinței prin care ne putem sfinți. Omul nu va fi judecat după căderile lui, ci după ridicările lui. Toți Sfinții de mai sus nu au devenit Sfinți prin viața lor curată dintru început. Ci întâi au păcatuit şi apoi s-au pocăit. Se spune că bucuria în cer pentru un suflet păcatos care se pocăieşte este mai mare decât bucuria pentru un drept. Gândiți-vă că Dumnezeu v-a dat prilej să vă sfințiți şi dacă până la vârsta aceasta nu v-a ajutat să vă întemeiați o căsnicie, înseamna că poate o căsnicie nu este de folos mântuirii dumneavoastră. Poate a fost un semn pentru a vă spune că trebuie să vă păstrați fecioria până la sfârşitul vieții. Şi să ştiți că fecioria este o taină ascunsă. Ea nu constă numai în consumarea primului act sexual, ci mai presus decât asta, constă în hotărârea de a trăi în curăție tot restul vieții din dragoste pentru Hristos. Trupul acesta stricăcios nu îl vom lua cu noi, el se va face din nou țărână. Fecioria sufletului este mult mai importantă. Căci o fată silită să îşi piardă fecioria este tot fecioară. Fiți tare şi mergeți mai departe, luându-L pe Hristos ca Mire pentru tot restul vieții. Viața este doar o călătorie în care trebuie să obținem mântuirea. Restul sunt deşertăciuni. Amin!

    Reply

  4. BOGDAN_BOGDAN
    ianuarie 14, 2017 @ 4:42 pm

    IMI PARE RAU DE TN CA TI SA INTAMPLATAT ASTA ESTI O FATA MINUNATA!

    Reply

  5. RaduMirceaButnaru
    ianuarie 15, 2017 @ 4:43 pm

    Doamne ajută.
    După ce am citit întâmplarea asta, mi-am dat seama că nu doar fetele au ceva de învățat de aici, o mare responsabilitate cade și pe umărul bărbaților. Spun și eu: Nu deznădăjduiți! Ce a dezlegat preotul la spovedanie a fost dezlegat și în cer, credeți asta. Țineți minte episodul cu femeia păcătoasă, când Mântuitorul scria pe nisip păcatele celor care vroiau s-o omoare cu pietre? La sfârșit, ce frumos și ce simplu i-a spus, când a văzut că au plecat toți : Nu te osândesc nici Eu. Mergi. De-acum să nu mai păcătuiești.
    Eu vă mulțumesc și sper să fie și altora de folos.

    Reply

  6. andreea
    ianuarie 15, 2017 @ 6:08 pm

    Buna ! Draga , Daniela …vreau sa-ti spun ca am citit cu mare atentie povestea ta si vreau sa-ti spun , sa te rog , sa nu disperi . Dumnezeu este iubire …iubirea este iertare, Dumnezeu , Creatorul acestei lumi minunate ,nu cred ca vrea pieirea cuiva ,nu vrea sa vada suferinta …Sunt convinsa ca regreti ceea ce ai facut, dar ,iti spun un lucru pacatul tau nu este de neiertat.Nu iti da voie sa cazi prapastia descurajarii , cand , stii ca la Dumnezeu exista iubire , mila ,iertare si nadejde in tot si in toate .Crede ca Dumnezeu te iubeste !Crede ca Dumnezeu te-a iertat!Acum…incearca sa ridici fruntea si sa mergi mai departe !Chiar daca ai pierdut fecioria trupeasca , continua sa-ti pastrezi fecioria sufleteasca (si aici se de o lupta crancena ,crede-ma ), Dumnezeu nu-si va intoarce privirea de la tine , te va primi la fel ca la inceput . Pastreaza-ti curajul si zambetul si continua sa-i slijesti Lui Dumnezeu …mergi la Biserica , la Sfanta Spovedanie , primeste cu bucurie Sfanta Impartasanie ,roaga-te si Dumnezeu te va rasplati cu un baiat care te va aprecia cu adevarat , va intelege greseala ta ,te va ajuta sa traiti impreuna viata intru voia lui Hristos …si , cine , poate va veti bucura de o famile frumoasa ,binecuvanatata cu copilasi frumosi si sanatosi .Ti-am scris toate aceste lucruri ,pentru ca ,intr-un fel te inteleg,ma regasesc in povestea ta . Desi , eu nu am cazut in desfranare, chiar daca au fost ispite din partea baietilor,stiu cat e de greu sa ai o varsta (eu am 29 de ani )si sa-ti doresti o familie si sa vezi ca…momentul acela nu mai vine …pentru ca…nu suntem” in pas cu lumea ”.Eu nu mi-am pierdut nadejdea ,nu ti-o pierde nici tu…Crede numai ! DOAMNE AJUTA !

    Reply

  7. Adrian
    ianuarie 15, 2017 @ 6:36 pm

    Si mie imi pare foarte rau pentru ce ti s-a intamplat.O sa-l rog mult pe Dumnezeu sa te ajute sa treci peste aceasta incercare.

    Reply

  8. Mihaela
    ianuarie 15, 2017 @ 8:28 pm

    Off, off, sunt convinsa ca ti-e greu acum, dar sunt la fel de convinsa ca in timp se va vindeca rana. Cred ca suferi si datorita faptului ca nu a mers relatia cu acel baiat si l-ai vazut apoi cu altele, insa acest lucru e de fapt o mare binecuvantare pt tine! MULT MAI RAU DECAT FAPTUL CA TE-AI CULCAT CU EL AR FI FOST DACA CONTINUAI ACEASTA RELATIE SI TE CASATOREAI CU EL (chiar pastrandu-ti fecioria pana la nunta)! Iti dai seama ce inseamna o viata traita langa acest individ?! Daca ajungeai sa te casatoresti cu el??? Daca a fost in stare sa aiba acest comportanent dupa ce s-a culcat cu tine, cred ca nici inainte cand erati impreuna nu era un iubit model si presupun ca au fost momente cand i-ai intrezarit caracterul, dar probabil le-ai ignorat, sperand ca se schimba. Citind marturisirea ta m-am gandit instantaneu la un fost prieten care se muleaza f bine pe profilul baiatului de care povestesti (de altfel nu m-ar mira daca ar fi vorba de aceeasi persoana) – un individ ancorat aparent in Biserica, insa manipulator si afemeiat. Nu stiu cum a ajuns sa-mi intre sub piele si cum de m-am atasat de un om cu aceste „calitati”, dar din fericire, pe langa faptul ca mi-a trimis Dumnezeu destule semne ca nu e ok (semne peste care treceam pe rand, ca deh, poate se schimba!), a intervenit ferm duhovnicul meu, interzicandu-mi sa mai am de-a face cu el. Acum ma uit in urma si multumesc lui Dumnezeu ca nu am continuat acea relatie; sunt convinsa ca daca prin nu stiu ce conjunctura m-as fi maritat cu el, ar fi fost un chin! Deci BUCURA-TE CA NU ESTI MARITATA CU EL! Daca nu se va schimba, vai de amarata aia cu care se va insura, daca se va casatori vreodata!

    Reply

  9. Victor Mihail
    ianuarie 16, 2017 @ 1:09 am

    Draga Daniela,

    Dumnezeu sa te intareasca si sa te ajute! Am decis sa iti scriu pentru ca si eu am trecut prin ce treci tu acum, printr-o astfel de cadere; si vreau sa iti spun lucruri pe care le stii deja, dar este bine cand ti le aminteste cineva din exterior.

    1. Orice ce ai face in cele ce urmeaza, tine-te aproape de duhovnic! Spovedeste-te de fiecare data cand te simti coplesita sau neputinciaoasa sau fara nadejde! Spovedania este (printre altele) si un medicament, o intarire duhovniceasca.

    2. Fa ascultare de duhovnic! Daca Insusi Hristos ti-ar spune sa faci ceva, asa e ca ai face ascultare? Ei bine, Hristos este de fata la Sfanta Taina a Spovedaniei, si il lumineaza pe duhovnicul tau, asa cum tot El la sfarsit iti iarta pacatele prin mana duhovnicului.
    Deci cauta des indrumarea duhovnicului (mai ales acum, in vreme de incercare) si cand o primesti ascult-o!

    3. Cauta sa te linistesti prin rugaciune! Uneori si sa asculti un acatist (Marian Moise pe youtube) te poate ajuta!

    Si ai incredere ca Dumnezeu are sa te ajute si sa te intareasca!
    Doamne ajuta!

    Reply

  10. Boitos
    ianuarie 16, 2017 @ 6:41 am

    Tu Daniela chiar ai crezut la 30 de ani baiatul asta este fecior ?
    Si daca ti-a promis ca se casatoreste cu tine de ce nu l-ai testat ?
    Prima data nunta apoi restul .
    Si nu tu trebuia sa te duci dupa el ci el dupa tine. Nu inteleg de ce o femeie trebuie sa alerge dupa un barbat .Nu sunt destui sau ce ?
    El lucreaza cu tine psihologic si daca nu te trezesti e jale .
    Da, am inteles ca plangi o luna ,doua, trei, si daca aceea gata.Revii la viata.Ce daca nu te mai casatoresti nu ai ce lucra altceva ? Traieste pt tine, fa-te frumoasa, calatoreste, ajuta-i pe altii.
    Fii , draga, o femeie frumoasa, desteapta . Nu sta in mocirla ca te ineci. Nu e destul ca te baga altii in mocirla mai stai si tu.
    Mai, fata, si daca e marea ta dragoste nu il implori sa se intoarca. Lasa-l sa se duca . Ca daca se ducea era dus.

    Reply

  11. florentina
    ianuarie 16, 2017 @ 1:49 pm

    Ai nadejde la Maica Domnului! Cui il iubeste mult pe Dumnezeu, mult i se iarta. Hristos se bucura pentru intoarcerea fiecarui om. Deznadejdea este de la vrajmasi. Bucura-te, cu bucurie sfanta!

    Reply

  12. Ioan
    ianuarie 16, 2017 @ 11:05 pm

    @ Daniela
    Referitor la acest pasaj:
    [i]„Mă simt murdară… mă simt fără sens. Nu îmi mai doresc o familie… deşi i-am cerut asta lui Dumnezeu ani de-a rândul. Pentru ce să sufere copiii mei pentru păcatele mele? Gata. S-a sfârşit.”[/i]
    Trebuie să ții cont că ai fost amăgită din iubire, ori nici măcar canoanele nu sunt aspre cu privire la credinciosul indus în eroare, până la proba contrarie majoritatea avem încredere în câte cineva și nici nu s-ar putea face ceva fără încredere.

    Așa că [b]nu are rost să te pedepsești de două ori[/b] și să-ți refuzi dreptul de a fi soție și mamă, luptă-te până la capăt, nu e cazul să deznădăjduiești că nu vei avea familia binecuvântată pe care ți-ai dorit-o.

    [i]„Tot el a ţinut să-mi spună că nu o să facă acte de caritate ca să se căsătorească cu mine… că pe mine oricum nu mă mai ia nimeni.”[/i]

    Asta nu o știe nici el și nu o decide el, ești numai în mâna lui Dumnezeu și trebuie să te lupți și să te rogi cu nădejdea că vei primi familia binecuvântată, toată lumea te-a încurajat de pe forum.

    Nu e cazul ca o femeie să renunțe la binecuvântarea căsătoriei și nu e cazul să rămâi blocată în vreo rebeliune anti-bărbați sau să te limitezi, Dumnezeu știe năzuințele tale și nu cred că te va lăsa de izbeliște.

    Reply

  13. OANA
    ianuarie 17, 2017 @ 1:33 pm

    Va multumesc pentru incurajari si pentru cuvintele frumoase! Ma intreba cineva de ce l -am crezut? Nici eu nu stiu……a fost ispita atat de mare incat m-a biruit! In momentul acela efectiv am uitat de Dumnezeu….de tot….nu am mai reusit sa ma controlez. Sunt intr-o depresie totala….pur si simplu nu reusesc sa-mi adun piesele din puzzel-ul sufletului meu! Ma incearca gandul de a-l implora sa se intoarca….si sa pot fi femeia unui singur barbat….desi poate nu va dura mult casnicia! Ma sperie gandul unei vieti traita singura….dar nu as putea vreodata sa suport un barbat care mi-ar reprosa aceasta experienta si m-ar numi o femeie usoara! De asta prefer varianta singuratatii! Pomeniti-ma la rugaciune, va rog! Eu nu reusesc sa ma rog!

    Reply

  14. Ioan
    ianuarie 18, 2017 @ 10:42 pm

    [i]Ma incearca gandul de a-l implora sa se intoarca….si sa pot fi femeia unui singur barbat….desi poate nu va dura mult casnicia![/i]

    Dacă-l implori să se întoarcă nu faci decât să-ți alimentezi condiția psihică proastă și să te tot învârți într-un cerc periculos pentru stima ta de sine.
    În situația în care n-ar dura mult căsnicia oricum ai ajunge tot singură.

    Trebuie să depășești perioada nefastă și să te pui pe picioare, nu trebuie să rămâi jos pe cât de mult pierzi timp în acest conflict psihologic, pe atât [b]pierzi timp vital în care puteai să faci altceva pentru dezvoltarea ta sau să întâlnești pe altcineva.[/b]

    [i]Ma sperie gandul unei vieti traita singura….dar nu as putea vreodata sa suport un barbat care mi-ar reprosa aceasta experienta si m-ar numi o femeie usoara! De asta prefer varianta singuratatii![/i]

    Bărbații realiști, chiar și cei creștini înțeleg în ziua de astăzi că e greu să mai întâlnești la 30 de ani parteneră fecioară, dar poți redobândi fecioria și curăția dacă te ridici.
    Cine nu vrea o soție care să țină la principii precum respect, fidelitate, castitate, dragoste față de copii ? probabil majoritatea își doresc o căsnicie durabilă.

    Dacă vocația ta e maternitatea și familia, nu trebuie să te lași copleșită de deznădejde, ci să te lupți cu tine, cel mai rău e să te lași și după să constați că a trecut timp prețios în care puteai face ceva.

    Reply

  15. Boitos
    ianuarie 20, 2017 @ 7:10 am

    Oana30, probabil pe tine nu are cine sa te scuture sa iti revii.
    Cum adica sa il impori sa se intoarca ?
    Parerea mea este ca daca il implori sa se intoarca nu faci altceva decat sa iti aduci mai mare rau in viata ta , adica:
    -te umilesti in fata lui,
    -te va considera o femeie slaba,
    -isi va bate joc de tine in continuare ( umbland cu alte femei ),
    -nu te va lua in casatorie niciodata , pt ca aceste gen de barbati nu vor responsabilitati si doar sa se distreze.Pana nu va da el de o femeie de nivelul lui nu se va casatori.
    Pana una alta tu trebuie sa iesi din depresie si sa te ridici psihic.
    Nu stiu de ce parte materiala dispui dar : prima oprire coafor, magazine de haine : iti schimbi stilul sau in imbunatatesti ( adica eleganta si rafinament ) .Nu iti trebuie multi bani pt asta doar ce si cum sa combini.Aceste lucruri iti vor schimba pararea despre tine.
    Sa nu intelegi ca iti spun sa iei haine de firma sau foarte scumpe.
    Si in primul rand iti schimbi prioritatile in viata : TU esti cea mai importanta in viata ta si apoi altii.Ai grija : asta nu inseamna ca nu ii asculti, nu ai mila, nu ii ajuti pe altii, dar vezi pana unde merge acest lucru.
    Pana se invata ca pe urma e ceva natural.
    Barbatii ,… ai timp.Nu se temina lumea cu un barbat si nici nu incepe viata ta cu ei.
    Tu esti cea mai importanta din viata ta.
    Ai cazut, da, si ce ? Te ridici si mergi mai departe..
    Orgoliul tau trebuie sa fie deasupra capului tau , si apoi potopul dupa tine.
    Crede-ma daca nu iti revii stai ani de zile in aceasta situatie si e rau de tot.
    Meriti sa iti iei viata pt un barbat care nu te apreciaza sau sa iei medicamente pt cineva ? Iti spun eu ca nu.
    Nu te pune pres la picioarele unui barbat.Suntem toti egali si este loc in lume pentru toti.

    Reply

  16. Meiloiu
    ianuarie 21, 2017 @ 8:46 pm

    Buna ,
    Numele tau e Oana sau Daniela?
    SPER SA TE AJUTE DUMNEZEU DIN TOT SUFLETUL.
    Te inteleg.

    Reply

  17. Dan Ilie Baterica
    ianuarie 24, 2017 @ 3:23 pm

    Buna,

    Nu conteaza cum te numesti aici nu te judeca nimeni… toti avem neputintele noaste si ne luptam cu firea nostra pacatoasa. Fiecare are cumpenele lui in viata si trebuie sa le depasim. Nu e alegerea naostra pe cine iubim de cine ne indragostim si multe persoane vin ca ispite in viata. Fiecare se lupta in felul lui cu ispitele si daca pierdem o batalie din 1000 nu inseamna ca am pierdut razboiul. Razboiul e pierdut cand abandonam cand ne retragem si ne lasam prada pacatului.
    Imi vine in minte ce mi-a spus duhovnicul sa nu renuntam la lupta niciodata insa nici sa nu ne mandrim ca suntem puternici si am castigat lupta cu pacatul. E bine sa mai primim o palma de la viata cand mandria ne-a cuprins. Spunea duhovnicul meu de un calugar care a trait toata viata izolat in rugaciune intr-o manastire iar la batranete a hotarat sa mearga in Alexandria sa faca activitate misionara. Si-a spus ca nu mai poate cadea prada nici unei ispite… A cazut in pacat si s-a intors inapoi umilit.
    Sa nu crezi ca el nu o sa sufere… intr-un fel sau altul va primi ce merita.. poate pe tine te-a pacalit insa pe Dumnezeu nu-l pacaleste nimeni. E bine sa te linistesti urmeaza postul Pastelui prilej de rugaciune si meditatie.
    Sa ai liniste si pace Doamne ajuta!

    Reply

  18. Irina07
    ianuarie 28, 2017 @ 1:51 pm

    Doamne ajuta!
    Ce ma rog este sa ma ajute Dumnezeu sa iubesc pe cei de langa mine, dar nu asa cum crede firea mea pervertita ca trebuie sa fie iubirea, ci asa incat sa-mi pese de mantuirea sufletului celui de langa mine.Ca fiecare cuvant,gand, actiune a mea sa nu-l duca in ispita pe celalalt si daca in secunda urmatoare va pleca din lumea aceasta sa nu fiu partasa la osanda vesnica a sufletului acestuia.Cred acest lucru pentru ca atunci cand am crezut ca am iubit cel mai mult un om, Dumnezeu l-a chemat la EL, si am inteles ca nu am iubit cum cere EL sa iubesc, ci am iubit mai mult voia mea.
    Roaga-te draga mea pentru sufletul barbatului pe care l-ai iubit!

    Reply

  19. Ioana
    ianuarie 30, 2017 @ 10:04 pm

    Daniela,

    Nu te intrista mai mult decat trebuie. Mi se pare ca mai mult decat tristetea din cauza pierderii harului, tristetea ta se datoreaza unor idei misogine (de ce va spune un eventual sot de acest pacat al tau, de faptul ca aveai o mandrie in a purta o rochie alba, etc.). Nu trebuie sa gandim in acest mod. Singura problema e faptul ca ai pierdut harul pe care il simteai pana acum. Dar imediat ce omul iese din atmosfera de pacat, Dumnezeu intoarce harul Sau si nu tine nici un fel de suparare. Iar harul, dupa un astfel de pacat, daca exista pocainta, se revarsa mult mai mult decat peste un om care traieste in feciorie si nu are pentru ce sa se pocaiasca. Un barbat care te va iubi, o va face indiferent de acest pacat. Iar daca nu, inseamna ca nu te iubeste. Nu teama de a ramane singura trebuie sa te intereseze, ci recapatarea starii harice. Fecioria nu e ceva e sine statator, importanta prin ea insasi, ci abstinenta se tine doar pentru Dumnezeu (pentru pastrarea harului), nu din alte conventii sociale, care uneori se confunda cu Ortodoxia.

    Reply

  20. Meiloiu
    februarie 1, 2017 @ 12:16 pm

    19 ioana89 – Foarte frumos si bine punctat.

    Reply

  21. gheorghe
    februarie 2, 2017 @ 6:01 am

    Dumnezeu ti-a dat-o ca sa o dai nu ca sa intri cu ea in rai

    Reply

  22. Boitos
    februarie 2, 2017 @ 11:48 am

    alex199007: „Daca taceai filozof ramaneai „.
    Asa ca…atata minte ai.
    Uite ca mi-a iesit rima !

    Reply

  23. IOnut
    februarie 2, 2017 @ 2:16 pm

    Draga Daniela, in ipoteza ca existi cu adevara, esti doar o cretina ! Nu ai cum sa fii atat de spalat pe creier in 2017 !

    Reply

  24. Boitos
    februarie 3, 2017 @ 1:08 pm

    Psct, inainte de a jigni pe altul ar trebui sa te uiti in oglinda.
    Sigur te-ai uitat in oglinda ? Si ce nu ai vazut la locul lui ?
    Educatia, care lipseste cu desavarsire.

    Reply

  25. Snorri Sturluson
    februarie 7, 2017 @ 6:49 pm

    Daniela, treaba e simpla. Iti gasesti alt baiat mai bun. Mai frumos, mai educat, mai credincios, etc.
    Legi o relatie si ai grija sa îl anunti din timp ca nu mai esti virgina si ca iti pare rau. Sigur, nu o sa îi pice bine , o sa-i cam pice fata si o sa stea un pic pe ganduri. Dar daca o sa te accepte asa, înseamna ca ai dat peste un baiat vrednic.

    Simona – „Tu Daniela chiar ai crezut la 30 de ani baiatul asta este fecior ?” – a lua ca reper doar varsta cuiva in ce priveste posibilitatea fecioriei este cam nedrept. Dar stiu ce vrei sa zici per total.
    Eu personal am aproape 28 de ani si sunt fecior. In unele culturi pagane se zice ca daca nu faci sex pana la o anumita varsta capeti puteri magice. :))

    Daniela, trebuie sa spui stop. Dintr-un pacat dai in altul. Necuratu vrea sa te prinda cu orice pret. De la desfrau ai trecut la deznadejde. Nu mai vorbi de sinucidere. E singurul pacat care nu poate fi iertat. Spovedeste-te, nu mai repeta pacatul si la urma o sa regreti doar timpul pierdut cu tipul ala. E bine ca iti pare rau dar tu dai in extrema celalta. Altii au facut pacate mai mari si tot au avut cale de intoarcere. Stiu un preot din Liberia care a fost soldat de guerilla canibal in tinerete.

    Reply

  26. Merla Bogdan
    februarie 9, 2017 @ 10:12 am

    Doamne ajuta. Daniela sau Oana…. cum te cheama…. cu mila Domnului si Maicii Sale o sa iti zic ceva sper eu frumos sper, cu care sper sa nu te deranjez nici pe tine nici pe altii…. In primul rand te cred ca te simti oribil… daca acum ai cazut in pacat, ai fost dezamagita in dragoste si crezi ca l-ai dezamagit si pe Domnul Iisus Hristos…. te inteleg ca prin lucruri asemanatoare am trecut si eu…. toata tineretea mea am fost prins in patimile desfranarii (ce e si mai naspa chiar imi placeau) plus ca 10 ani de zile am plans dupa o fata…. am iubit o fata cu tot sufletul meu mult timp…. si ea nici macar nu a vrut sa vorbeasca cu mine… la care se adauga si stari psihice nasoale…. asa ca iti zic din suflet ca te cred ca iti este greu… si inteleg cum te simti… dar nu uita un lucru… apropo de duminica vamesului si a fariseului care tocmai a trecut: Domnul Iisus Hristos nu are nevoie de dreptatea noastra dupa mintea noastra… El ii iubeste pe pacatosi… a venit pe pamant si s-a rastignit pentru mantuirea pacatosilor… citeste evangheliile din Noul Testament… atatia pacatosi si mai ales prostituate si desfranate pe care Domnul Iisus le-a iubit si le-a mantuit…. tu nu este prostituata… tu esti o femeie demna si respectabila… care toata viata ta i-ai slujit lui Dumnezeu si ai visat lucruri frumoase… Asa ca fii sigura ca si Domnul Iisus te iubeste… El nu se dezamageste de tine de la o cadere a ta… in care oricum ai fost inselata si pacalita… Domnul Iisus Hristos te iubeste si este alaturi de tine ca si pana acum… eu ti-am zis… am avut o tinerete foarte stricata…. petrecuta in patimi si obsesii oribile… dar mila Domnului si Maicii Sale m-au salvat si pe mine… din prostiile mele… asa ca am incredere ca te vor salva si pe tine…ai incredere in mila Lui… dupa cum zicea o fata in primele comentarii la articolul tau, El a venit dupa oile ratacite… asa ca curaj si nadejde, nu e un capat de tara… plus ca ceea ce dezleaga preotul ramane dezlegat si in cer… si daca te pocaiesti sincer ca Maria Magdalena Domnul te va izbavi si pe tine…
    Stiu ca iti este greu si nu imi permit sa iti dau lectii… pentru ca nu sunt in locul tau… si poate ca nu traiesc dezamagirea ta… dar in povestea ta m-am recunoscut pe mine… mi-am amintit de tineretea mea… si de aia ti-am scris… si daca am zis ceva anapoda sau pe alaturi si am deranjat cu cuvintele mele pe mine sau pe altcineva imi cer iertare.
    si p.s. ii cer iertare administratorului site-ului pentru comentariile naspa si prostute pe care le dadeam inainte…. Din suflet iti doresc cele bune… Aveti grija de voi cu totii de pe aici.

    Reply

  27. Boitos
    februarie 10, 2017 @ 7:39 am

    Snorri, daca deja stii ce vreau sa zic per total, atunci ai primit puteri magice.
    Ai grija cu puterile astea, sa le folosesti cum trebuie .
    Sigur, stii ce vreau sa zic.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *