Cum pot atrage preoții, tineri în parohie! (Campanie – suport misionar pentru preoți în rândul tinerilor)

Lansăm astăzi, 14 mai 2012, cu ajutorul lui Dumnezeu, o campanie care are ca scop: Atragerea tinerilor în Biserică.

Campania se adresează către două categorii distincte de persoane

  1. Slujitorii bisericești (episcopi, preoți, diaconi)

  2. Cititorii site-ului nostru, în mare parte tineri

Scopul campaniei este de a aduna un număr cât mai semnificativ de mărturii ale tinerilor, care să răspundă la întrebarea: „Ce apreciezi cel mai mult în parohia ta?”.

{loadposition tineriparohii}

Urmărim ca mărturiile de mai sus să fie de folos slujitorilor Bisericii Ortodoxe Române și să se constituie drept instrument misionar în activitatea zilnică a preotului. Prin aceste mărturii vrem ca noi tinerii, să le arătăm slujitorilor Bisericii, ce apreciem într-o parohie, ce ne face să rămânem acolo, ce ne atrage, ce ne bucură, ce ne face să revenim.

Demersul nostru este o punte care leagă slujitorii lui Dumnezeu de inimile tinerilor. Adesea diferența de vârstă și de percepție stă în calea apropierii preoților de tineri, și din acest motiv aceste mărturii îi vor ajuta pe slujitorii altarelor să înțeleagă mai bine ce așteptări au tinerii de la ei.

Suntem prea mici să dăm sfaturi unor oameni care au primit pe Duhul lui Dumnezeu la hirotonie, și din acest motiv vrem să percepți campania noastră ca pe un ajutor dat sfințiilor voastre, căci și noi laicii avem preoție împărătească și facem misiune în lume cot la cot cu cei din cinul preoțesc. Și despre noi a zis Hristos: „voi sunteți lumina lumii!” și sperăm ca mărturiile noastre să fie o premiză pentru atragerea la Biserică a altor tineri, frați de a-i noștri, care trăiesc în bezna păcatelor.

Știm că doar Dumnezeu este cel care-i aduce pe tineri în Biserică, dar mai știm și că Dumnezeu lucrează prin inimile curate și sincere ale oamenilor.

Vă îndemn pe voi cititorii noștri, tineri, maturi sau la vârsta bătrâneții, să ne trimiteți mărturiile voastre pe adresa contact@ortodoxiatinerilor.ro și să ne spuneți ce v-a atras la parohia în care mergeți acum? Frumusețea slujbelor, muzica psaltică, predica părintelui,viața lui curată, activitățile parohiale, comunitatea de tineri, duhovnicul care slujește acolo, sau altceva? De ce ați ales să rămâneți aici și nu în altă parte? De ce nu mergeți la slujbă în parohia în care aveți domiciliu?

Ce vă atrage în viața unei parohii?

Nu trebuie să faceți eseuri laborioase pline de cuvinte mari, ci așteptăm să ne trimiteți cuvintele voastre sincere și scrise din inimă.

Mărturiile voastre îi vor ajuta pe slujitorii Bisericii noastre să afle ce-i atrage pe tineri la Dumnezeu, ce trebuie schimbat, ce măsuri trebuiesc luate.

Mărturiile voastre pot sta la baza atragerii în Biserică a altor tineri din jurul nostru, care acum nu-l cunosc pe Dumnezeu!

Mărturiile voastre pot ajuta mulți oameni!

Vă mulțumim anticipat și vă încurajăm să vă învingeți teamă și să ne scrieți mărturia voastră!


Cei dintre voi care vreti sa sustineti campania puteti afisa unul din cele trei bannere de mai jos pe site-ul sau blogul vostru:

1. Banner mare pe orizontala (542 x 200px)

Codul html pentru acest banner este:

<a href=”https://ortodoxiatinerilor.ro/tinerii-in-biserica/136-tineri-in-parohie/18756-campanie-suport-misionar-pentru-preoti.html”><img src=”https://ortodoxiatinerilor.ro//images/stories/2012/05/banner orizontal 540 x 200 px.png” border=”0″></a>

 

2. Banner mare pe verticală (191px x 354px)

Codul html pentru acest banner este:

<a href=”https://ortodoxiatinerilor.ro/tinerii-in-biserica/136-tineri-in-parohie/18756-campanie-suport-misionar-pentru-preoti.html„><img src=”https://ortodoxiatinerilor.ro//images/stories/2012/05/Tineri in parohie – banner 190 x 350px.png” border=”0″></a>

 

3. Banner patrat mic (187px x 152px)

Codul html pentru acest banner este:

<a href=”https://ortodoxiatinerilor.ro/tinerii-in-biserica/136-tineri-in-parohie/18756-campanie-suport-misionar-pentru-preoti.html„><img src=”https://ortodoxiatinerilor.ro//images/stories/2012/05/Tineri-in-parohie–banner-patrat-mic.png” border=”0″></a>

Pentru a afisa unul din aceste bannere urmeaza acesti pasi:

Daca esti pe wordpress creezi un widget cu text si inserezi codul html de mai sus. Click Save si gata.

În joomla creezi un nou modul – Custom html – inserezi codul html de mai sus, alegi pozitia modulului, si apoi bifezi casuta de Enable. Apesi Save si gata.

In celelalte site-uri dai paste la codul html oriunde după tagul <body> şi înainte de </body> şi bannerul va apărea.

 
Claudiu Balan
Președinte
Asociația Ortodoxia Tinerilor
(Visited 65 times, 1 visits today)