Skip to content

8 Comentarii

 1. Natalia
  aprilie 18, 2012 @ 11:35 am

  Hristos a inviat!

  Intrebarea lui Claudiu: oare de ce nu suntem și noi dispuși să ne vărsăm sângele pentru ceva mult mai măreț: viața veșnică alături de Dumnezeu în Împărăția Cerurilor?

  Raspunsul este unul foarte simplu: fiindca barbatii de azi nu au fost educati sa devina (asa cum frumos o spune Ioan Gura de Aur) atleti ai lui (pentru) Hristos. Noi mamele trebuie sa ne invatam baietii sa il puna pe Dumnezeu pe primul loc si atunci vom avea si barbati cu adevarat crestini.

  Reply

 2. Albinuta
  aprilie 18, 2012 @ 12:05 pm

  Foarte frumos ai scis Claudiu, pentru Natalia o mica observatie (iertare daca o sa supar),am intalnit catva barbati (baieti)educati pentru a fii atleti pentru Hristos iar acolo unde se crede ca barbatii nu sunt „educati” de acasa pentru aceasta cu ajutor,rabdare ,credinta si iubire de la Dumnezeu incetul cu incetul se pot obtine muuuulte rezultate pozitive alaturi de soti iubitoare ,(am vazut si asemenea cazuri)
  Faptul ca articolul este scris de un barbat demostreaza faptul ca nu toti barbatii sunt la fel ,cat despre intrebarea ta Claudiu nu te cunosc personal doar din ceea ce scrii insa cred ca tu ai fii dispus daca ti se va cere sa-ti versi sangele pentru ceva maret ,iertare inca o daca daca am suparat

  Reply

 3. Claudiu Balan
  aprilie 18, 2012 @ 1:02 pm

  Doamne ajuta Albinuta!

  Daca ai vorbi cu parintele meu duhovnic ai observa cu dezamagire ca nu pot suporta nici macar cele mai mici suferinte… Sunt un om slab si plin de pacate. Familia, prietenii si cei apropiati vad asta, stiu asta, simt asta.

  Oricum lupt si eu sa fiu mai bun, ca fiecare crrestin.

  Doamne ajuta Natalia!

  Imi place cum suna: „Atlet al lui Hristos!”

  Reply

 4. Sorin
  aprilie 18, 2012 @ 3:47 pm

  Reply

 5. feri
  aprilie 20, 2012 @ 1:51 pm

  Vreau sa-i multumesc foarte mult lui Claudiu pentru acest articol. Sunt sigur ca poate nu toti au aceasta senzatie de lupta sau o asemanarea cu filmul 300.. dar eu personal am fost foarte impresionat de film si mereu imi inchipui ca sunt un luptator si lupt pentru Hristos si pentru a Sa imparatie cu curaj si cu barbatie.. stiu ca filmul a avut si aspecte mai putine pozitive precum unele replici sau scene, dar eu am vrut sa culeg scenele si replicile de curaj si vitejie care sa-mi dea putere si sa ma avante si mai mult spre imparatia cea de Sus.. si imi aduc aminte de Iisus cum a spus: „În lume necazuri veţi avea, dar îndrăzniţi. Eu am biruit lumea.”

  Reply

 6. Claudiu Balan
  aprilie 20, 2012 @ 5:25 pm

  Doamne ajută Feri!

  Eu m-am bucurat când, căutând o fotografie pentru acest articol am găsit icoana cu cei doi mari ucenici ostasi: Teodor Tiron si Teodor Stratilat, pentru că se aseamănă foarte mult cu vitejii soldați de la Termopile, doar că diferența e că ei sunt ostașii lui Hristos.

  Îmi place și cum zice Domnul Hristos: Eu am biruit lumea…

  Mântuitorul a fost mai puternic decât toate ispitele lumii și mai presus de toate căderile și neajunsurile firii… ridicându-se puternic peste toate.

  Dumnezeu să-ți ajute Feri să fii un ostaș adevărat al lui Hristos!

  Reply

 7. Iustin
  aprilie 21, 2012 @ 12:57 pm

  Hristos a inviat!

  Multumesc pentru articol, sa-ti ajute Dumnezeu si tie si familiei tale!

  Reply

 8. Ioan
  iunie 8, 2013 @ 10:20 am

  Sigur ca si mamele si sotiile formeaza, sau pot forma. Sigur ca pot pune umarul ele, mai ales ele, ca persoane cele mai importante din viata unui barbat: una-l ia de mic si-l duce la o varsta a maturitatii (biologice, cel putin), cealalta il ia de acolo si-l duce mai departe. Se preda, practic, o stafeta. De multe ori una strica ce-a facut cealalta, sau, dimpotriva, a doua se chinuie cu greu sa faca ceva acolo unde prima n-a facut nimic. Sigur ca, in acest context, nici vointa insasi a barbatului nu e mai prejos: daca el nu vrea, n-ai ce sa-i faci, il pot obliga cele doua femei din viata lui, pe rand sau impreuna, pana nu mai pot – degeaba. Trebuie, deci, peste tot si peste toate sa se manifeste vointa libera – dar nu fara lupta. De cele mai multe ori, vointele se bat cap in cap: asta inseamna viata, asta inseamna lupta, asta trimite la o posibila rasplata in vesnicie. Cred ca ceea ce este cel mai important e urmatorul lucru: fiecare sa faca ce trebuie sa faca el, ce tine de el, caci, la judecata, va fi evaluat singular, si, dac-a facut tot ce spune Dumnezeu in incercarea de a-l ajuta pe celalalt, sigur ca nu va fi osandit, ci va face parte dintre „practicantii” lui Dumnezeu, remunerat cu un loc in rai. Cine-a „stat”, impasibil, nepasator la suferintele celuilalt, cine n-a varsat transpiratie si chiar, poate, si sange pt celalalt, sigur ca nu va avea pt ce sa fie rasplatit. Sa speram, insa, ca vom intelege cat mai multi aceasta chestiune. Sa nu uitam si ca: suntem oameni si suntem creati sa fim in comuninune, in interdependenta, in iubire, in ajutor unii cu altii. Cu drag

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *