Tatuajele sunt fetișuri sexuale și cârlige de a atrage atenția asupra trupului tău
Este evident că din ce în ce mai mulți oameni de lângă noi se tatuează. Persoanele publice, în principal artiștii și sportivii sunt cei care dau tonul acestui trend în întreaga lume. Ei sunt modele pentru tinerii și adulții de azi, ba aș spune că unii au ajuns să fie percepuți ca idoli.
Hai să vedem care sunt motivele pentru care ți-ai face un tatuaj și în același timp cum se împacă tatuajul cu viața în Duhul Sfânt a unui creștin.
Te tatuezi ca să atragi atenția celorlalți către tine
Tatuajul e un manifest, e un strigăt, e o modalitate de a spune ceva despre tine în alt fel. Pentru un adolescent un tatuaj poate fi o modalitate de a se revolta față de părinți, sau față de valorile și stilul de viață al lor. Sau poate fi o revoltă față de lipsa de iubire pe care o percepe din parte lor, față de divorțul lor, sau față de alte probleme mari din familie.
Pentru un adult tatuajul este un mod de a atrage ochii celorlalți asupra sa. Când la noi în țară poate 1 la 1000 de persoane se tatuează atunci e clar că tu vei ieși în evidență mult mai ușor față de ceilalți. Tatuajul te face, în primele luni de la purtare, să te simți altfel, să fii mai special, să te deosebești de întreaga mulțime, să fie „vedeta” în mijlocul celor care nu se evidențiază cu nimic.
A atrage atenția asupra ta în mod ostentativ prin tatuaje, piercing-uri, lanțuri, inele sau alte podoabe arată de fapt o durere în inima ta, dar și o patimă. Fiecare om de pe lumea aceasta își dorește să fie apreciat pentru ce este și ce face. Dar mai mult decât apreciere își dorește, fie că o conștientizează sau nu, să fie iubit, îmbrățișat, acceptat, iertat și ajutat. Cel ce se tatuează nu are glas să strige: „sunt trist și neiubit”, „sunt singur și neapreciat”, și de aceea strigă tatuajul de pe pielea lui: „și eu sunt un om deosebit”, „veniți la mine, uitați-vă și la mine, vorbiți și cu mine”.
Cel ce se tatuează nu a fost iubit și apreciat destul, de aceea l-am ajuta dacă i-am umple rezervorul inimii lui de atenție și iubire. Dar nu pentru a-l întări în ideea că tatuajul i-a atras aceasta, ci pentru a-i arăta că Domnul Dumnezeu ne-a învățat să ne iubim unii pe alții, El Însuși fiind iubire și revărsându-Și iubirea Sa asupra noastră.
E mai ușor să atragi atenția asupra celorlalți vorbindu-le sincer și spunându-le că ai nevoie de iubirea și prietenia lor. Un tatuaj adesea poate să-i îndepărteze mai tare de tine pe cei pe care tu vrei să-i atragi.
Te tatuezi ca să fii bărbat, să fii la fel ca ceilalți, și să poți fi acceptat într-un grup.
Ai în minte bărbații puternici și plin de mușchi care au tatuaje pe corpul lor și te gândești că tatuându-te vei fi și tu ca ei: puternic, cu succes la femei, și plin de bani. E o iluzie. Vei rămâne doar cu tatuajul și cu regretele după câțiva ani.
Chipurile, tatuajele îi fac pe bărbați mai duri, mai mândri, mai masculini și mai sexy, dar de fapt îi duc în zona demonică a iubirii de sine și a dorinței a fi lăudați și adorați, toate astea în sosul lasciv al patimii desfrânării. Tatuajele în acest caz sunt momeli de atracție sexuală pentru femei, mai ales și pentru faptul că bărbații vor trebui să-și dezgolească mai mult trupul pentru a-și arăta mai bine tatuajul.
Incizia tatuajelor pe corp în acest caz este o acceptare a unor duhuri demonice care îți vor întuneca sufletul, și te vor face nefericit. Duhul slavei deșarte, duhul mândriei, al răutății și violenței, duhul egoismului, duhul desfrânării și al iubirii de plăceri vor atrage asupra ta doar tristețe și deznădejde, vor face mult rău celor din jur, și vor deschide calea unor noi patimi și păcate.
Adevăratul bărbat este cel care împlinește poruncile lui Dumnezeu și se opune păcatului. Bărbația = împotrivirea față de păcat.
Tatuajele vin la pachet cu un stil de viață idolatru și lasciv
Băieții care se tatuează, urmând modelele unor bărbați-vedetă, vor vrea curând să meargă la sălă și să se umple de mușchi pentru a-și arăta dezgoli fără teamă trupul tatuat. Tatuajele vin la pachet și cu epilarea trupului, cu haine mai „moderne”, cu o mașină mai puternică, cu o femeie mai sexy lângă tine, cu băutură și droguri, cu cluburi și terase, cu un stil de muzică mai dur, cu vorbe deșănțate, cu desfrânări și alte căderi. În funcție de desenul pe care-l descrie tatuajul și mesajul lui, acestea pot naște idei și gânduri cu totul străine de Dumnezeu și de firescul așezat de El în om.
„Dacă ne uităm la istoria tatuajului și a piercing-ului, putem vedea în mod clar că există o legătură directă cu păgânismul. Iată ceea ce Terry Watkins, și alți cercetători au spus despre acest lucru în articolul intitulat Tatuaj … Voi vă închinați la ce nu știți: “De-a lungul istoriei tatuajul a purtat amprenta păgânismului, demonismului, închinării la Baal, șamanismului, misticismului, păgânismului, canibalismului și orcărui alt cult păgânesc.
Tatuarea nu a fost niciodată practicată de creștini. Și ori de câte ori și oriunde, în istorie apare creștinismul – tatuajele au dispărut. Singura excepție o face secolul al XX-lea, prin creștinii săi căldicei și neascultători. Nașterea tatuajului a rodit întotdeauna fructele religiilor păgâne și misticiste. Fără excepție, cercetare după cercetare, studiu după studiu, carte după carte, nu au reușit să descopere rădăcinile tatuajului.”
Tatuajele sunt astfel considerate din vechime purtătoare de forță magică sau sunt o formă materială a unui spirit, fiind venerate ca atare. De aici duhul idolatru și demonic al purtării tatuajelor.
Cine poartă un tatuaj poarte pe sine un duh anume.
Iată ce ne spune singurul verset explicit din Biblie care ne îndeamnă să nu ne tatuăm:
„Pentru morţi să nu vă faceţi tăieturi pe trupurile voastre, nici semne cu împunsături să nu faceţi pe voi. Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru.” (Levitic 19, 28)
Creștinismul aduce în lume smerenia și modestia, jertfă totală a vieții pentru celălalt și fuga de iubirea de sine și de iubirea de plăceri. Domnul nostru Iisus Hristos a întruchipat acestea în viața Sa arătându-ne că doar lui Dumnezeu se cuvine închinare și ca El trebuie să devenim: buni și blânzi, smeriți cu inima și desăvârșiți.
Femeile care se tatuează atrag atenția în mod pregnant asupra trupului lor
Dacă tatuajele bărbaților țintesc duritatea și dorința de a domina, tatuajele de pe trupurile femeilor țintesc în mod special atracția trupească. Tatuajele lor sunt mult mai subtile, mai mici, dar sunt așezate în zone ale trupului care să atragă atenția în mod pregnant în mod sexual asupra lor. Bineînțeles că și ele vor avea aceeași dorință să-și dezgolească vestimentar acea parte a trupului pentru ca tatuajul să fie văzut mai bine.
Așa se face că împodobirea lor cu tatuaje atrage atenția asupra trupului lor, nu asupra personalității, chiar dacă mesajele și desenele tatuajului sunt spirituale. Prin urmare aceleași duhuri rele vor străbate și inimile femeilor: duhul mândriei de a ieși în evidență față de celelalte femei, duhul desfrânării prin care îi atragi pe bărbații din jur prin dezgolirea trupului, în loc să fii femeia unui singur bărbat, duhul iubirii de plăceri și altele.
Tatuajul atrage adesea ca și-n cazul bărbaților un stil de viață idolatru și lasciv, începând cu hainele, bijuteriile, grupul de oameni cu care ieși, locurile pe care le frecventezi, muzica pe care o asculți, băutura și drogurile pe care ești mai susceptibil să le accepți în aceste noi condiții, și așa mai departe. Tatuajul atrage femeia către un stil de viață depărtat de viața de familie, de scopul pentru care a creat Dumnezeu femeia: de a fi mamă și a da naștere de prunci, crescându-i în dragoste și credință.
Tatuajele spun ceva despre identitatea ta sau chiar țintesc în mod fals să-ți definească identitatea
Unii oameni se tatuează pentru a-și defini din start identitatea, mult diferită față de a celor din jur, cred ei. E ca și cum ți-ai scrie pe corp un mesaj mare și clar: „Eu sunt altfel, decât majoritatea”.
Își închipuie că un singur desen și un mesaj atașat pot defini infinitul persoanei umane și a darurilor lui Dumnezeu prezente în ea. Ba mai mult, au impresia că noi ceilalți „citind” mesajul tatuajului vom percepe adâncimea simbolică a lui și vom înțelege adâncimile personalității sale.
Nu te înșela, oamenii doar în iubire se descoperă și se împărtășesc în mod real unii altora prin Duhul Sfânt. Identitatea ta este cu mult mai adâncă și mai înaltă decât îți poți imagina. Ești chipul lui Dumnezeu, creat și chemat să ajungi după asemănarea cu El. Nu ți-ar ajunge lumea întreagă să scrii cuvinte și desene care să ne arate cine ești și ce ești tu.
Regretul tatuajului. Tatuajele sunt permanente și mesajul lor static, dar tu ești mereu în schimbare, în prefacere sufletească.
Poate mesajul / desenul pe care ți l-ai tatuat astăzi e atât de profund și potrivit felului tău de a gândi încât ești foarte încântat că în sfârșit vei putea spune lumii cine ești și ce cauți de fapt, ba chiar ce persoane vrei să ai în jurul tău. Dar lunile trec, anii se scurg și de la zi la zi mesajul încrustat în pielea ta nu ți se mai pare atât de interesant, atât de special, ci îți dorești poate să-l schimbi sau să-l îndepărtezi. De ce? Pentru că și tu te schimbi de la o zi la alta, mentalitatea ta se maturizează, viața te învață noi și noi lucruri, Dumnezeu îți descoperă noi și noi valențe ale scopului lumii și al tău în ea.
Dacă ai un tatuaj permanent nu-l vei putea îndepărta și-ți va părea rău că va rămâne mereu pe trupul tău. Viața trece, valorile tale se schimbă, mesajul tatuajului rămâne același.
Înscrie-ți valorile tale prin fapte în lumea în care trăim! Incizează-ți gândirea în mijlocul societății prin fapte bune și nu-ți va părea niciodată rău!
Te vei căsători mai greu, te vei angaja mai greu, dacă ai un tatuaj. Tatuajele de pe trupul tău vor respinge o mare categorie de oameni de lângă tine.
Dacă mă întrebi pe mine, o persoană care are un tatuaj este o persoană față de care am un semn de întrebare în plus față de ceilalți. Voi fi mai reticent în a socializa cu el / ea. Acel tatuaj îmi transmite că undeva în sufletul acelui om lucrurile nu sunt așezate potrivit, și încrederea în acțiunile lui e din start puțin mai mică. Tatuajele sunt asociate în mentalul nostru încă, și cred că pe undeva este adevărat, cu un stil de viață mai suspect, sau mai golănesc, sau hai să-i spunem mai puțin serios.
Persoana de sex opus față de care ești interesat spre căsătorie e foarte posibil să fie mai reticentă față de tine tocmai pentru că ești tatuat. Îți va lua mai mult timp s-o convingi de fidelitatea ta și seriozitatea ta.
Firmele și marile companii vor fi mai reticente să te angajeze tocmai din motivul că mulți oameni vor simți tatuajul ca un mesaj respingător pentru ei, și astfel vor pierde clienți.
Dacă ar fi să simplific lucrurile tatuajele le asociem cu un stil de viață neserios și persoana care le poartă cu una care nu e demnă de aceeași încredere ca și ceilalți. Adesea se poate ca asocierea aceasta să fie greșită, dar percepția rămâne și preconcepțiile vor fi greu de dărâmat.
Pe termen lung tatuajele îți vor face un deserviciu vieții tale și mai mult te vor încurca decât să te ajute. Dacă deja le ai, poate te ajută să le acoperi.
Dar dacă-mi tatuez o cruce, un însemn creștin sau numele Domnului pe mine?
Tatuajele cu însemne creștine nu sunt o mărturie evanghelică ci tot o modalitate de a atrage atenție față de tine. Sunt tot un mod de a te arăta mai special în rândul celorlalți creștini. Sunt tot un gest de mândrie și de a ieși în evidență. Adevărata mărturie a credinței noastre sunt faptele și iubirea pe care o arătăm față de cei din jur.
Ba unde mai pui că sunt persoane care-și tatuează însemne creștine în zone de atracție sexuală pentru sexul opus, asta ducând gestul în zona blasfemiei.
Dumnezeu nu-ți cere asta! Dacă vroia El ca tu să dai mărturie prin trupul tău, ne-am fi născut fiecare cu un verset biblic scris pe noi, și ne-am fi citit unii pe alții. Sau ne-am fi născut cu simboluri incizate pe pielea noastră de Dumnezeu pe care să le descifrăm. Dar Dumnezeu a hotărât ca e mai bine ca pielea omului să fie curată, așa cum a lăsat-o El, iar trupul nostru să fie templul al lui Dumnezeu, adică Biserică a Duhului Sfânt.
În loc să-ți scrii cu cerneală mesaje pe trupul tău, scrieți cuvintele Domnului pe carnea inimii și împlinește-le și așa Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt vor veni în inima ta și-și vor face locaș în tine. Și vei deveni lumină, și bucurie pentru întreaga lume. Vei radia de fericire și vei fi izvor de iubire pentru ceilalți.
Tatuajele aduc mulțime de păcate asupra sufletului nostru
Tatuajele în esență sunt un mod de a te mândri și de a te arăta altfel decât ești. Tatuajele sunt fetișuri sexuale și cârlige de a atrage atenția asupra trupului tău, dar și asupra personalității tale.
Tatuajele sunt atât de departe de viața creștină pe cât de departe este smerenia lui Hristos de mândria celor care s-au crezut puternici și L-au răstignit. Tatuajele pe trupul unei femei sunt atât de departe de discreția, simplitatea, curăția și decența Maicii Domnului pe cât de departe este cerul de pământ.
Da, tatuajele aduc mulțime de păcate asupra sufletului nostru, și transmit mesaje greșite celorlalți, momindu-i spre invidie și păcate trupești.
Dacă te-ai tatuat, mergi și ceri iertarea Domnului, mărturisește-ți păcatele înaintea preotului, și ascundeți tatuajele cât poți de mult până la sfârșitul vieții, căci în primul rând pe tine te vor schimba, Ori de câte ori te vei uita în oglindă să-ți fie tatuajele motiv de smerenie și de pocăință, și astfel trepte de Har către Dumnezeu.
Îmbrăcați-vă în haina de lumină a Duhului Sfânt, nu în haina mincinoasă a tatuajelor idolatre.
E ceva mult mai adânc înscris în ființa ta decât cerneală adânc incizată în pielea ta! Caută și vezi!
Autor: Claudiu Balan
Adrian Talpeanu
septembrie 3, 2023 @ 8:03 pm
Felicitări pt articol. Doamne ajuta 🙏 sper sa fie difuzat.